Valkoiset chinot ovat mahdollisuus

Valkoinen väri on perinteisesti yhdistetty miehillä paitaan tai taskuliinaan. Sen suuremmin valkoisella ei revitellä, sillä stereotyyppisesti se kuuluu enemmän Elvis- ja Miami Vice -osastoon, johon kaikilla miehillä ei riitä rahkeet tai edes halua. Tämä on erittäin fiksu valinta, sillä ylilyönnin mahdollisuus on valtava jos ei tiedä mitä on tekemässä. Nimimerkillä punaisillakin chinoilla voi astua harhaan. 🙂

Ehkä juuri Elvis-assosiaatiosta johtuen valkoinen väri ei ole paitoja ja taskuliinoja lukuunottamatta miesten pukeutumisen keskiössä. Poikkeukset ovat nimittäin helposti havaittavissa, sillä etenkin kesäaikaan saattaa törmätä radalla kokovalkoiseen tai valkoiseen liituraitapukuun pukeutuneisiin miehiin, joilla on tarve erottautua.

On kuitenkin olemassa valkoinen vaatekappale, joka voi toimia hyvin suomalaisen miehen päällä ilman riikinkukkomaisuutta. Kyse on valkoisista chinoista.

Valkoiset chinot

Valkoiset chinot ovat hyvä valinta Suomen lämpimään kevääseen ja kesään. Tähän kun vielä yhdistää kepeitä materiaaleja, eli ohutta puuvillaa tai pellavaa, on onnistumisen mahdollisuus ilmeinen. Koska valkoinen väri on tässä tapauksessa hallitseva, ei muilla yksityiskohdilla kannata lähteä liikaa revittelemään, ellei tiedä mitä on todella tekemässä.

Tyyliharrastajien suosima kuvakulma Instagramissa näyttää, miltä kokonaisuus näyttää kun tuijottaa kengänkärkiään. Kuvaustilannetta kannattaa tämän takia vähän valmistella. :-)
Tyyliharrastajien suosima kuvakulma Instagramissa näyttää, miltä kokonaisuus näyttää kun tuijottaa kengänkärkiään. Kuvaustilannetta kannattaa tämän takia vähän valmistella. 🙂

Toimivan kokonaisuuden saa rakennettua yhdistämällä valkoisiin chinoihin vaaleansinisen tai vaaleanpunaisen kauluspaidan esimerkiksi pellavaisena, joka tuo asukokonaisuuteen sopivaa rentoutta, eikä pääse myöskään hiostamaan. Näiden kaveriksi voi parittaa kevyen irtotakin sinisenä tai ruskeana. Jalkaan sopivat hyvin rennommat kengät, kuten mokkanahkaiset louferit. Kokonaisuus täydennetään mukavasti mokkanahkaisella vyöllä. Yhtälailla kangasvyö sopii kokonaisuuteen loistavasti, joten valinnanvaraa löytyy.

Vaaleanpunainen pellavapaita sointuu hyvin yhteen valkoisten chinojen ja ruskean irtotakin kanssa. Ruskea mokkavyö sopii hyvin mokkanahkaisten loufereiden kanssa.
Vaaleanpunainen pellavapaita sointuu hyvin yhteen valkoisten chinojen ja ruskean irtotakin kanssa. Ruskea mokkavyö sopii hyvin mokkanahkaisten loufereiden kanssa.

Sukat voi laittaa jalkaan jos haluaa, mutta lämpimällä säällä ne voi jättää huoletta pois. Tällöin kannattaa kuitenkin huomioida, että jos tykkää pidemmistä lahkeista, on esteettisen kokonaisuuden kannalta parempi rullata niitä hieman ylöspäin – ei kuitenkaan pohkeisiin asti. 🙂

Taskuliinalla voi myös leikitellä, varsinkin kun solmiota ei käytetä.
Taskuliinalla voi myös leikitellä, varsinkin kun solmiota ei käytetä.

Rento asukokonaisuus ei vaadi solmiota, joten tämä antaa tilaisuuden leikitellä taskuliinalla jos tykkää sellaista käyttää. Trendikäs mies voi laittaa ranteeseen myös yhden tai useamman rannekorun.

Takki; Corneliani (Pohjanheimo), paita; Sand (Pohjanheimo), housut; Turo Tailor (Koiso), taskuliina; Amanda Christensen (Kisälli-Puku), vyö; Bexley, kengät; Santoni.

Suosittelemme

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat