Villasolmiot

Villasolmio on oivallinen asuste etenkin talvella, jolloin tulen muutenkin suosineeksi paksumpia ja karkeampia materiaaleja pukeutumisessani. Työssäni käytän satunnaisesti pukua, jolloin silkkisolmiot ovat paikallaan, mutta siitäkin huolimatta olen puku- ja irtotakkipäivinä ajautunut villasolmioiden pariin. Etenkin kun kauluspaidoissa olen suosinut krouvimpia kankaita kuten oxford-puuvillaa ja puuvillapellavasekoitteita.

Villasolmiot ylhäältä alas; E.G. Cappelli, Herrainpukimo, Michelson of London
Villasolmiot ylhäältä alas; E.G. Cappelli, Herrainpukimo, Michelson of London

Omasta kaapistani löytyy puolisen tusinaa erilaista villasolmiota, joista useimmiten valitsen Michelson of Londonin, Herrainpukimon tai E.G. Cappellin solmion. Nämä kaikki ovat hieman erilaisia, joten ne ovat täyttäneet tarpeeni hyvin. Lisäksi kaapista löytyy vaimoni tekemä ruosteenruskea tweed-solmio, jonka sävy natsaa hyvin yhteen harmaan pukuni kanssa.

E.G. Cappellin villasolmio on napolilaisen käsityön taidonnäyte.
E.G. Cappellin villasolmio on napolilaisen käsityön taidonnäyte.

DressLikeA-blogin pitäjältä ostamani E.G. Cappellin solmio on näistä kevytrakenteisin ja käsityövoittoisin, johon saa pienellä harjoittelulla tehtyä nätin solmun. Herrainpukimon ruskea villasolmio on puolestaan jämäkin, jota olen käyttänyt pääasiassa sinisten paitojen kanssa pukusolmiona. Michelsonin vanha vintage-henkinen villasolmio on taas jokapaikanhöylä, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Lisäksi siihen saa helpoiten kauniin solmun.

Villasolmio on hyvä lisä vaatekaappiin

Yhteenvetona voin sanoa, että laadukas villasolmio on hyvä lisä vaatekaappiin. Neulesolmion tapaan se sopii monenlaiseen käyttöön, ja oikein valittuna villasolmio toimii hyvin myös bisnespukeutumisessa.

Villasolmiot Instagramissa

 

Suosittelemme

  Herrainpukimo’s wool tie #herrainpukimo #tyyliniekka #comingsoon   Kuva, jonka Matti Airaksinen (@mairaksinen) julkaisi

Bespoke Harris Tweed tie, made by my wife.

Kuva, jonka Matti Airaksinen (@mairaksinen) julkaisi

 

Lue lisää