Uusien autojen myynti nousi lokakuussa – kärjessä vain pieniä muutoksia

Lokakuussa ensirekisteröitiin 9 166 henkilöautoa, mikä on 3,7 prosenttia viime vuoden lokakuuta enemmän. Vuoden alusta lukien uusia henkilöautoja on rekisteröity kaiken kaikkiaan 91 895 kappaletta. Myynti on vain hieman jäljessä edellistä vuotta, sillä viime vuonna vastaavana aikana rekisteröitiin 91 925 henkilöautoa.

Pakettiautoja ensirekisteröitiin lokakuussa 960 kappaletta ja mikä jäi 1,4 prosenttia alle viime vuoden. Vuoden alusta pakettiautoja on rekisteröity 9 446 kappaletta, mikä taas osoittaa 5,9 prosenttia kasvua viime vuoteen nähden.

Kuorma-autoja rekisteröitiin lokakuussa 263 kappaletta ja viime vuoden lokakuuhun verrattuna määrä kasvoi 4,4 prosenttia. Kuluvana vuonna on rekisteröity 2 289 uutta kuorma-autoa, mikä on 4,5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna kolmen neljänneksen aikana. Linja-autoja on ensirekisteröity tammi – lokakuussa 462 kappaletta ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna määrä on 26,4 prosenttia pienempi.

Ensirekisteröityjen henkilöautomerkkien ja -mallien kärjessä tapahtui vain pieniä muutoksia

Lokakuun TOP 5 merkit: Toyota, Volkswagen,  Skoda,  Ford ja Nissan
Lokakuun TOP 5 mallit: Skoda Octavia, Toyota Auris, Nissan Qashqai, Toyota Avensis ja Toyota Yaris

Syyskuun TOP 5 merkit: Toyota, Volkswagen, Nissan, Ford ja Skoda
Syyskuun TOP 5 mallit: Skoda Octavia, Nissan Qashqai, Toyota Avensis, Toyota Auris ja Volkswagen Golf

Suosittelemme

 

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat