1:1 Tamiyan R/C-auto on jokaisen pikku- ja ison pojan unelma

Oletko koskaan haaveillut oikean auton kokoisesta radio-ohjattavasta Legendaarinen japanilainen R/C-autojen valmistaja Tamiya ja The Little Car Company -niminen briteissä vaikuttava yritys ovat päättäneet tehdä yhteistyötä rakentaakseen täysimittaisen, kuljettajan kera ajettavan version vanhasta radio-ohjattavasta autosta!

Kuva: Tamiya / The Little Car Company.

Firmat ovat ehtineet jo julkaista joitakin lisätietoja ”Wild One Maxista”, mukaan lukien tietoja teknisestä toteutuksesta, sekä tietenkin mieltä kutkuttavia mainoskuvia uutuudesta. The Little Car Company tunnetaan parhaiten laadukkaasti rakennetuista “leluautoista”, jotka sattuvat vetoamaan myös aikuisiin, eikä täysikokoinen Wild One Max ole poikkeus.

Kuva: Tamiya / The Little Car Company.

”Max” saa virtansa 14,4 kWh:n akuista, joita tarvitaan yhteensä kahdeksan vaihdettavaa akkua. Moottorin tarjoilema huipputeho on 28 kW, ja jatkuva nimellisteho 15 kW, eli noin 38 heppaa. Näillä teknisillä ominaisuuksilla on arvioitu, että Maxin kantama maastossa on hieman reilut 100 km, ja tasaisemmalla voidaan päästä miltei 200 km. Huippunopeus on noin 100 km/t, joka tarjoaa varmasti huiman ajokokemuksen tällaiselle raa’an alkukantaiselle maastokirpulle.

Koska auto on erityisesti luotu esikuvansa tavoin maasto-olosuhteita silmällä pitäen, auton maavara on noin 27 cm, lähestymiskulma 34,1, sekä vastaavasti ylitys- 28,4 ja lähtökulma 50,8 astetta, mitkä ovat erinomaisia lukuja maastoajoneuvolle. Autossa on 14 tuuman Maxxis-maastorenkaat ja säädettävät Bilsteinin vaimentimet, sekä Eibachin valmistamat jouset. Maxin pituus on noin 3,6 metriä ja leveys 1,9 m. Varustukseen kuuluu tietenkin myös tuulilasinpyyhkimet, ja kirpun sisällä matkustajat istuvat Cobran kuppipenkeillä, joissa on nelipistevyöt. Kuljettajan tarvitsemat tiedot välitetään 5-tuuman digitaalisen kojetaulun kautta.

Kuva: Tamiya / The Little Car Company.

Ensimmäiset 100 Maxia ovat ns. Launch Edition -versioita, joissa on nopeille tilaajille tarkoitettuja ylimääräisiä lisäherkkuja, kuten hiilikuituinen kojelauta, avaimenperä ja aito R/C Wild One. Jälkimmäisin on 1:1 auton esikuva, alun perin vuonna 1985 lanseerattu mallisarja, jonka yritys julkaisi uudelleen, jotta asiakas voi rakentaa ja puuhastella pienikokoisemman mallin kanssa yrityksen rakentaessa samaan aikaan tilattua täysikokoista autoa. Mikäli mielenkiinto heräsi, niin kulkupelin hinnat alkavat noin 40 000 eurosta tämän päivän valuuttakursseilla.

Lue lisää