Vanhojen kilpurien kausi huipentui Ahvenistolla – Historic Grand Racessa nähtiin myös runsaasti klassista siviilikalustoa

Vaikka koronapandemia on runnellut pahasti autotapahtumiakin, Ahveniston Historic Grand Race päästiin jälleen järjestämään tuttuna ajankohtana elokuun puolenvälin jälkeen.

Historic-väen kauden kohokohtana tunnettu kisa on toiminut perinteisesti myös eräänlaisena Suomi-Ruotsi-maaotteluna, ja tänäkin vuonna paikalle oli saatu muutamia ruotsalaiskuskeja. Autoja riitti radalla ylipäätään sen verran reilusti, että Historic Grand Race on noussut Suomen suurimmaksi rata-autoilutapahtumaksi.

Luokkina toimivat vanhat tutut vakioautot eri aikakausilta, vapaammin rakennellut Roadsport-kilpurit, historialliset formulat, Fiat 127:t, entiset Special Saloon -kilpurit, Lotus Seven -tyyppiset Locostit, Subaru Sport -prototyypit sekä Mini Tonnit. Joidenkin aiempien vuosien tapaisista paraateista kisalähtöjen välillä oli sen sijaan luovuttu ilmeisesti koronarajoitusten vuoksi, joten vanhoja moottoripyöriäkään ei Ahvenistolla tänä vuonna nähty. Kisalähtöihin saatiin lauantaina hieman ylimääräistä draamaa välillä varsin rankaksi yltyneen sateen myötä, joten radalla mentiin komeasti kahva edellä ja muutamalta ylimääräiseltä osumaltakaan ei vältytty.

Kilpurien lisäksi Historic Grand Race toimii upeana klassikkoautojen ulkoilmanäyttelynä, koska harjun laen harrasteajoneuvoparkissa voi ihailla yli 30-vuotiasta klassikkokalustoa laidasta laitaan. Tänä vuonna skaala ulottui entisöimättömästä kantti-Chevroletista 1990-luvun Lancia Delta Integraleen, joten jokaiselle vanhojen autojen ystävälle löytyi varmasti mielenkiintoista tutkittavaa. Sitä tarjosi myös kierros varikolla tutustumassa lähemmin rataa kiertäneisiin kilpureihin ja niiden tekniikkaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.