Mercedes Benz S65 AMG Coupe – luksusöverit

Mercedes-Benzin uusi luksus-coupé S65 AMG on auto jota suunniteltaessa ei ole tehty kompromissejä. Mikään “perus” ei ole riittänyt, vaan kaikki on tavallaan vedetty överiksi.

Aloitetaampa moottorista. Se ei ole AMG:n useasti käyttämä V8, vaan 6.0-litrainen tuplaturboilla ahdettu V12, joka tuottaa herkulliset 630 hevosvoimaa. Ja koska vääntöäkin irtoaa peräti 1000 Newtonmetriä, on turha puhua suorituskyvystä enempää, se on varmasti riittävä. 7-portainen AMG Speedshift vaihteisto vaihtaa vaihteita naisen mieltä nopeammin ja tekee terävistäkin kiihdytyksistä pehmeitä.

Jotta hurjan tehon mahdollistama vauhdikas ajo olisi viimeisenpäälle miellyttävää, on AMG istuttanut autoon urheilullisen alustan höystettynä Magic Body Control -järjestelmällä. Järjestelmä muun muassa säätää auton alustaa mutkaan tultaessa niin, että se nojaa kuin moottoripyöräilijä mutkan sisäpuolelle ja sivuttaiset G-voimat eivät näin tunnu niin pahalta matkustamossa. Se myös skannaa jatkuvasti edessä olevaa tietä etsien töyssyjä ja kuoppia ja varautuen niihin kirurgisella tarkkuudella. Matkustusmukavuuden kannalta ei siis ole juurikaan merkitystä onko alla soratie vai autobaana.

S65 AMG Coupé on luksusautoksi melkoisen ketterä. Ketteryyttä on haettu painonpudotuksilla, kuten käyttämällä runsaasti alumiinia ja hiilikuituosia, sekä korvaamalla perinteisen akun Lithium-Ion akulla (-20kg). Lisävarusteena on myös saatavilla hiilikuitukeraaminen jarrujärjestelmä, mikä painaa 20% tavanomaista vähemmän, eli muutama kilo pois silläkin.

Mitä luksusta sisätiloissa?

No, muun muassa Burmester® high-end 3D surround äänentoistojärjestelmä, ilmastoidut ja hierovat penkit edessä, AMG-nappanahkasisustus ja avaimeton käynnistys. Turvavarusteista löytyy Driving Assistance Plus -järjestelmä ohjausavustimella, joka huolehtii auton pysymisestä kaistaviivojen välissä, varoittaa risteävästä liikenteestä, kuolleesta kulmasta, uhkaavasta törmäyksestä, sekä jarruttaa automaattisesti hätätilanteessa. Lisäksi autossa on 360° kameranäkymä auton ympärille ja aktiivinen pysäköintiavustin

Suosittelemme

Hinta: 245 000 euroa (Saksassa, paikallisine veroineen)

S65AMG-Coupe-2 S65AMG-Coupe-3 S65AMG-Coupe-4 S65AMG-Coupe-5 S65AMG-Coupe-6

https://youtu.be/eMUmI6LeZ_8

Lue lisää