Kello vaimolle?

Kaupallinen yhteistyö: Koiso

Kalliit on laulujen lunnaat. Näin runoili Eino Leino aikoinaan ja tottahan se on, kun etsin vaimolle lahjaa. Tokihan tässä olen liikenteessä pilke silmäkulmassa, sillä kallis maku on suhteellinen käsite. Viimeisen parin vuoden aikana olen oppinut arvostamaan laatua, jolla on väistämättä hintansa. Enkä siitä valita, sillä ostan nykyisin vähemmän kuin ennen. Eikä se ole rajoittunut pelkästään vaatteisiin.

Panostan määrän sijasta laatuun

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja päätin hankkia vaimolleni ison lahjakasan sijasta kaksi tai kolme parempaa lahjaa. Yksi lahjoista on hankittu ja kaksi on vielä tähteellä. Koska aikaa on rajatusti ja haluan suosia kauppiaita, päätin ostaa lahjat suomalaisista kivijaloista. Vaihtoehtoina ovat tamperelaiset, helsinkiläiset ja turkulaiset liikkeet, koska näillä paikkakunnilla kuljen ennen joulua.

Koska olen ollut alusta alkaen Kellofoorumin ylläpitäjä, ovat kellot alkaneet kiinnostamaan salakavalasti. Kiinnostusta ei ole helpottanut alan perusteoksen, Kellomies-kirjan, ostaminen Stockmannin Hulluilta päiviltä reilu vuosi sitten. Lopullisesti innostuin kelloista, kun vierailun Kultasepänliike Suokossa, josta kirjoitin aiemmin. Tästä johtuen päätin vierailla tarpeeni johdosta Suokolla uudestaan, koska tähän asti olin katsellut kelloja itselleni.

Jos sinä et tiedä mitä ostaa, kauppias kyllä tietää

Kuten arvata saattoi, kauppiaalla oli pahat mielessään, eli hänellä oli tarjota minulle runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Ongelmani on siinä, että vaimoni kellomausta minulla on hyvin puutteellinen käsitys. Siispä räpsin kännykälläni muutamista eri hintakategorian kelloista kuvia ja vertailin niitä nettisivuilla oleviin kuviin. Sitten “vahingossa” jätin näiden kellojen esittelysivut auki iPadiin, jota myös vaimoni käyttää. Ei olisi pitänyt, sillä tietysti häntä kiinnostivat ne kalliimmat kellot. 🙂

Kiinnostusta herättivät eritoten Ebelin rannekellot, jotka ovat Suokon verkkokaupassa alennuksessa. Alennuksesta huolimatta hintaa on kohtalaisesti, joten investointia pitää harkita tarkkaan. Toisaalta ymmärrän, että kello on parhaassa tapauksessa vuosikymmenien investointi, kun siitä huolehtii. Ja tuolla hinnalla kyllä tekee mieli huolehtia, ettei kelloa murjo käyttökelvottomaksi parissa vuodessa.

Kellot eri käyttötarkoituksiin

Kun pohdin noita kellojen eroja, niin vasemmanpuoleisin – ja samalla kallein – Ebel Beluga Tonneau olisi tyylikäs juhlakello, johtuen ehkä juuri mustasta nahkarannekkeesta. Ebel Brasilia Lady on puolestaan korumaisin vaihtoehto. Ebel Classic Lady olisi tyylikäs arkikello ja olisi siinä mielessä varma valinta, koska tämä kello saisi takuulla eniten käyttöä.

Suosittelemme

Kun kyselin Iiro Suokolta miksi hän myy juuri näitä kelloja melkoisella alennuksella, kertoi hän Tampereella olevan kovin vähän kysyntää ns. arvokelloille. Kalliimmissa kelloissa Omega ja Rolex ovat niitä, joihin kuluttajat ovat tottuneet investoimaan. Eikä ole siis järkeä makuuttaa kelloja vitriinissä loputtomiin.

Tämä on toinen osa joululahjaa vaimolleen etsivän miehen kauppakierroksesta. Tulevissa(kin) kirjoituksissa tutustutaan mielenkiintoisiin lahjaideoihin, jotka sopivat tyylistään tarkalle naiselle. Kirjoituksissa vilahtavat myös Tyyliniekan yhteistyökumppanit.

Lue lisää