Vuoden kellonkantaja 2021 on julkistettu

Vuoden kellonkantaja -palkinnon on saanut vuonna 2021 Kellojen yö -tapahtuma, jonka järjestäjänä on toiminut KultaViljaset.

Suomen Kelloseppäliitto valitsee Vuoden kellonkantajaksi henkilön tai yhteisön, joka pyyteettömällä toiminnallaan on edesauttanut kellosepän- ja mikromekaniikan alan näkyvyyttä.

Palkinnon luovutti Suomen Kelloseppäliiton puheenjohtaja Paula Pyhälä.

Tänä vuonna palkinnon saajaksi on valittu tapahtuma Kellojen yö, minkä järjestäjänä on toiminut Turussa sijaitseva perheyritys KultaViljaset. Vuoden kellonkantaja -palkinnon mukana voittaja on saanut valita hyväntekeväisyyskohteen, jolle osoitetaan tuhannen euron stipendi. KultaViljaset on päättänyt lahjoittaa rahat Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirille.

Kellojen yöstä

Turussa järjestetty Kellojen yö on ollut samaan aikaan taiteiden yön kanssa ja paikkana on toiminut upea Turun VPK:n talo kaupungin ytimessä. Tapahtumaan on osallistunut hyvä määrä alalla toimivia jälleenmyyjiä ja kellomerkkien edustajia. Tapahtuma on saanut alasta kiinnostuneet liikkeelle ja kokoontumaan yhteisen asian äärelle.

Vallitsevan pandemian johdosta, tapahtuma on ollut tauolla, mutta palkinnon luovuttanut Suomen Kelloseppäliitto toivoo sen taas jatkuvan, kun tapahtumien järjestäminen ilman rajoituksia on mahdollista.

KultaViljaset

KultaViljaset omistaa kauppiaspari Tarja ja Pasi Viljanen. 14 vuotta alalla toimineen yrityksen toiminta perustuu jalometallialan kiertotalouteen, missä vanhat arvokellot ja -korut kunnostetaan uudelleen käytettäviksi. KultaViljaset toimii myös Turun ainoana Omega-huoltopisteenä.

Vuoden kellonkantaja 2021 - Kellojen yö / KultaViljaset
Vuoden kellonkantaja 2021 palkinnon vastaanottivat KultaViljaset-pariskunta Tarja ja Pasi Viljanen.

Vuoden kellonkantajat 2011-2021

Lue lisää