Uutuus: Oris Aquis Date Calibre 400 – pienempi koko ja uusia värivaihtoehtoja

Oris julkaisi täydennyksen klassiseen Aquis-sukeltajankellomallistoon. Uudella Calibre 400 -koneistolla varustettu Oris Aquis Date on kooltaan 41,5 millinen ja kellontaulun väriksi on valittavissa musta, sininen tai vihreä.

Oris esitteli vuoden 2020 syksynä Calibre 400 in-house koneiston, joka laittoi tullessaan automaattikoneistojen standardit uusiksi. Mullistavan automaattikoneiston mainittavimpina ominaisuuksina on sen tarjoama viiden vuorokauden käyntivara, erinomainen magneettinen suojaus, pitkä huoltoväli, ja kymmenen vuoden takuu.

Oris Aquis Date Calibre 400 41.50 mm

Uusi Aquis Date Calibre 400 on hieman isoveljeään 43,5 millimetristä pienempi, mutta sisään on mahdutettu sama Calibre 400 -koneisto.

Oris Aquis Date Calibre 400 41,50 mm
Safiirilasi-ikkunalla varustettu takakansi paljastaa upean Calibre 400 -koneiston. Kuva: Oris

Viiden vuorokauden käyntivara on saatu aikaiseksi kahdella pidennetyllä jousella varustetulla jousikotelolla, joista kumpikin tuottaa kahden ja puolen päivän käyntivaran. Käyntiin vaikuttaa muun muassa uusittu koneiston laakerointi, minkä ansiosta koneisto omaa myös pitkän huoltovälin ja toimii erittäin luotettavasti.

Myös magneettista suojausta on tehostettu käyttämällä koneistossa yli kolmeakymmentä antimagneettista ja raudatonta osaa, joista esimerkkinä käyntiratas ja ankkuri, mitkä on valmistettu piistä. Magneettisuojaus on valmistajan mukaan yhä tärkeämpää alati digitalisoituvassa maailmassa, missä älylaitteet ympäröivät kelloa ja sen käyttäjää.

Oris Aquis Date Calibre 400 41,50 mm vihreällä kellotaululla
Oris Aquis Date Calibre 400 41,50 mm vihreällä kellotaululla. Kuva: Oris

Ulkoisesti 41,5 millimetrinen Aquis Date edustaa tuttua Aquis tyyliä ja hienoa viimeistelyä. Ruostumattoman teräskuoren sisältä ja safiirilasin alta kajastaa upea merensiniseksi, mustaksi tai vihreäksi liukuvärjätty kellotaulu. Kellotaulun elementit ovat erittäin selkeitä ja funktionaalisia, ja reilun Superluminova-lumeen ansiosta ajan lukeminen onnistuu helposti myös pimeässä. Päivämääränäyttö on sijoitettu kello kuuden kohdalle. Keraamisella upotuksella varustettu, vain yhteen suuntaan pyörivä kellonkehä on väritetty kunkin värimallin mukaisesti.

Suosittelemme

Oris Aquis Date Calibre 400 41,50 mm mustalla kellotaululla
Oris Aquis Date Calibre 400 41,50 mm mustalla kellotaululla. Kuva: Oris

Suurikokoinen ja harvahammastettu ruuvilukittava nuppi on helppokäyttöinen, ja hyvin suojattu molemmin puolin. Kiiltävää ja mattaa sekoittava, säädettävällä taittolukolla varustettu teräsranneke täydentää kokonaisuuden. Kelloon saa lisävarusteena, alla olevassa kuvassa näkyvän, pikalukituksella varustetun kumirannekkeen.

Oris Aquis Date Calibre 400 41,50 mm sinisellä kellotaululla
Oris Aquis Date Calibre 400 41,50 mm sinisellä kellotaululla. Kuva: Oris

Kellon hinta on paremman koneiston myötä yli kolmen tuhannen euron, mutta tarjoaa kyllä hyvän vastineen rahalle. Moniko tämän hintaluokan kello tarjoaa viiden vuorokauden käyntivaran ja kymmenen vuoden takuun?

Kellon suositushinta on teräsrannekkeella 3.200 euroa ja kumirannekkeella 3.100 euroa. Teräsrannekkeiset mallit ovat saapuneet myyntiin jutun julkaisuhetkellä ja kumirannekkeiset mallit ovat myynnissä viikon päästä.

Pähkinänkuoressa

 • Malli: Oris Aquis Date Calibre 400
 • Mallinumero: 01 400 7769 4135-07 8 22 09PEB
 • Koneisto: Oris 400 automaatti
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara:  120 tuntia (viisi vuorokautta)
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija:  41,50 mm
 • Lasi: molemmin puolin kupera safiiri, heijastesuojattu sisäpuolelta
 • Vesitiiviys:  300 m / 30 bar
 • Ranneke: teräs, taittolukko
 • Hinta: 3200 euroa

Kelloa myy Suomessa: Kultakeskuksen jälleenmyyjät

Lue lisää