Uusien autojen ensirekisteröinnit vähentyneet alkuvuonna, mutta kaupan uskotaan piristyvän

Tammi – kesäkuussa on rekisteröity 57 085 uutta henkilöautoa, mikä on 3,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Kesäkuussa ensirekisteröintimäärä väheni viime vuodesta 2,5 prosenttia kun uusia henkilöautoja rekisteröitiin 8 976 kappaletta.

Kevään ja alkukesän aikana henkilöautojen kauppaa hidasti kuluttajien epätietoisuus tulossa olevasta autoveron alennuksesta. Autoala uskoo, että nyt kun autoveron alennuksen vaatimaton taso ja neljän vuoden aikataulu ovat selkiintyneet, autokauppa piristyy.

Ala uskoo myös tänään alkavan romutuspalkkiokampanjan innostavan ihmisiä uuden auton ostoon. Romutuspalkkiokampanjan aikana kuluttaja saa 1 500 euron alennuksen uudesta autosta romutettuaan yli 10-vuotiaan henkilöauton. Romutuspalkkio myönnetään vain sellaisen uuden auton hankintaan, jonka CO2-päästöt ovat enintään 120 g/km tai jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli (flexifuel), metaani (maa- tai biokaasu) tai sähkö (täyssähköauto tai ladattava hybridi). Kampanja päättyy vuoden lopussa.

Uusia pakettiautoja on rekisteröity tammi – kesäkuussa 5 824 kappaletta ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna määrä on kasvanut 7,8 prosenttia. Kesäkuussa pakettiautoja ensirekisteröitiin 991 kappaletta, mikä on 6,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Kuorma-autoja on ensirekisteröity tammi – kesäkuussa 1 361 kappaletta ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna määrä on 0,9 prosenttia plussalla. Kesäkuussa rekisteröitiin 276 uutta kuorma-autoa. Linja-autoja on tänä vuonna rekisteröity 184 kappaletta, mikä on 45,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna tammi – kesäkuussa.

Lue lisää