Tyylini ja luottovaatteeni vuonna 2019

Pukeutuminen on mielenkiintoinen elämän osa-alue, johon olen kiinnittänyt huomiota viimeiset seitsemän vuotta. Lähtökohtani oli yksinkertainen, sillä halusin pukeutua töihin paremmin – tulla hyväksi bisnespukeutujaksi. Tästä lähtökohdasta perustin Tyyliniekka-blogin, josta kuoriutui vuosien jälkeen nykyinen Stylefellow.

Lopputuloksena vaatteiden osalta yhteensopiva vaatekaappi, joka kestää aikaa ja käyttöä

Vuosien saatossa olen kokeillut ja hankkinut vaatteita laidasta laitaan, seilaten erilaisia äärilaitoja – omasta mielestäni kuitenkin toimistotyöläisen tarpeista katsoen. Tyylini on hieman elänyt formaalista vapaamuotoisempaan ja takaisin, työn sisällöstä ja vuodenajasta riippuen. Vaatteiden lisäksi niiden leikkaukset ovat muuttuneet omien mieltymysten mukaisesti. Ensin pyrin mahdollisimman tiukkaan istuvuuteen, jonka jälkeen olen palannut hieman väljempiin istuvuuksiin.

Konkreettisimmin tämä näkyy housuissa, joissa suosin hitusen väljempää ja korkeampaa vyötäröä, kuin missä tämän hetken nykytrendi kulkee. Samaa voin sanoa lahkeiden leveyden osalta, joissa suosin kapeahkoa, mutta en kapeaa mallia. Kun lahkeen suu ja lahje ovat tiukimmista ajoista hieman väljentyneet, laskeutuvat lahkeet omaan kroppaani nähden paremmin, jolloin lahkeet eivät istuessa nouse niin korkealle, kuin tiukemmissa housuissa. Tämä on samalla esteettisempi näky myös kanssaihmisilleni, kun sääreni eivät vilku sukkien ja lahkeen välistä.

Oma nykytyylini kiteytyy hyvin tähän kuvaan. Rentoa bisnespukeutumista laadukkaisiin luonnonmateriaaleihin nojaten.
Oma nykytyylini kiteytyy hyvin tähän kuvaan. Rentoa bisnespukeutumista laadukkaisiin luonnonmateriaaleihin nojaten.

Materiaalien osalta olen suosinut alusta alkaen luonnonmateriaaleja, kuten villaa, puuvillaa, pellavaa ja silkkiä, sekä näiden sekoituksia. Rakenteet ovat olleet mahdollisimman kevyet, eli en ole kaivannut ylimääräisiä toppauksia tai liimattuja tukikankaita. Takeissa olen suosinut full- ja half canvas -rakenteita, puuvillatakeissa hihoja lukuunottamatta vuorittomia malleja.

Käyttökestävyyttä olen hakenut panostamalla hyviin kankaisiin, jotka kestävät tarkoitukseensa sopivaa käyttöä pitkään. Näin ollen olen kiertänyt hienoimmat supervillakankaat kauempaa, koska tyyliini ja käyttötarpeisiini sopivat hillityt kankaat ja värit parhaiten.

Värien osalta olen Brunello Cucinellin ohjenuoran vankkumaton kannattaja. Käytössäni on sinisiä, ruskeita, valkoisia ja harmaita vaatteita. Nämä värit sopivat hyvin yhteen ja ovat ajattomia klassikoita. Sääntöä olen rikkonut hieman vihreillä vaatteilla, mutta väripalettini on rajattu ja hillitty.

Suosin omassa pukeutumisessani ennakkoluulottomasti ruskeaa.

Oma tyylini vuonna 2019

Väri-iloittelun teen tänä päivänä asusteilla, joissa etenkin taskuliinat ovat osoittautuneet omalla kohdalla turvallisimmaksi osa-alueeksi revittelyyn. Vaikka tässäkin olen huomannut suosivani muutamia lempitaskuliinojani. Solmioissa olen pitäytynyt melko pitkälti Cucinellin väripaletissa, jota olen täydentänyt punertavilla ja vihreäsävyisillä solmioilla.

Kengissä olen jatkanut turvallisella linjalla, käyttäen pääasiassa ruskean eri sävyisiä kenkiä. Vaihtelua pukeutumiseen ovat tuoneet erilaiset nahat, eli käytän sujuvasti pintanahkaisia, mokkanahkaisia kuin grain-nahkaisia kenkiä. Kenkien osalta olen usein vinkannut ystäviäni suosimaan mokkanahkaisia kenkiä, jotka ovat maineensa vastaisesti ehkäpä helppohoitoisin vaihtoehto Suomen vaihteleviin talviolosuhteisiin.

Bisnespukeutujan tyylit ovat kohdallaan.

Sukkien osalta olen niin ikään lopettanut väri-iloittelun ja suosin tänä päivänä jopa mustia sukkia. Pääosin sukkani ovat tummasävyisiä ruskeita, sinisiä ja vihreitä. Sukat ovat myös tarpeeksi pitkiä, jotta karvaiset sääreni eivät pilkota missään tilanteessa.

Lopputuloksena vaatteiden osalta yhteensopiva vaatekaappi, joka kestää aikaa ja käyttöä

Jos tyylini pitää kiteyttää pariin kappaleeseen, on se sekoitus formaalia ja rentoa bisnespukeutumista. Tykkään käyttää laadukkaita pukuja, irtotakkeja ja housuja, joita voin käyttää ristiin. Näin olen saanut pidettyä vaatekaappini järkevän kokoisena. Samoin kauluspaitani ovat sellaisia, että ne sopivat minkä tahansa takin tai puvun kanssa pidettäväksi, eikä solmioiden ja taskuliinojen kanssa voi mennä pahasti vikaan.

Bisnestyylini vuonna 2019

Kengissä suosin lähinnä ruskeaa ja formaaleimpia tilaisuuksia varten minulta löytyy muutama pari mustia kenkiä. Loputkin asusteet, eli huivit ja hanskat ovat tätä nykyään sellaisia, että ne ovat yhdisteltävissä perusvarmasti pukeutumiseeni – satoi tai paistoi.

Olen päässyt lopulta tilanteeseen, jossa korvaan loppuunkäytetyn tai käytöstä poistuvan vaatekappaleen uudella. Pukuja en ole ostanut reiluun vuoteen, sillä en ole nähnyt sille tarvetta. Olen korvannut irtotakin ja villakangashousut uusilla, sekä hankkinut muutamia kauluspaitoja rispaantuneiden tilalle. Tämän myötä olen saanut rauhassa valmistautua seuraavaan, pitkään pohtimaani hankintaan – elämäni ensimmäiseen vaatturinpukuun, jonka minulle tekee uunituore vaatturimestari Sami Eklund. Mutta siitä lisää hieman myöhemmin…

Luottovaatteideni ostospaikat: 

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Luottoneule

Jokaisella pitäisi olla luottoneule, joka menee päälle aina kuin mahdollista. Minulle se on suomalaisen Alpan alpakanvillainen Crew Neck Lite,...

Joensuun vaateliikkeet

Joensuu on yliopistokaupunki Itä-Suomessa, Pohjois-Karjalassa. Koska Leevi and the Leavings laulaa tunnetussa kappaleessaan "vaihdan farkut verkkarihousuun", oli minulla aasinsiltamainen...

Kesäpuku on viileä ratkaisu

Kesäpuku on klassikko, jonka italialaiset osaavat modernisoituna parhaiten. Sen myötä mies voi pukeutua tyylikkäästi tuntematta oloaan tukalaksi kuumanakaan päivänä. Kuinka...

Miehen vaatekaappi – päästä varpaisiin

Vaatekaappi tai paremminkin sen sisältö on tärkeä osa jokapäiväistä elämää, sillä suurimman osan ajastamme olemme pukeissa. Tyyliniekan vaatekaapin vaatteet...

Premiumshop.fi on Tommy Hilfigerin vaatteiden verkkokauppa

Lempäälän Ideaparkissa sijaitseva Tommy Hilfiger -konseptimyymälä on avannut vaatteita, laukkuja ja kenkiä myyvän Premiumshop.fi -verkkokaupan. Amerikkalainen Tommy Hilfiger tunnetaan nuorekkaista...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...