Turvallinen hybridiauton lataus kotona – DEFA Solid säästää omakotiasujan työläältä kaapelinvedolta

Kaupallinen yhteistyö: Nordic Plug

Hellmanin perheen tarina on esimerkki siitä, miten DEFA Solid latausasema voi tarjota turvallisen ja käytännöllisen ratkaisun hybridiauton lataamiseen kotona.

Isä Oskari Hellmanilla on Volvo XC60 hybridiauto, ja perheelle on tulossa lisäksi täyssähköauto ensi vuonna. Vaimo Marja Hellman halusi kotiin ratkaisun, joka on helppokäyttöisyyden lisäksi ehdottoman turvallinen käyttää ja asentaa.

Yhä useampi hankittava auto on joko täyssähköinen tai ladattava hybridiauto. Usein latausmahdollisuuksia mietitään vasta auton hankinnan jälkeen. Näin oli myös Hellmanien tapauksessa.

Auton valintaa mietittiin kauan molempien autojen hankinnassa. Lopulta vaakakupissa auton valinnassa painoivat kustannustehokkuuden lisäksi turvallisuus. Latausmahdollisuuksia ei tässä kohtaa edes mietitty.

Kokemuksia DEFA Solid latausasemasta ja asennuksesta

Kun autot olivat jo saapumassa, alettiin miettimään latausasemaa.

– Päädyimme suositusten kautta ottamaan yhteyttä Nordic Plugiin. Työkaverini oli asennuttanut kotilatausaseman heidän kauttaan, ja kehui koko prosessin helppoutta, muistelee Marja Hellman

Ensijärkytys oli suuri kun puhelinkartoituksessa tuli ilmi, että autotalliin menee vain 1-vaiheinen virta. Yli 3,7kW latausasemaa varten vaadittaisiin uusi kaapelointi sähkökeskuksesta. Hellmanien kotipihassa se olisi tarkoittanut uuden maakaapelin vetämistä juuri asfaltoidun pihan läpi, tai vaihtoehtoisesti latausaseman asentamista kotitalon seinään. Latausasema kuitenkin haluttiin nimenomaan autotalliin, ja tässä kohtaa ratkaisuksi tuli DEFA Solid latausasema. Sen voi asentaa tavallisen 1-vaiheisen olemassaolevan pistorasian tilalle, ilman uusia kaapelointeja.

Hellmanit korostavat latausaseman turvallisuutta ja helppoutta. Lataaminen tavallisesta pistorasiasta ei ollut edes vaihtoehto. SESKO ry suosittelee, ettei sähköautoja hybridejä ladata jatkuvassa käytössä tavallisesta pistorasiasta. Riskinä on ylikuumeneminen ja pahimmassa tapauksessa laitevauriot tai tulipalo. Tavallisesta pistorasiasta ladatessa latausteho tulee aina rajoittaa enintään 8A virtaan. Asennuskokemus oli erittäin mukava, etenkin kun aluksi perhe ehti miettiä isoa remonttia ja asfaltin purkamista.

Asentajalle pistorasian muuntaminen latausasemaksi menee rutiinilla

Työn suoritti Nordic Plugin asennuskumppani. Sähköasentaja on asentanut satoja DEFA latausasemia, ja työ menee rutiinilla.

-Solid on oikeastaan sähköasentajalle yhtä helppo vaihtaa kuin hehkulamppu. Latausasemissa työläin ja asiakkaalle hintavin osuus on yleensä kaapelinveto. Solidissa tämä vältetään, jos hyödynnettävissä on valmis pistorasia, ynnäilee asennustyön tehnyt sähköasentaja Niko.

Asennustyö tulee näin myös perinteistä asennusta halvemmaksi.

Matkoineen, valmisteluineen ja töineen aikaa meni asennukseen kaksi tuntia. Tarvikkeita ja kaapeleita ei juuri tarvita, eli asennus on noin kolmasosan perusasennuksen hinnasta.

DEFA Solid latausasema on käytännöllinen ja turvallinen ratkaisu hybridiautojen ja sähköautojen lataamiseen kotona. Sen helppo asennettavuus tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon kotitalouksiin, joille pienempi latausteho riittää.

DEFA Solid

  • Valmistaja : DEFA
  • Hinta : 379 €
  • Takuu: 5 vuotta
  • Latausteho : 1,4 – 4,6 kW (6-20A)
  • Kaapeli: Kiinteä 6m Type2-kaapeli
  • RFID-lukija : Ei
  • Asennus: Vaatii pätevöityneen sähköasentajan, asennus onnistuu olemassaolevan pistorasian tilalle
  • Dynaaminen kuormanhallinta : Ei saatavilla
  • Virallinen jälleenmyyjä: Nordic Plug

Aihepiirin uusimmat

Turvallinen hybridiauton lataus kotona – DEFA Solid säästää omakotiasujan työläältä kaapelinvedolta

Hellmanin perheen tarina on esimerkki siitä, miten DEFA Solid latausasema voi tarjota turvallisen ja käytännöllisen ratkaisun hybridiauton lataamiseen kotona.Isä Oskari Hellmanilla on Volvo...

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla.Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Tyyliniekan uusimmat