1,8 miljoonan arvoinen klassikko-Mersu varastettiin Nürburgringiltä – omistaja tarjoaa autosta 250 000 euron löytöpalkkion

Vuonna 1954 esitelty lokinsiipi-Mercedes, eli 300 SL kuuluu tähtimerkin historian kohokohtiin. Alun perin kilpa-autoksi kehitetty malli nousi suihkuseurapiirien suosikiksi Atlantin molemmilla puolilla, vaikka SL:ään oli varsin hankala nousta kyytiin kilpakäyttöön suunnitellusta putkirungosta johtuvien korkeiden kynnyskoteloiden vuoksi. Helpotusta saatiin jo muutaman vuoden päästä, kun umpikattoisen coupén seuraajaksi esiteltiin luksushenkisempi avoversio. Se on nykyään kohonnut vielä coupéakin himoitummaksi, mutta molemmat korimallit ovat kaukana tavallisen sukankuluttajan ulottumattomissa.

Autojen hinnat liikkuvat tätä nykyä miljoonan euron tietämissä, ja tämä koskee ”tavallisia” SL:iä. Yksittäiskappaleista puhuttaessa hinnat ovat vielä kertaluokkaa kovemmalla tasolla. Eräs näistä uniikeista yksilöistä tunnetaan ”Californian Outlaw” -nimellä, koska autossa on kaikista muista 300 SL:istä poiketen madallettu katto ja kattolinjaan integroidut hillityt kuplakorotukset. Mustassa yksilössä on myös aivan omanlaisensa puskurit, keltaiset sumuvalot ja strutsinnahalla verhoiltu sisusta.

Tämä auto on kaiken muun lisäksi yksi ainoastaan 30 teräskorisesta lokinsiipi-SL:stä, joiden pellin alla murisee tavallista tehokkaampi NSL-moottori. Niinpä yksilön hinnaksi on arvioitu harvinaisuutensa ansiosta peräti 1,8 miljoonaa euroa. Auton omistaja Thomas Rosier ei ole kuitenkaan piilotellut aarrettaan tallin kätköissä, vaan Mersu on tuotu eri tapahtumiin suuren yleisön ihailtavaksi. SL kuljetettiin myös toissaviikonloppuna Nürburgringillä järjestettyyn Oldtimer Grand Prix’hin, jossa mekin olimme paikalla.

Suosittelemme

Mercedekselle ei löytynyt paikkaa radan pääsuoran lähistöllä sijaitsevan Dorint-hotellin parkkihallista, joten auto jouduttiin jättämään perjantain ja lauantain väliseksi yöksi ulkosalle hotellin edustalle. Aamulla SL:ää ei näkynyt enää missään, joten se oli joutunut varkaiden käsiin aamuyön varhaisten tuntien ja aamukymmenen välillä. Alustanumerolla 198040 5500434 varustetun yksilön piti osallistua viikonlopun aikana Oldtimer Grand Prix’n tapahtumiin, mutta valitettavasti yleisö ei päässyt enää näkemään Mersua viikonlopun aikana.

Auto on niin ainutlaatuinen ja tunnistettava, että sen myyminen eteenpäin on mahdoton tehtävä. Todennäköisesti Mercedes aiotaan purkaa varaosiksi tai sitten varkauden taustalla on vähemmän rehellisen keräilijän teettämä tilaustyö. Omistaja kaipaa autoaan niin paljon, että hän on luvannut siitä peräti 250 000 euron löytöpalkkion. Asiasta tietäviä kehotetaan ottamaan yhteyttä suoraan varkautta tutkivaan Mayenin poliisilaitokseen, joka pitää majaansa Ringin naapurikunnassa.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat