Uutuus: G-SHOCK GMW-B5000GD-4ER – punakultaa ranteeseen

Punaisen hehkuva “Red Ion Plating” sai nopeasti näyttävää jatkoa, kun Casio esitteli G-SHOCK GMW-B5000GD-4ER -mallinimeä kantavan punakultaisen uutuuden.

GMW-B5000 -sarja on Casion G-SHOCK -malliston eräänlainen kruununjalokivi, joka on koukuttanut merkin pariin intohimoisesti kelloihin suhtautuvia harrastajia. Malliston suosion yksi syy on sen muokattavuus, josta Casio on ottanut kaiken irti. Tuorein esimerkki on nyt ilmestynyt punakullan värinen GMW-B5000GD-4ER -malli, joka on suoraa jatkoa hieman aiemmin ilmestyneelle punaisen hehkuvalle GMW-B5000RD-4ER -mallille.

 

G-SHOCK GMW-B5000GD-4ER lyhyesti

GMW-B5000 -kellomalliston kulmakivi on tunnistettava suorakaiteen muotoinen kellonkuori. Mallisto edustaa valmistajan raskaampaa osastoa, sillä hiilikuidun ja muovin sijaan kellot valmistetaan ruostumattomasta teräksestä tai titaanista. Nämä materiaalivalinnat tuovat mallistolle oman vahvan luonteen, jonka tuntee ranteessa pelkästään painonsa ansiosta.

Nyt esitelty GMW-B5000GD-4ER -uutuus on näyttävästä ulkonäöstään huolimatta ehta käyttökello, sillä sen ruusukullan väriseksi ionipinnoitetut kuoret ja ranneke on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Kestävyyttä tuo lisää myös mallistossa käytettävä Hollow Core Guard – rakenne, joka suojaa kelloa iskuilta ja tärinältä. Kelloa voi kutsua osaltaan myös ekologiseksi valinnaksi, sillä se saa käyttövoimansa valosta.

G-SHOCK GMW-B5000GD-4ER

Punakultaisen mallin ehdoton parannus on helppolukuinen vaalea lcd-näyttö.

Jos kuvailin punaisen hehkuvaa mallia pikkutuhmaksi, koen punakultaisen mallin olevan sopivalla tavalla härski – ehdottoman positiivisessa mielessä, sillä kellon istuvuus ranteeseen on erinomainen ja se sujahtaa helposti piiloon jopa paidanhihan alle. Kellon ranneke on laadukkaan oloinen ja siinä on runsaasti lyhennysvaraa. Toisin sanoen kello mahtuu rannekkeen puolesta myös isoon ranteeseen.

Käytettävyys on kohdallaan, sillä kellon painonapit ovat suojassa korvakkeiden välissä kuitenkin niin, että niiden painaminen on helppoa. Ranneke on puolestaan riittävän pitkä isompaankin ranteeseen.
Käytettävyys on kohdallaan, sillä kellon painonapit ovat suojassa korvakkeiden välissä kuitenkin niin, että niiden painaminen on helppoa. Ranneke on puolestaan riittävän pitkä isompaankin ranteeseen.

Vaikka kyseessä on silmäkarkiksi luokiteltava ajannäyttöjä, kestää se kovaa käyttöä. Tästä huolen pitävät 200 metrin vesitiiviys, iskuja erinomaisesti vastaanottava kuori- ja painonappien suojarakenne, sekä hämärissä olosuhteissa luettavuutta tuova Super Illuminator -ledivalo. Tämän päivän tekniikkaa edustaa mm. Bluetooth-yhteys, jonka avulla kellon saa oikeaan aikaan ja jonka avulla voidaan käyttää kätevää mm. Etsi puhelinta -toimintoa.

Kellon toimintoja ja ominaisuuksia ovat: 

 • Iskunkestävä
 • Vesitiiviys 200 m
 • Mineraalilasi
 • Käänteinen LCD-näyttö
 • Maailmanaika
 • Ajanotto/sekkari 1/100 sekuntia – 24 tuntia
 • Ajastin 1 sekunti – 24 tuntia
 • Viisi ohjelmoitavaa hälytystä
 • Torkkuhälytys
 • Puhelimen etsintä -toiminto
 • Automaattinen aika Bluetoothin tai radiosignaalin välityksellä
 • Solar-lataus
 • Super Illuminator -valo (LED)

Yhteenveto

G-SHOCK on onnistunut luomaan jälleen kerran houkuttelevan ja persoonallisen kellon ikoniseen GMW-B5000 -mallistoonsa. Tyylinsä puolesta GMW-B5000GD-4ER on kotonaan rennoissa tyyleissä ja miksipäs ei myös business casual -henkisen kellonystävän ranteessa.

Kellon suositushinta on 699 euroa ja sitä myyvät valitut G-SHOCK Premium -jälleenmyyjät. Uutuuden toimitukset ovat alkaneet pääsiäisen alla.

Kuvat: G-SHOCK

Matti Airaksinen
Matti Airaksinenhttps://stylefellow.com
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat