The ART Desk vie sähköpöydän tyylin uudelle tasolle

Kaupallinen yhteistyö: The ART Desk

Jos etsit kotiisi tai työpaikallesi tyylikästä ja laadukasta sähköpöytää, The ART Desk on varteenotettava vaihtoehto.

Työergonomia on asia, josta on puhuttu pitkään ja johon on kiinnitetty vuosi vuodelta entistä enemmän huomiota. Toimistotyössä tämä on tarkoittanut työntekijän kannalta jokapäiväisten kalusteiden, kuten pöytien ja tuolien tarkoituksenmukaisiin ja työkykyä tukeviin valintoihin.

Parin viime vuoden aikana voimakkaasti kasvanut etätyöskentely on tuonut samat tarpeet koteihin, jossa vuosikymmenten ajan lähes ennallaan säilyneet asumisneliöt per asukas pitäisi jakaa kotiasumisen lisäksi myös työkäyttöön. Jos ergonomiasta ei ole halunnut tinkiä, on tämä tarkoittanut jonkinlaisten toimistokalusteiden tuomista kotiin.

Fiksut työnantajat ovat investoineet työntekijöidensä etätyöskentelymahdollisuuksiin hankkimalla tarvittavat laitteet ja kalusteet koteihin. Tässä kohtaa mainitsemani parin vuoden ajanjakso on tehnyt tyylillisesti hyvää, sillä aiemmin toimistokalusteet näyttivät mitä suurimmassa määrin toimistoon – eikä koteihin – tehdyiltä kalusteilta. Kysyntä kotiin sopiville, ei-niin-toimistomaisille, toimistokalusteille kasvoi.

Tyylikäs sähköpöytä kotona työskentelyyn

Tästä lähtökohdasta aloin itsekin etsimään kotistudiolleni (käytän kotona olevasta työympäristöstäni tätä nimeä) riittävän isoa sähköpöytää. Tärkeimpiä vaatimuksiani olivat riittävä koko ja tyylikäs ulkonäkö, joka istuisi osaksi kotini sisustusta. Olihan käyttööni varatussa noin kuuden neliön kokoisessa työskentelytilassa myös aiemmin hankkimani suomalaisen design-kalustebrändi Made by Choicen kaunis Kolho Lounge -tuoli, joka on työn lomassa tapahtuvan hetkellisen istumisen lisäksi muuna aikana perheen säännöllisessä käytössä.

Made by Choice Lounge Chair -lepotuoli kotistudion nurkassa.

Suosittelemme

Tästä pääsenkin tärkeään oivallukseen, joka kannattaa huomioida kun kotiin rakennetaan etätyöhön sopivaa tilaa. Mikäli omaa työhuonetta ei ole, kannattaa kalusteet hankkia sillä silmällä, että ne ovat töiden ulkopuolella kotikäytössä. Omalla kohdallani tämä tarkoitti lopulta sitä, että hankin työssä käytetyille tavaroille lukittavan vetolaatikoston ja muuta säilytystilaa. Työpäivän päättymisen pystyy näin perheeni jäsenet näkemään siitä, kun sähköpöytä on siivottu ja läppärin kansi on kiinni.

The ART Desk

Sopivan sähköpöydän etsiminen kesti aikansa, sillä tarjolla oli toimistomaiseen tapaan joko mustilla, valkoisilla tai teräksenvärisillä T-mallin teräsjaloilla varustettuja pöytiä valkoisilla tai puunvärisillä pöydänkansilla muutamassa eri kokoluokassa. Pöydät olivat lähtökohtaisesti hyviä, mutta omaan silmääni ja kotiini liian toimistomaisia. Otin asian lopulta puheeksi sosiaalisessa mediassa, jolloin vanha tuttuni otti yhteyttä ja kertoi, että hän tekee yhteistyötä The ART Desk -nimistä sähköpöytää valmistavan yrityksen kanssa. Ja kuten nimestä pystyi päättelemään, kyseessä ei ole geneerinen sähköpöytä.

