Volvon sähköauto Polestar 2 julkaistu

Täyssähköautojen markkinat kiristyvät, kun Volvo lähtee mukaan peliin. Polestar -brändin alla esiteltiin eilen ensimmäinen sähköauto, Polestar 2. Volvo määrittelee itse auton suoraan Tesla Model 3:n kilpailijaksi.

Polestar 2 on ylemmän keskiluokan neliovinen viistoperä. Nelivetoinen Polestar 2 potkii 400 hevosen voimin, josta on muodostumassa jonkinlainen sähköautojen perustaso. Sähkömoottoreissa lisäteho ei lisää kulutusta toisin kuin polttomoottoreissa eikä järeämmän moottorin valmistaminen ole merkittävästi kalliimpaa. Akku on kooltaan 78 kWh ja valmistajan mukaan tarjolla on jopa 500 kilometrin toimintamatka.

Autossa on mukana kolmivaihelaturi ja 150 kW CCS-pikalataus. Ajaminen on mahdollista yhden polkimen tekniikalla ja regenerointi on säädettävä. Avain on mahdollista korvata kännykällä.

Suosittelemme

Polestar halutaan pitää urheilullisena merkkinä. Valinnainen Performance Pack tuo mukanaan isommat takovanteet, Brembon jarrut ja Öhlinsin iskunvaimentimet. Kiihtyvyys on riittävä, ja sataseen päästään vakionakin alle 5 sekunnin.

Polestar 2 on sukunäköinen Volvoon etenkin takavinkkelistä. Mitään erikoisia muotoilukikkoja Teslan tai BMW:n tapaan ei tarjoilla, vaan auto näyttää jopa vähän tylsältä. Tämä saattaa olla perinteiselle ostajalla jopa etu.

Auto on ensimmäinen, johon on yhdistetty Googlen Android HMI. Android Autoon verrattuna suurin ero on siinä, että Polestarissa sen käyttöön ei vaadita puhelinta, vaan Android pyörittää auton infotainment -ohjelmistoa. Mielenkiintoinen avaus on myös Google Play Store, josta voi hankkia autoon uusia sovelluksia. Autossa on kohtuukokoinen kosketusnäyttö, joten käyttämukavuus näyttää hyvältä.

Polestar 2 on tarkoitus saada tuotantoon Kiinassa vuonna 2020. Hinnat alkaen -malli luvataan alle 40 000 euroon, mutta ensimmäisenä tarjolla on Teslan tyyliin vain paremmin varusteltuja malleja, joiden hinnat alkavat 59 900 eurosta. Valitettavasti Suomessa autoa ei nähdä ensimmäisten joukossa, koska alkuun auto on myynnissä vain Kiinan, Yhdysvaltojen, Kanadan, Belgian, Saksan, Hollannin, Norjan, Ruotsin ja Iso-Britannian markkinoilla.

Polestar 2 on ensimmäisen kerran esillä Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa. Jäämme seuraamaan innolla tulokkaan taivalta.

 

Lisätietoja www.polestar.com

Lue lisää