Miehen ainoa koru on kello, näin sanotaan usein kun puhutaan miesten pukeutumisesta. Minulla oli ilo keskustella myös tästä aiheesta Tampereella toimivan Kultasepänliike Suokon yrittäjä Iiro Suokon sekä kelloista vastaavan Tommi Wilundin kanssa. Lyhyt rupattelutuokio venähtikin parin tunnin mittaiseksi vierailuksi.
Kultasepänliike Suokko on toiminut vuodesta 1991 alkaen, ensin Porissa ja sittemmin Tampereella. Suokon liiketoiminnan ytimen muodostavat oma timanttikorumallisto, timanttien maahantuonti, erittäin laaja kihlasormusmallisto ja sveitsiläisen Tissotin laatukellot. Lisäksi kellohyllystä löytyvät Thomas Sabon, Calvin Kleinin sekä myynnistä poistuvat Longinesin, Ebelin ja Edoxin kellot, joita voi ostaa hyvällä alennuksella Suokon verkkokaupasta. Tsekkaa myös alennukseen oikeuttava kanta-asiakasohjelma Suokon verkkokaupasta.
Pääkellomerkkinä Tissot
Suokon päämerkkinä on sveitsiläinen Tissot, joka on yksi vanhimmista laatukellojen valmistajista maailmassa. Tämä vuonna 1853 perustettu sveitsiläinen kellovalmistaja on Iiro Suokon mielestä kelloa hankkivalle oivallinen valinta sen takia, että valmistajalta löytyy malleja monipuolisesti elämän eri tilanteisiin ja tarpeisiin; arjesta juhlaan, kvartseista automaatteihin. Lisäksi maltillinen hinnoittelu antaa mahdollisuuden hankkia hyvän kellon kohtuukustannuksin.
Tissotilla löytyi omaan silmääni miellyttäviä vaihtoehtoja ja Omega-miehenä merkissä miellyttää toki se, että se kuuluu Longinesin ja Omegan kanssa samaan Swatch-konserniin.
Haastattelutuokion aikana kellovalikoimaa tutkaillessa silmiini osui kvartsikoneistoinen valkotauluinen kronografi, joka oli rakkautta ensisilmäyksellä. Eihän siinä muu auttanut kuin hieroa kauppoja, jonka lopputuloksena yrittäjä hieroi karvaisia käsiään tyytyväisen oloisena. 🙂
Suosittelemme
Kun menet ostamaan kronoa…
… muista, että se voi tarkoittaa kahta asiaa; kronografia ja kronometria. Eli kun kyselet kelloliikkeestä kronoja, voit varautua tarkentavaan kysymykseen. Maanmainio Kellomies-kirja antaa termeille selkeät vastaukset; kronografirannekello näyttää kellonajan lisäksi mitattavia aikavälejä ja väliaikoja erillisillä osoittimilla, jotka käyttäjä voi käynnistää ja pysäyttää painikkeilla.
Kronometri tarkoittaa puolestaan kelloa, joka käy erittäin tarkasti ja luotettavasti eri asennoissa ja lämpötiloissa. Kronometri-nimitystä voi käyttää rannekelloista, joiden koneisto on puolueettoman ja virallisen luokituslaitoksen testaama ja sertifioima. Tällaisen sertifioinnin tunnistaa käytännössä COSC-merkinnästä.
Tästä knoppitiedosta saimme Iiro Suokon kanssa yhteisen ajatuksen siitä, että Tyyliniekkaan kannattaisi tuottaa artikkeleita eri kellotyypeistä ja käyttötarkoituksista. Kelloaiheisia juttuja on siis tulossa lisää ja niiden tuottamiseen osallistuu Suokon ohella Kellofoorumi.com, josta kirjoitin esittelyn aiemmin.
PS. Kellomiehen mielestä kello on tosiaan miehen ainoa koru. Asiasta voidaan toki olla toista mieltä. 🙂
Kultasepänliike Suokon löydät Tampereelta osoitteesta Aleksanterinkatu 25.