Silmäkarkkia kovaan käyttöön: G-SHOCK GMW-B5000RD-4ER

G-SHOCK-fanitukseni toistaiseksi suurin silmäkarkki tuli vastaan, kun rannetin punaisen hehkuvaa G-SHOCK GMW-B5000RD-4ER -kellomallia.

Mekaanisten kellojen ystävänä Casio ja etenkin valmistajan G-SHOCK -merkin rannekellot ovat laajentaneet omaa katsantokantaani merkittävästi. G-SHOCK:in monitahoinen design ja teknisyys puhuttelevat sisälläni asuvaa, Ihmemiestä aikanaan silmät soirollaan tapittanutta, pikkupojan sielua. Toistaiseksi suurimman kolahduksen aiheutti punasävyinen GMW-B5000 -sarjaan kuuluva G-SHOCK GMW-B5000RD-4ER.

G-SHOCK GMW-B5000RD-4ER

Kellon teräksinen takakansi on DLC-pinnoitettu.
Kellon teräksinen takakansi on DLC-pinnoitettu.

 

G-SHOCK GMW-B5000RD-4ER lyhyesti

Casio G-SHOCK GMW-B5000 -mallisto edustaa valmistajan hevimpää päätä, sillä hiilikuidun ja muovin sijaan malliston kellot valmistetaan ruostumattomasta teräksestä tai titaanista. Tämä tuo mallistolle täysin oman vahvahkon luonteen, sillä kellot tuntee ranteessa jo kuorimateriaalin painon puolesta.

Toinen GMW-B5000 -malliston kulmakivi on ikoninen suorakaiteen muotoinen kellonkuori, josta valmistaja tunnetaan. Sama design toistuu myös 5000-malliston serkusta, 5600-mallistosta, joiden kuorimateriaalina toimii hartsi.

GMW-B5000RD-4ER sisältää harkittuja yksityiskohtia, kuten muuten kiiltävässä kuoressa olevan harjatun kellonkehän.
GMW-B5000RD-4ER sisältää harkittuja yksityiskohtia, kuten muuten kiiltävässä kuoressa olevan harjatun kellonkehän.

Se mikä tekee GMW-B5000RD-4ER -mallista hehkuttamisen arvoisen (myös sanan varsinaisessa merkityksessä) on sen punainen ionipinnoite, joka saa kellon teräskuoren ja -rannekkeen hehkumaan valaistuksessa riippuen violetin ja punaisen eri sävyissä. Kun tähän yhdistyy mainio istuvuus ja luvalla sanoen seitinohut pikkutuhma presenssi, kutkuttelee GMW-B5000RD-4ER mekaanisiin kelloihin tottuneen rannetta sopivalla tavalla.

Onnistuneesta suunnittelusta kielii myös se, että kello tuntuu fyysisiä mittojaan (49,3 x 43,2 x 13 millimetriä) hieman pienemmältä ranteessa. Esimerkiksi noin 17 senttimetrin kokoiseen ranteeseeni G-SHOCK sujahtaa hienosti. Kellon teräsranneke on laadukkaan oloinen ja jämäkkä, joka ei ole itsestäänselvyys tämän hintaluokan (noin 700 euroa) perinteisemmissäkään kelloissa.

GMW-B5000RD-4ER

G-SHOCK GMW-B5000RD-4ER
Funktionaalisuus on kunnossa. Kellon painonapit ovat hyvin suojassa korvakkeiden välissä kuitenkin niin, että niiden painaminen on helppoa.

G-SHOCK GMW-B5000RD-4ER

Vaikka kyseessä on todellinen silmäkarkki, kestää kello kovaa käyttöä. Tästä kielivät 200 metrin vesitiiviys, iskuja erinomaisesti vastaanottava kuori- ja painonappien suojarakenne, sekä hämärissä olosuhteissa luettavuutta tuova Super Illuminator -valo. Tämän päivän tekniikkaa edustaa mm. Bluetooth-yhteys, jonka avulla kellon saa oikeaan aikaan ja jonka avulla voidaan käyttää kätevää Etsi puhelinta -toimintoa.

Kellon toimintoja ja ominaisuuksia ovat: 

 • Iskunkestävä
 • Vesitiiviys 200 m
 • Mineraalilasi
 • Käänteinen LCD-näyttö
 • Maailmanaika
 • Ajanotto/sekkari 1/100 sekuntia – 24 tuntia
 • Ajastin 1 sekunti – 24 tuntia
 • Viisi ohjelmoitavaa hälytystä
 • Torkkuhälytys
 • Puhelimen etsintä -toiminto
 • Automaattinen aika Bluetoothin tai radiosignaalin välityksellä
 • Solar-lataus
 • Super Illuminator -valo (LED)

Yhteenveto

G-SHOCK on onnistunut luomaan poikkeuksellisen houkuttelevan ja persoonallisen version legendaariseen GMW-B5000 -mallistoonsa. Samaa mieltä on ollut myös ostava yleisö, sillä tämä rajoitetun erän mallisto on myynyt hyvin ja Suomessa on tällä hetkellä vapaana muutamia yksilöitä.

G-SHOCK GMW-B5000RD-4ER G-SHOCK GMW-B5000RD-4ER

Tyylinsä puolesta vapaa-ajan kelloksi parhaiten istuva GMW-B5000RD-4ER on jännä yhdistelmä modernia työkalumaisuutta ja leikkisyyttä, johon MacGyver olisi takuulla ihastunut kultaisella 90-luvulla, mikäli Red Ion Plating -lempinimeä kantava kellomalli olisi ollut tuolloin saatavilla.

Kellon suositushinta on 699 euroa ja sitä myyvät valitut G-SHOCK Premium -jälleenmyyjät. Jos kellon haluaa saada omaan ranteeseen, kannattaa olla liikkeellä pian, sillä maahantuojan mukaan lisätoimituksia ei ole luvassa.

Matti Airaksinen
Matti Airaksinenhttps://stylefellow.com
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat