Kalliit on laulujen lunnaat

Pakko se on todeta, että tyyliharrastus voi käydä kukkaron päälle. Maku kehittyy ja lähtökohtaisesti laadulla on hintansa. Asia pitää nähdä kuitenkin investointina, sillä laadukas tavara kestää hyvällä hoidolla vuosikymmeniä. Puhumattakaan siitä fiiliksestä, jota laatu elämään tuo. Tästä pääsenkin aasinsillan kautta varsinaiseen asiaan – investointimatematiikkaan.

11-1 on avain kaikkeen

En nyt tarkoita laskukaavaa “hankintahinta / käyttökerrat”, vaan puhun 11-1 -yhtälöstä, jolla mies kuin mies saa luvan harrastaa vuodesta toiseen. Nimittäin, olen havainnut hyväksi keinoksi panostaa pukeutumiseeni ja tyylini kehittämiseen 11 kuukautta vuodessa, kun muistan sen yhden kuukauden ajan panostaa kunnolla vaimooni. Toisin sanoen, näin joulukuussa kun panostan vaimoni joululahjojen hankintaan, saan ainakin hiljaisen hyväksynnän tammikuuun ja marraskuun välisille hankinnoille. 🙂

Nyt ovat hyvät neuvot tarpeen

Tästä pääsenkin seuraavaan ongelmaan, tai sanotaanko haasteeseen. Mitäpä vaimolle lahjaksi. Lista on tietysti pitkä, mutta onneksi pari aviovuotta ovat opettaneet minulle edes auttavasti ymmärtämään mitä tämän ainutlaatuisen olennon pään sisällä liikkuu. “Kauhukseni” olen huomannut, että hän on minun tapaani perinyt kall…. anteeksi siis laadukkaan maun. Oli kyse sitten vaatteista, huonekaluista tai kelloista, kalliit on laulujen lunnaat.

Olenkin tässä pohtinut, että miltä kantilta lähden purkamaan asiaa. Ostaisinko vaimolleni joululahjaksi uuden rannekellon, josta on iloa vuosikymmeniksi eteenpäin, vai panostaisinko vaatteisiin? Vaimoni kun tarvitsee ehdottomasti ainakin pari uutta takkia, housuja, mittapaidan ja kenkiäkin on kuulemma liian vähän. Vuosi sitten maksoin lunnaat Barbourin tikkitakin ja Loro Pianan kaulahuivin muodossa, jotka ovatkin olleet aktiivisessa käytössä.

Mutta kysymys kuuluukin, että mitä tänä vuonna? Yhteinen aika kuuluu pakettiin automaattisesti.

Tämä on ensimmäinen osa epätoivoisesti joululahjaa vaimolleen etsivän miehen kauppakierroksesta. Tulevissa kirjoituksissa tutustutaan mielenkiintoisiin lahjaideoihin, jotka sopivat tyylistään tarkalle naiselle. Kirjoituksissa vilahtavat myös Tyyliniekan yhteistyökumppanit.

Lue lisää