Hypnon Helmet – rannekorut mittatilauksena

Kaupallinen yhteistyö: Hypnon Helmet

4
3785

Hypnon Helmet on Tyyliniekan taustalla olevan Tommi Puuskan verstas mittatilausrannekoruille, joka on saanut alkunsa tyyliharrastuksen sivujuonteena. Mistä ihmeestä on oikein kysymys, siitä päätin ottaa selvää miehenä, jolle rannekello edustaa miehen ainoaa sallittua korua.

No niin, kerropas Tommi meille kaikille mistä on oikein kysymys?

Olen törmännyt jo useiden vuosien ajan miesten rannekoruihin erilaisilla foorumeilla ja blogeissa, joissa rannekoruja pitävät niin skarpit pukumiehet kuin rennomman katutyylin taituritkin. Yleensä rannekoru on kivi- tai puuhelmestä tehty rannekoru. Rannekorua käytetään usein kellon kaverina, mutta vastaavasti myös sellaisenaan ilman kelloa. Rannekorun monipuolisuus osana pukeutumista kiehtoi.

Käytin itse kelloa aikoinaan lähes päivittäin, mutta sitten sen käyttö jäi vähäiselle ja loppui pian kokonaan. Ranne tuntui kelloa käyttäneelle paljaalta ja tyhjältä, ihan kuin siitä puuttuisi jotain. Olin pitkään suunnitellut että ostaisin muutaman rannekorun täyttämään tätä tyhjiötä, mutta siinä vaiheessa kun selvitin miten näitä voisi rakentaa itse, innostuin asiasta todenteolla. Vaihtoehtona laadukkaiden rannekorujen hinnat lähentelivät usein jopa 100 euroa ja sen ylikin.

Kuten pukeutumisessa muutenkin, toisiaan täydentävät värit kuten sininen ja ruskea ovat suosittuja vaihtoehtoja yhdistelyyn.
Kuten pukeutumisessa muutenkin, toisiaan täydentävät värit kuten sininen ja ruskea ovat suosittuja vaihtoehtoja yhdistelyyn.

Kaikki lähti liikkeelle paikallisen askarteluliikkeen puuhelmivalikoimasta, jonka kautta otin ensimmäiset askeleet rannekorun valmistamiseen. Ostin aluksi liikkeestä puuhelmiä ja elastista lankaa. Puuhelmet ja langat olivat laadultaan huonoja ja niiden reikä ei ollut kovin sileä, mistä johtuen ensimmäisten kokeilujen aikana huomasin elastisen langan rispaantuvan. Paikallisista liikkeistä en löytänyt laadukkaita materiaaleja joten suuntasin katseeni nettiin.

IMG_5665

Löysin muutaman illan selvitystyön kautta laajan maailman erilaisia materiaaleja ja tein testitilauksia mm. erityyppisistä elastisista langoista. Helmien suhteen ihastuin kivihelmiin niiden alkuperän takia: on mahtavaa ajatella katsellessaan hyvinkin yksityiskohtaista kivihelmeä, että tämä on suoraan luonnosta peräisin, täynnä luonnon omaa designia.

Monella sivustolla kivimateriaaleja mainostettiin myös niiden mielenkiintoisten ominaisuuksiensa vuoksi, jotkut kuulemma vahvistavat auraa tai Ki’tä, kuten Japanissa elämänvoimaa kutsutaan. No, arvatenkin tällaisilla höpötyksillä en halunnut rannekorujani markkinoida. Jos joku rannekorujani käyttäessä huomaa elämänlaatunsa paranevan tai lottovoitto syntyy rannekoruni ansiosta niin onneksi olkoon! Muistathan tilata rannekorun tai toisenkin sen kunniaksi lisää.

Taustatyö vaati kuitenkin aikaa ja rannekorujen testausta arkikäytössä. Monet elastisista materiaaleista eivät selvinneet käyttötesteissäni vaatimallani tasolla. Monesta eri vaihtoehdosta loppujen lopuksi voittajaksi selvisi yksikuituisesta nylon-sukuisesta langasta valmistettu läpinäkyvä vaihtoehto. Elastinen lanka kestää hyvin normaalia käyttöä venymättä, kunhan se esivenytetään valmistusvaiheessa. Materiaali kestää myös erinomaisesti normaalia ihon rasvoittumista ja käsipesuja saippualla.

_MG_9573

Tilasin kivihelmiä ympäri maailmaa ja laadun varmistamiseksi mursin muutaman testihelmen jokaisesta saamastani kivihelmierästä, jotta varmistuisin että kivihelmi on aito, eikä esimerkiksi maalattu kivi- tai lasihelmi. Pitkän etsinnän ja testaamisen jälkeen löysin myös laadukkaat puuhelmet, joten Hypnon Helmet tarjoavat nyt kattavasti vaihtoehtoja tyylistään tarkalle asiakkaalle.

Kyllähän tässä prosessissa oppi monenlaista ja kaikki materiaalit eivät päätyneet myyntiin, jotka olivat laadultaan heikkoja. Laadukkaimmissakin kivihelmissä on usein pieniä jälkiä, hyvin hienovaraisia kokoeroja ym. mutta valmistusvaiheessa pääsen käsittelemään jokaisen helmen yksitellen joten huonot kivihelmet joutavat roskiin jo tekovaiheessa.

Esimerkki siitä miksi mittatilauksena hankittu rannekoru on toimivampi.
Esimerkki siitä miksi mittatilauksena hankittu rannekoru on toimivampi.

Alkutyön jälkeen tuotanto oli valmis pyörähtämään käyntiin ja kun muutama kiinnostunut ”betatestaajakin” löytyi, saatiin rannekorujen valmistus pyöräytettyä käyntiin. Palaute kentältä oli positiivista ja sain hiottua valmistusmetodini ja mittaukseni kohdilleen, jotta lopputuote täyttäisi myös asiakkaan vaatimukset rannekorusta. Mittatilauksena tehty rannekoru istuu hyvin ranteeseen olematta liian kireä tai liian löysä.

Miksi minun pitäisi miehenä sortua rannekoruihin?

Miehet uskaltavat ja haluavat tuoda omaa persoonaansa nykyään paremmin esille. Oli sitten kyseessä aurinkolasit tai kudottu solmio, kookas kello tai rannekoru, harva haluaa enää pukeutua harmaan massan mukaan. Vaikka työhaalari olisikin ”se pakollinen” tumma puku, asua voi silti piristää monella eri tavalla – vaikkapa rannekoruin.

Rannekorut on hyväksytty hyvin osana miesten pukeutumista Suomessakin, olkoot sitten osasyynä rannekorujen näkyminen blogeissa, televisio-ohjelmissa jne. Viimeksi miesten rannekorut olivat uutisissa Ruotsin prinsessa Madeleinen häähumussa, jossa sulhanen Chris O’Neill esiintyi hääjuhlassa rannekoru kädessään. Tiettävästi rannekoru ei ollut kylläkään aito Hypnon Helmet -rannekoru. 😉

P1010165
Kuvassa 6 mm koossa valkoinen Howlite sekä Blue turkey turquoise.

Hypnon Helmet -malliston rannekorut on suunnitellut siten, että ne erottuvat selvästi naisten rannekoruista. Naisen rannekoru hyvin perinteisesti on valkoisista helmistä koostuva, kenties hopeoiduista tai kultaisista koristeista oleva koru. Yksityiskohtia on paljon enemmän.

Miesten rannekoru taas on hyvin pelkistetty, yksinkertainen koru, ilman suurempaa bling blingiä. Riippuu tietenkin aina miehestä itsestään, miten haluaa yhdistää rannekorun vaikkapa kellon tai toisen korun kanssa.

Eikä tämä malliston linjaus tarkoita sitäkään, etteikö naiset saisi Hypnon Helmet -rannekorua ostaa – päinvastoin, puolisollani on usein tekemäni rannekoru kädessään.

Tutustu mallistoon Hypnon Helmet -verkkokaupassa. Hinnat alkavat 20 eurosta ja toimituskulut Suomessa sisältyvät rannekorujen hintaan.

4 KOMMENTIT

  1. Hypnon valmistamat rannekorut ovat kestäneet hyvin jo betatestauksesta asti. Pitääkin tutkia tilaukseen uusia värejä.

    • Hei Mikael – mukava kuulla että ovat toimineet! Muutama malli on loppuunmyyty mutta kesäkuun lopussa tulee taas varastoon täydennyksiä :). T. Tommi (Hypno)

  2. Mihin lienee kadonnut tämä putiikki? On tainnut olla uudistumassa jo kohta puoli vuotta, kannattaisi päivittää infoa sivuille jso jotain on vielä tulossa, tai poistaa kokonaan jos ei ole aikeita palata linjoille.

    • Nyt ovat muut kiireet yrittäjänä vieneet ajan, Hypnon Helmet on siis toistaiseksi edelleen tauolla. Comebackia on odotettu pitkään, kiitos kaikille tiedustelijoille ja faneille :).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän