500 hepan kompaktiauto – ABT:n RS3-R:ää valmistetaan vain 200 kappaletta

Audi RS 3 on jo vakiona kompaktiluokan hot hatchien eliittiä 400-heppaisen turboviitosensa ja driftaustoiminnolla varustetun nelivetonsa turvin. Merkin hovivirittäjä ABT on kuitenkin pistänyt vielä pykälää tai paria paremmaksi.

RS3-R:ksi nimetyn tuning-luomuksen keskiössä on luonnollisesti upeaääninen viisimukinen voimanlähde. Siitä on houkuteltu tehtaan jäljiltä olevien 400 hevosvoiman ja 500 newtonmetrin sijasta tasan 500 heppaa ja 600 newtonia. Näihin lukemiin on päästy ABT Power R -nimisen päivityspaketin, ABT:n välijäähdyttimen ja modifioidun moottorinohjauselektroniikan ansiosta.

Kompaktiluokan rinkulakeula pinkaisee näillä avuin vain 3,3 sekunnissa nollasta sataan, eli suorituskyky alkaa olla jo superautojen tasoa. Vakioautoon tulee eroa tällä matkalla puoli sekuntia, ja rajoitin puuttuu Saksan rajoittamattomilla Autobahneilla peliin vasta 300 km/h:n kohdalla. Tekniikkapuolen muutoksiin kuuluvat myös uusi pakoputkisto ruostumattomasta teräksestä tehdyillä 95-millisillä päillä, uudet jouset sekä tukevammat kallistuksenvaimentimet.

Kuvissa esiintyvän auton myrkynvihreä väri on suoraan tehtaan jäljiltä, mutta muuten ABT on höystänyt myös RS 3:n ulkonäköä. Ulkokuoren muutoksiin kuuluvat uusi etusplitteri, etupuskurin kulmien ilmanohjaimet, pienillä siivekkeillä varustetut peilinkotelot sekä takaspoileri, jotka on kaikki tehty hiilikuidusta. Lisäksi sivuhelmoihin on sovitettu kiiltävän mustat koristeet. Aggressiiviseen ulkonäköön on osansa myös ABT:n omaa designia edustavilla kiiltävän mustilla vanteilla, jotka ovat 20-tuumaiset. Joka kulmassa käytetään 245/30-profiilisia Goodyear Eagle F1 SuperSport R -renkaita, eli etukumit eivät ole vakioauton tapaan takarenkaita leveämmät.

Suosittelemme

Sisustaakin on hienosäädetty kevyesti. Muutoksiin kuuluvat ABT:n omat sisäänastumisvalot ja starttinappula, uudet lattiamatot, kynnyslistat sekä erikoismallin statusta korostava laatta kojelaudassa. Kyseessä on todellakin harvinainen herkku, koska ABT aikoo valmistaa vain 200 RS3-R:ää. Hintoja ei ole vielä kerrottu, mutta toki samat palikat saa ostettua myös erikseen mihin tahansa uuteen RS 3:een.

LähdeCarscoops

Lue lisää