Zenith esitteli sporttisen DEFY Skyline -kellomalliston

LVMH Watch Week 2022

Zenith esitteli uuden DEFY Skyline -kellomalliston suosittuun integroitujen sporttikellojen kategoriaan.

Tänä vuonna digitaalisena järjestettävä LVMH Watch Week on luksuskonserni LVMH:n omistamien kellomerkkien (BVLGARI, Hublot, TAG Heuer ja Zenith) yhteinen ponnistus, jossa esitellään heti alkuvuodesta valmistajien ensimmäiset uutuusmallit.

DEFY Skyline -mallisto osuu hyvin ajan hermoon ja kategoriaan, johon useat valmistajat ovat esitelleen muutamien viime vuosien aikana omia tulkintojaan. Tämä ns. integroitujen sporttikellojen (eli ranneke on integroitu osaksi kellonkuorta) genren tunnetuin luomus ja kantaisä on Gerald Gentan alkujaan muotoilema Audemars Piguet Royal Oak.

Viime vuonna tähän kategoriaan esittelivät omat versionsa Baume & Mercier Riviera-mallistollaan, sekä Tissot edullisella PRX-mallistollaan. Myös ranskalainen Bell & Ross esitteli reilu pari vuotta sitten vahvan tulkintansa aiheesta BR 05 -mallistollaan, joka on osoittautunut kaupalliseksi menestykseksi.

Zenith DEFY Skyline

Zenithin DEFY Skyline -mallisto seisoo tukevasti omilla jaloillaan, sillä sen muotokieli nojaa vahvasti alkuperäiseen, vuonna 1969 esiteltyyn Defy A3642 -kellomalliin. Se mikä tekee nyt esitellystä DEFY Skyline -mallistosta osaltaan mielenkiintoisen on siinä käytettävä korkeataajuuksinen ja ikoninen El Primero -koneiston tätä mallia varten muokattu versio 3620, jonka myötä kellotaulussa kello yhdeksän kohdalla sijaitseva pikkusekuntiosoitin laukkaa sekunnin kymmenesosan tarkkuudella. Päivyrin sisältävä koneisto tarjoaa kellolle 60 tunnin käyntivaran.

Zenith DEFY Skyline

Zenith DEFY Skyline - design

 

Kellonkuoren design muodostuu kolmesta toisiaan tukevasta elementistä, jotka luovat kellolle tyylikkään ulkomuodon. Kuori itsessään on kahdeksankulmainen, jonka päällä toisena kerroksena on 12-kulmainen kellotaulua ympäröivä kellonkehä, jonka sisäreuna on puolestaan pyöreä. Juuri tämä 12-kulmainen kerros erottaa Skyline-malliston DEFY Classic -malliston kelloista.

DEFY Skylinen muotokielessä on jotain samaa Zenithin kanssa samaan konserniin kuuluvan Bulgarin Octo-malliston kanssa, jonka eroavaisuudet tunnistaa kuitenkin nopeasti. Eron huomaa helpoiten kellonkehän sisäreunan puuttuvasta kulmikkuudesta, joka on Octon tunnusmerkki.

Skylinen myötä Zenith esitteli ensimmäisen kerran kuviollisen kellotaulun, joka on toteutettu Zenithin menneisyydessä käyttämällä nelisakarakaisella tähtimerkillä. Kellotaulun pinta on aurinkohiottu, joka luo etenkin sinitauluisessa mallissa valon suunnasta riippuen kellotauluun tähtimaisemallisen tunnelman. Suosikikseni nousee kuitenkin kolmesta erivärisestä mallista vaalea hopeasävyinen malli, jossa on jollain selittämättömällä tavalla 80-lukulainen tunnelma.

DEFY Skylinen sininen kellotaulu.

Zenith DEFY Skyline - El Primero -koneisto ja teräsranneke.

 

Skylinen taittolukollinen, kapeneva teräsranneke on näyttävä ja sen vaihtaminen toiseen rannekkeeseen tapahtuu vaivattomasti pikakiinnitysmekanismilla. Zenith tarjoaa teräksisen rannekkeen rinnalle kumirannekkeen, jonka keskikaistalla toistuu kellotaulusta tuttu tähtikuvio.

Yhteenveto

Zenith DEFY Skyline on vahva osoitus siitä, miten Zenith on toimitusjohtaja Julien Tornaren aikakaudella uudistunut perinteisestä kellonvalmistajasta trendejä haistelevaksi ja entistä nuorempia kuluttajia puhuttelevaksi kellomerkiksi. Lisäksi tervehdin ilolla sitä, että Zenith tuo El Primero -koneiston pitkästä aikaa osaksi tuoteperhettään Chronomaster-malliston ulkopuolelle. Zenith El Primero Espada on saanut näiltä osin seuraajan.

Defy Skyline -kellomallisto on myynnissä Lindroos Kämp Galleriassa.

Matti Airaksinen
Matti Airaksinenhttps://stylefellow.com
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat