1960-luvun avo-Corvette löytyi romukasan alta – autolla ei ollut ajettu 50 vuoteen

Latolöytöjä on monenlaisia. Nyt USA:n Ohiossa sijaitsevasta autotallista putkahti ihmisten ilmoille 50 vuotta ajamattomana seissyt Corvette.

Ohion St. Louisvillessä toimiva Speedy’s Towing & Recovery -niminen firma sai vähän aikaa sitten astetta erikoisemman tehtävän. Hinurifirma kutsuttiin nimittäin noutamaan eräästä autotallista 1960-luvun avo-Corvette, joka oli kokonaan romuvuoren peittämä. Mm. erilaisten huonekalujen ja muun sälän poistamisen jälkeen esiin tuli Nassau Blue -sinisellä maalattu C2-korinen Sting Ray Convertible, joka oli jätetty seisomaan jo 50 vuotta sitten.

Vetten omistaja oli kuollut äskettäin, ja edes miehen tytär ei tiennyt mitään autotalliin kätketystä aarteesta. Tytär kuuli auton sijaintipaikasta vasta isänsä ystävältä, minkä jälkeen hinuripalvelu kutsuttiin hätiin. Auto oli jätetty puoli vuosisataa sitten talliin sillä ajatuksella, että Corvettella ei ajettaisi vähään aikaan. Niinpä jenkkisportin omistaja oli tyhjentänyt bensatankin, irrottanut akkukaapelit ja napannut pölykapselit pois vanteiden päältä. Kapselit oli laitettu siististi pussiin, joka oli sijoitettu Vetten repsikan jalkatilaan.

Sitten tallin ovi suljettiin, ja autolla ei ajettu enää metriäkään. Romua alkoi kasaantua klassikon päälle, kunnes autoa ei enää erottanut jätekasan alta. Siitä ei ole varmuutta, miksi Vette päätettiin yhtäkkiä laittaa seisomaan suoraan ajosta. Urheiluautoa oli ilmeisesti käytetty sen ensimmäisinä vuosina talvellakin, mistä avo-Corvetten jälkiasenteinen kovakatto kertoo. Auton mittarissa on tällä hetkellä 47 000 mailin, eli reilun 75 000 kilometrin lukema. Ajomäärä kerääntyi ilmeisesti kolmen vuoden aikana, koska tytär muisteli isänsä ostaneen Corvetten vuonna 1967.

Suosittelemme

Auto on ilmeisesti valmistettu vuonna 1965. Suurin osa huoltokuiteista ja muista papereista on hukassa, mutta toivo niiden löytymisestä elää. Kaivatut paperit saattavat nimittäin piillä tallin vierellä sijaitsevassa talossa, joka on myöskin romua täynnä kattoon saakka. Speedy’s Towing & Recovery vei Corvetten paikallisen klassikkoautospesialistin luokse, joka putsasi sitä hieman ja laittoi auton Ebayhyn entisöintiprojektina myyntiin. Phil Stalling Classic Cars -niminen liike mainostaa, että runko on täysin ruosteeton, mutta kovakattoa lukuun ottamatta alkuperäinen kori on saanut monenlaisia kolhuja.

Kapselitkin ovat jälleen paikoillaan, mutta alkuperäiset paperit, avaimet ja rättikatto puuttuvat vielä. Vettestä pyydetään tällä hetkellä 50 000 dollaria, eli vajaat 47 000 euroa. Hinta on jo herättänyt kovaa keskustelua Corvette-keräilijöiden keskuudessa, koska joidenkin mielestä tässä kunnossa olevasta projektista voisi maksaa korkeintaan 30 000 taalaa. Toisten mielestä hintapyyntö on taas kohdallaan, jos Vetten ulkoväri ja siihen sointuva sisusta ovat todellakin alkuperäiset ja sähköihin ei ole tehty omia virityksiä. Hintaa voi perustella auton erikoisen tarinan lisäksi myös alkuperäisellä 6,5-litraisella ruiskukoneella, joka ei ole kuitenkaan käynyt 50 vuoteen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat