120 asukkaan italialaiskylä asensi peltipoliisin – pönttö paljasti lähes 59 000 ylinopeutta ajanutta autoilijaa vain kahdessa viikossa

Italiassa sijaitsevan Pieve di Tecon kylän asukkaat valittivat pormestarilleen pikkupaikkakuntaa vaivanneesta asiasta. Kylän asukasluku on vain 120 henkeä, mutta ylinopeudet koettiin silti suureksi ongelmaksi. Paikan pääkatu toimii suosittuna oikaisureittinä, koska lähiseudun autoilijat onnistuvat välttämään sen kautta muilla teillä vaanivat hidastetöyssyt, ylinopeuskamerat ja tietullit.

Niinpä pormestari Alessandro Alessandri päätti asennuttaa kokeeksi peltipoliisin kylänsä pääraitin varteen. Hän odotti saavansa kameran avulla kiikkiin muutaman kaaharin, mutta lopputulos oli jotakin aivan muuta. Pönttö paljasti nimittäin tarkalleen 58 568 autoilijan ylinopeuden vain kahden viikon aikana, joten kyse ei ollut ihan pienestä ongelmasta.

Luku tuntuu vieläkin käsittämättömämmältä 120 asukkaan paikkakunnan kohdalla. Nopeusrajoitus on 50 km/h kameran kohdalla, mutta yksi kuski päästeli sen ohi peräti 135 km/h:n vauhdilla. Tämä jäi yksittäiseksi ennätykseksi, mutta kymmenet muutkin autoilijat ylittivät pöntön kohdalla 100 km/h:n nopeuden. Ylinopeutta ajaneiden lukema on sitä luokkaa, että arvioiden mukaan lähes puolet tätä reittiä käyttävistä kuljettajista ajaa liian lujaa.

Pieve di Tecon kylä olisi luultavasti saanut todella muhkeat tulot lähettämällä sakkoja kaahareille, mutta pormestari ei kuitenkaan halua lähteä tähän. Hän on ennemminkin huolissaan paikallisten asukkaiden turvallisuudesta, ja niinpä pönttöä halutaan käyttää vain pelotteena. Kylän kamerapönttö on saanut jo niin paljon julkisuutta, että ehkäpä jo asiasta kuuleminen saa temperamenttiset italialaisautoilijat hellittämään kaasujalkaansa.

LähdeCarscoops

Lue lisää