1970 Dodge Charger R/T ja muita muskeliautoja löytyy vanhasta navetasta Indianassa

Kun paikalta löytyy myös mm. Oldsmobile 442 ja Plymouth Roadrunner, puhutaan jo jenkkiautofaneja kutittelevasta saaliista.

Jossain Indianassa on vanha navettarakennus täynnä heinän peittämiä Dodge, Oldsmobile ja Plymouth -muskeliaikakauden Amerikan autoja. Auto Archaoelogy -kanavalta löytyvän videon mukaan autojen omistaja väitetysti edelleen rakentelee näitä monen havittelemia nelipyöräisiä. Todellisuudessa taitaa kuitenkin olla niin, että autot pitäisi kiireesti pelastaa osin romahdusvaaraisesta rakennuksesta parempaan talteen.

Vuoden 1970 Dodge Charger R/T on tämän kokoelman tähti, ainakin mitä tulee autojen nykyarvoon. Siinä on edelleen alkuperäinen punainen maalipinta ja musta vinyylikatto. Matkustajan puolen etulokasuojassa on iso lommo, mutta muu ulkopuoli näyttää ulkoisesti olevan olosuhteisiin nähden melko hyvässä kunnossa. Sisustus on kuitenkin räjähtäneemmän näköinen, sillä siellä on roikkuvia johtoja, ja lattiakin näyttää melkoiselta ruostehaperolta.

Vuoden 1971 Charger SE on R/T:n vieressä, ja se näyttäisi olevan paremmassa kunnossa. Ulkopuolella ei ole ilmeisiä ongelmia, ja sisäpuoli näyttää yhtä hyvältä ikkunasta. Omistajan mukaan siinä on 383 kuutiotuuman V8, ja nelivaihteinen manuaaliaski.

Videolla näkyy myös vihreä 1969 Plymouth Roadrunner, joka on kaikkein vaarallisimman näköisessä kohtaa rakennusta, koska yksi navetan tukipuista on taipunut suoraan muskeliauton yläpuolella. Navetassa vaikuttaisi piileskelevän myös vuoden 1968 Oldsmobile 442, josta puuttuu maskisäleikkö, ja matkustajan puolen etulokasuoja on erivärinen kuin muu auto. Omistajan mukaan auto kuitenkin tarvitsisi liikkuakseen vain jarruremontin, ja moottorin herkistelyn ollakseen taas valmis ajoon.

Navetassa on myös keltainen International Harvester lava-auto, joka näyttää paksun pölykerroksen alta yllättävän suorakorisen ryhdikkäältä. Navetan ulkopuolelta löytyy lisäksi Moparien romiskokelma. Monesta autosta puuttuu erilaisia korinosia, kuten niin usein vastaavissa autojen hautausmaissa. Videolla väitetään, että vuoden 1967 Plymouth GTX olisi myös niin syvällä tilan toisessa rakennuksessa, että autoon ei pääse käsiksi. Voi vain kuvitella, mitä muita aarteita sieltä voisi löytyä…

Suosittelemme

LähdeMotor 1

Lue lisää