Uusien autojen ensirekisteröinnit vähentyneet alkuvuonna, mutta kaupan uskotaan piristyvän

Tammi – kesäkuussa on rekisteröity 57 085 uutta henkilöautoa, mikä on 3,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Kesäkuussa ensirekisteröintimäärä väheni viime vuodesta 2,5 prosenttia kun uusia henkilöautoja rekisteröitiin 8 976 kappaletta.

Kevään ja alkukesän aikana henkilöautojen kauppaa hidasti kuluttajien epätietoisuus tulossa olevasta autoveron alennuksesta. Autoala uskoo, että nyt kun autoveron alennuksen vaatimaton taso ja neljän vuoden aikataulu ovat selkiintyneet, autokauppa piristyy.

Ala uskoo myös tänään alkavan romutuspalkkiokampanjan innostavan ihmisiä uuden auton ostoon. Romutuspalkkiokampanjan aikana kuluttaja saa 1 500 euron alennuksen uudesta autosta romutettuaan yli 10-vuotiaan henkilöauton. Romutuspalkkio myönnetään vain sellaisen uuden auton hankintaan, jonka CO2-päästöt ovat enintään 120 g/km tai jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli (flexifuel), metaani (maa- tai biokaasu) tai sähkö (täyssähköauto tai ladattava hybridi). Kampanja päättyy vuoden lopussa.

Uusia pakettiautoja on rekisteröity tammi – kesäkuussa 5 824 kappaletta ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna määrä on kasvanut 7,8 prosenttia. Kesäkuussa pakettiautoja ensirekisteröitiin 991 kappaletta, mikä on 6,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Kuorma-autoja on ensirekisteröity tammi – kesäkuussa 1 361 kappaletta ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna määrä on 0,9 prosenttia plussalla. Kesäkuussa rekisteröitiin 276 uutta kuorma-autoa. Linja-autoja on tänä vuonna rekisteröity 184 kappaletta, mikä on 45,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna tammi – kesäkuussa.

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat