Tyyliniekan päätoimittaja Matti Airaksinen on Vuoden kellonkantaja

Vuoden kellonkantaja on henkilö tai yhteisö, joka pyyteettömällä toiminnallaan on edesauttanut kellosepän- ja mikromekaniikan alan näkyvyyttä ja levittänyt alan tietoutta.

Kelloseppäliiton päättämän Vuoden kellonkantaja -tunnustuksen sai tänä vuonna kellojournalistina tunnettu Tyyliniekan päätoimittaja Matti Airaksinen. Aiempia voittajia ovat mm. Jukka Jalonen, Alexander Stubb, Elastinen, Lauri Tähkä ja Ville Arzoglou.

“Valintani Vuoden kellonkantajaksi on suuri kunnia, josta esitän nöyrän kiitokseni valinnan tehneelle Kelloseppäliitolle. Koen, että yksi merkittävä syy valinnalleni on alaa kohtaan tuntemani innostus, joka on uskoakseni näkynyt ulospäin”, kertoo Matti Airaksinen.

Tyyliniekan päätoimittaja Matti Airaksinen on Vuoden kellonkantaja 2020.
Tyyliniekan päätoimittaja Matti Airaksinen on Vuoden kellonkantaja.

“Kun otin ensimmäisiä askeleitani kelloalan journalistina viitisen vuotta sitten, minut otettiin vastaan alan ammattilaisten toimesta erittäin lämpimästi. Tämän jälkeen olen oppinut miten tärkeässä roolissa suomalainen kelloalan osaaminen on maailmanlaajuisesti ja kuinka kovia tekijöitä Suomesta on tullut ja tulee edelleen”, Airaksinen jatkaa.

Palkitsemisen perusteet

Kelloseppäliitto valitsi Vuoden kellonkantaja- palkinnon saajan useiden ehdokkaiden joukosta. Airaksinen erottui näistä ehdokkaista puolueettomalla näkemyksellään alaa kohtaan. Airaksinen on kellopiireissä tuttu näky ja hänet kutsutaan mielellään eri alan tapahtumiin.

“Matti Airaksinen on aktiivinen Kelloseppäliiton jäsen, joka on omalla panoksellaan saanut seuraajiaan houkuteltua kellomaailmaan. Hän on utelias alaa kohtaan ja se heijastuu kelloharrastamisessa ja sen tiedon jakamisessa”, kertoo Kelloseppäliiton puheenjohtaja Paula Pyhälä.

Suosittelemme

“Ajatuksiaan kellomaailman käänteistä ja kuulumisista voi lukea hänen omalta Tyyliniekka- sivustolta sekä Kello ja Kulta -lehdestä. Nämä asiat vaikuttivat ratkaisevasti Kellonkantajan valintaan. Suomen Kelloseppäliitolla on ilo ojentaa Matti Airaksiselle Vuoden Kellonkantaja -palkinto”, Pyhälä päättää.

Stipendin kohteena Kelloseppäkoulun opiskelijat

Vuoden kellonkantaja -palkinnon mukana voittaja saa valita hyväntekeväisyyskohteen, jolle osoitetaan tuhannen euron stipendi. Airaksinen haluaa osoittaa stipendin Kelloseppäkoulun opiskelijoiden työkaluhankintoihin ja työharjoittelukuluihin.

“Kelloseppäkoulun opiskelijat ovat näkemykseni mukaan yksilöurheilijoita, joista jyvät erottuvat akanoista kovalla harjoittelulla. Pitkäjänteisellä työllä lahjakkuudesta muodostuu sellaista timanttista osaamista, jota kuluttajana arvostan. Nämä osaajat löytyvät monenlaisista tehtävistä kellohuolloista vähittäismyymälöihin, joista saamme asiantuntevaa palvelua”, Airaksinen perustelee valintaansa.

Vuoden kellonkantajat 2011-2020

  • 2011 Jukka Jalonen
  • 2012 Alexander Stubb
  • 2013 Elastinen
  • 2014 Sami Hyypiä
  • 2015 Lauri Tähkä
  • 2016 Ei valittu
  • 2017 Ei valittu
  • 2018 Kelloharrastajat
  • 2019 Ville Arzoglou
  • 2020 Matti Airaksinen

Lue lisää