46 vuotta ladossa säilytetty harvinainen Boss 351 Mustang näki vihdoin päivänvalon

46 vuotta on pitkä aika nököttää paikoillaan ladossa. Nyt löytynyt vuosimallin 1971 Ford Mustang on kaiken lisäksi malliversio, jollaista moni ei ole edes koskaan nähnyt.

Syykin on selvä, sillä Boss 351 Mustia tehtiin ainoastaan vuonna 1971, ja se sijoittui Mustang-mallistossa tunnetumman 429-mallin alapuolelle. Kuten nimestäkin voi jo päätellä, niin autosta löytyy 351 kuutiotuumainen V8 kera nelipykäläisen käsivaihteiston. Uutena auto on tarjonnut 330:n hevosvoiman ja reilun 500:n Newtonmetrin väännön.

Moottori ja voimasiirto päivitysten ohella ”Pomo”-malli erosi tavallisesta Mustangista myös etulevyjarrujen ja kisahenkisemmän jousituksensa osalta. Tämän muskeliauton kuljettajan täytyikin olla melkoinen päällikkö, sillä muskelia tarvittiin myös ratin pyörittämiseen, koska erikoismalliin ei ollut saatavilla ohjaustehostinta. Lohdutukseksi alas taitettava takaistuin, ja takalasin huurteenpoisto tekivät siitä hieman mukavamman kulkupelin ohjastajalleen. Boss 531 -versiota tehtiin 1806 kappaletta, mikä oli aavistuksen enemmän kuin 429-mallia.

Auton löytymisestä videon tehnyt Auto Archeologist väittää, että Mustangin alkuperäinen omistaja jätti auton latoon jo vuonna 1976. Omistaja oli halunnut auton alun perin punaisena, mutta se toimitettiinkin jostain syystä keltaisena. Erikoista kyllä, omistaja oli värisokea, ja hänen vaimonsa kertoi miehelleen auton olevan keltainen!

Suosittelemme

Auton hylkäämisen syynä on saattanut olla 70-luvulla iskenyt öljykriisi, joka näkyi Amerikassakin äkillisenä menoveden kallistumisena. Omistaja olikin yrittänyt vaihtaa autoon pienemmän kaasuttimen kaunistellakseen kulutuslukemia, mutta tämä projekti oli jostain syystä jäänyt kesken, minkä seurauksena Mustang työnnettiin kylmästi latoon odottamaan parempia aikoja. Auton kunto on säilynyt melkein puolivuosisataa kestäneestä latosäilytyksestä huolimatta hämmästyttävän hyvänä, joskin eläinten jätösten siivoamisessa on varmasti oma savottansa edessä. Mittarista löytyy vähäiset 46 175 mailia, joten moottori lienee vielä hyvässä kunnossa. Auto on nyt myös vaihtamassa omistajaansa, joten toivotaan uuden kodin olevan auton harvinaisuuden arvoinen.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat