100 000 dollarin muskeli – restomod-tyylinen Dodge Challenger on rakennettu viimeisen päälle kuluja säästämättä

Vuonna 1970 debytoinut Dodge Challenger kuuluu muskeliautojen eliittiin myös hintansa osalta. Alkuperäiskuntoisista tai huippuentisöidyistä Haastajista saa tätä nykyä pulittaa pitkän pennin, mutta rakennellutkaan yksilöt eivät ole halpoja.

Kalifornian El Cerritossa majaansa pitävä Specialty Sales Classics kauppaa parhaillaan eBayn kautta ensimmäisen vuosikerran, eli mallivuoden 1970 Challengeria ensi kuulemalta varsin suolaiselta vaikuttavaan hintaan. Muskelista pyydetään nimittäin karvan verran alle 100 000 dollaria, eli tarkalleen 99 990 taalaa.

Hinnalle on kuitenkin tarjolla vastinetta ainakin siinä mielessä, että Dodgen edellinen omistaja on upottanut autoon kuittien mukaan yli 150 000 dollaria, ja päälle tulevat vielä reilun 50 000 taalan työkustannukset. Challengerilla on ollut koko historiansa ajan vain kolme omistajaa, joista viimeisin hankki muskeliklassikon vasta tämän vuoden alussa. Tätä ennen auto läpikäytiin täydellisesti viimeistä pulttia ja mutteria myöten useamman vuoden vaatineessa rakennusprosessissa.

Dodgen pintaa koristaa Prowler Plum Purple -niminen violetin sävy, ja ulkokuoren koristeosista lähes kaikkien mainostetaan olevan uusia. Tämä kattaa kaikki kromiosat, kumitiivisteet, merkit sekä valot. Myös alustan pitäisi olla virheettömässä kunnossa. Challengerin alla pyörivät klassista muskelityyliä edustavat American Racingin Torq-Thrust II -vanteet, jotka ovat edessä 17-tuumaiset ja takana tuumaa isommat.

Suosittelemme

Pellin alla murisee puolestaan Moparin 360-kuutiotuumainen Magnum-pikkulohkokasi, jonka voima ohjataan takapyörille Tremecin viisipykäläisen manuaalin kautta. Hidastuvuudesta huolehditaan Baerin valmistamien levyjarrujen avulla niin edessä kuin takanakin. Sisusta on taas hyvin alkuperäishenkinen ison kolmipuolaisen ratin, puujäljitelmäkoristeiden ja legendaarisen pistol grip -shifterin myötä. Erillispenkitkin vaikuttaisivat olevan originaalit, ja verhoiluna on käytetty mustan nahan sekä ruskean kankaan yhdistelmää.

Autolla ei ole ajettu valmistumisensa jälkeen kuin 4802 kilometriä, joten nyt se kaipaisi vain ulkoilutusta osaavissa ja tarpeeksi varakkaissa käsissä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Vippaa mulle Viitonen – Renaultin pikkuautoklassikko syntyy uudelleen sähköautona

Renault esitteli kolmisen vuotta sitten konseptin täyssähköisestä retrotyylisestä 5:stä. Tutkielma sai sen verran positiivisen vastaanoton, että tämänvuotisessa Geneven autonäyttelyssä ensi-iltansa saava tuotantomalli näyttää lähes identtiseltä konseptiauton kanssa.

Käytettyjen autojen hinnat lähestyvät Yhdysvalloissa jo pandemiaa edeltänyttä tasoa

Käytettyjen autojen markkinat ovat Yhdysvalloissa vahvassa syöksykierteessä, sillä hinnat ovat jatkaneet jyrkkää laskuaan vuoden 2024 alkupuolella. Yleinen hintataso ei ole kuitenkaan vielä saavuttanut pandemiaa edeltävää tasoa tavallista suuremman kysynnän vuoksi.

Tässä on VW-konsernin ensimmäinen täyssähköinen hot hatch – Cupra Born VZ tarjoilee yli 320 hevosvoimaa

Cupra Born on asemoitu Volkswagen ID.3:n sporttisemmaksi sisarmalliksi, mutta hot hatchin statukseen sähköauton voimavarat eivät ole vielä riittäneet. Asian pitäisi muuttua nyt esitellyn VZ:n myötä.

Talvitestissä Citroën C5 X

Citroën C5 X:n talvitesti piti sisällään 1500 kilometriä matka- ja nurkka-ajoa, talvisään eri olomuodoissa nollakelistä lähes 30 pakkasasteeseen.

Tyyliniekan uusimmat