The ART Desk tulee taloon

Ensireaktioni Virossa toimintaansa pyörittävän yrityksen The ART Desk -sähköpöydän ensimmäiset kuvat nähdessäni oli luvalla sanoen innostunut. Pöytä oli kaikkea muuta kuin kliininen tai valkoinen. Pöydän design oli puhutteleva ja veistoksellinen, etenkin pöydänjalat olivat jotain erilaista – sanoisinko hämähäkkimäiset. Mustan ja puun väriyhdistelmä toimi omaan silmääni hienosti ja kuvista välittyi korkea viimeistelytaso.

Luontohenkisyys on itse asiassa vahvasti pöydän taustalla, sillä pääsuunnittelija Eero Jürgenson kertoo saaneensa inspiraationsa luonnosta, luontomaalauksista ja pohjoismaisesta kulttuurihistoriasta, joista merkittävänä innoittajana on hänen maanmiehensä, virolaisen kuvanveistäjä Jaan Koortin vuonna 1929 pronssiin valama Metsäkauris-veistos.

The ART Desk -sähköpöytä

The ART Desk sisältää paljon kauniita yksityiskohtia, jotka sointuvat hyvin yhteen mm. samassa tilassa olevan Kolho Lounge Chairin kanssa.

Tässä kohtaa päätimme tehdä yhteistyötä sitä vastaan, että otan tuoreen pöydän käyttöön ja annan siitä matalalla kynnyksellä palautetta, sekä kirjoitan kokemusten kartuttua jutun (joka on siis tämä) kuvineen. Palautetta kyseltiin pitkin matkaa aina toimituksen sujuvuudesta paketointiin ja kokoamiseen.

Kuriiri toi kolme pakettia reilun kuukauden kuluttua. Pöydän kasaamiseen meni espresson siemailun lomassa tunnin verran, kun en pitänyt kiirettä. Kokoaminen oli varsin loogista, kun seurasi pöydän mukana tulleita digitaalisia ohjeita. Lisäksi sain neuvoja Messengerin kautta, kun sormi meni parissa kohtaa hieman suuhun.

The ART Desk

Pöydässä on fiksusti takaosaan hieman viistoon sahattu rako johdoille ja oikeassa reunassa pyöreä aukko, jonka kautta johdot ja pöytään kiinnitettävät jalustat saa vietyä oikealle kohdalle pöytää. Leikkaukset ja niiden viimeistely tuo kauniisti esiin 32 millimetrin paksuisen pöytälevyn läpileikkauksen, joka muodostuu luonnonvanerin raidallisista puukerroksista, sekä pöydän päällysteenä toimivasta linoleumista. Puun ja mustan yhdistelmä toimii ja miellyttävän tuntuinen linoleum-pinta on helppo puhdistaa. Näin tyyli ja käytännöllisyys kulkevat käsi käsikkäin. Sama puun ja mustan värin liitto toistuu The Art Deskin jaloissa, jotka on tehty vanerista ja teräksestä.

The ART Desk -sähköpöytä käytännössä

The ART Deskin mitat (80 x 180 cm) ovat omaan käyttöön sopivat, sillä pöytä mahtuu juuri sille varatulle paikalle, jonka lisäksi siihen mahtuvat omalta kannaltani tärkeimmät työkalut (eli kannettava tietokone, kamerat, valaisimet ja softboksit, kuvausrekvisiitta, sekä podcast-välineet. Mikrofonijalusta on kiinnitetty pöytään kiinni siihen varattuun leikattuun rakoon, joka kulkee levyn pituudeltaan ja siihen on helppo vaihtaa pikaliittimillä tarpeen mukaan kamera, valo tai vaikka mikrofoni.

The ART Desk

Taulutelevision hdmi-kaapeli on tuotu pöydän johtoraon kautta tietokoneen kohdalle, jonka liitän tietokoneeseen multiport-toistimen kautta, jossa on muistikortinlukija, verkkoliitin, sekä läjä USB-portteja. Pöydälle olen tuonut myös mustan jatkojohdon, jossa on virtajohtopaikkojen lisäksi pari USB-latausporttia. Näin olen minimoinut johtosotkun pöydällä, vaikka mielessä on käynyt jatkojohdon ruuvaamisen pöytälevyn alapuolelle.

The ART Desk
Tarrakiinnitteiset johtoklipsit tarttuvat hyvin pöytälevyyn.

Sähköpöydän johdon, sekä muut johdot olen niputtanut sähköpöydän alapuolelle teipattavilla johtoklipseillä sekä tarranauhoilla, jolloin johdot eivät kiusaa edes esteettisesti, oli pöytä millä korkeudella hyvänsä. Johdotusta ajattelin vielä parantaa pöytään kuuluvalla metallisella johtokourulla, sekä pöydän kannen alapuolelle asennettavalla vetolaatikolla, kunhan löydän sopivan ratkaisun siihen. Tähän laatikostoon ajattelin integroida striimauksessa käytettävän laitteen johtoineen.

The ART Deskin mukana tulee kytkin, jolla pöydän korkeutta on helppo säätää. Pöytälevyn alapinnasta löytyy molemmista kulmista alkureiät, joten kytkimen voi ruuvata helposti kiinni sen mukaan, kummalle puolelle sen haluaa laittaa. Kytkimen hienous piilee kuitenkin sen Bluetooth-toiminnosta, jolla pöydän korkeutta voi säätää applikaatiolla. Omassa käytössä tärkeimmäksi toiminnoksi on tullut kuitenkin sovelluksella tehtävät esisäädöt istuma- ja seisoma-asentoa varten, joiden välillä pöytää voi siirtää fyysistä kytkintä ylös- tai alaspäin painamalla.

The ART Desk - kytkin

Pöydän kaveriksi ostin mustan vedettävän vetolaatikoston pyörillä, jonka päälle olen sijoittanut taulutelevision ohjausyksikön, sekä älyvaloja ohjaavat yksikön. Näin kaikki ylimääräinen tavara on pois pöydältä ja maastoutuu näppärästi mustanpuhuvan pöydän alle. Samalla se kätkee kulmassa olevan pistorasian ja sen liepeillä olevan pienimuotoisen johtokaaoksen. Lopputulos on kuitenkin tyylikäs ja siisti.

The ART Desk

The ART Desk on täyttänyt paikkansa erinomaisesti. Se on toiminut kodin tyylikkäänä kalusteena silloin, kun en ole tehnyt töitä. Ja kun katson taaksepäin, olen tehnyt kotona lähes kaikki erilaiset työt pöytää hyväksikäyttäen. Ja näin loppuun on todettava, että kun pöytä on ns. aitoa tavaraa, eikä mitään lastulevyä, kestää se kovaakin käyttöä ja siihen voi huoletta ruuvata vaikka sen vetolaatikon, kunhan löydän omaan tarpeeseeni sopivan.

The ART Desk -sähköpöytä on löytänyt paikkansa yläkerran aulatilasta, joka toimii samalla kotistudiona.Kotistudio on yhdistetty työ- ja oleskelutila.

Hinta ja saatavuus

The ART Desk on korkealaatuista käsityötä ja sen hinta on 2499 euroa, joka sisältää arvonlisäveron ja toimituksen kuriirilla EU:n alueella. Pöydät tehdään normaalisti tilauksesta ja niiden toimitusaika 2-6 viikkoa. Koska pöydästä on tulossa uusi versio ensi keväänä, myydään olemassa oleva noin kymmenen pöydän varasto pois nopealla toimituksella 1999 eurolla.

Pöytä toimitetaan kolmessa pakkauksessa ja sen kokoamiseen kannattaa varata pari tuntia, eikä kaverista ole kokoamisessa haittaa.

Tutustu: the-art-desk.com

Tulossa on paranneltu versio – The ART Desk 2.0

The ART Desk saa uudistetun version Indiegogon kampanjan myötä, jossa on joillekin käyttäjille tärkeitä parannuksia. Ensimmäinen näistä on pöydänjalkojen sisäreunaan työstetty tila johdolle. Toinen pieni, mutta visuaalisesti fiksu parannus on sähköpöydän johdon vaihtaminen kierrejohdoksi, jolloin sitä ei tarvitse kiinnittää klipseillä tai teipillä kiinni pöytälevyyn. Tässä yhteydessä mukaan tulee myös pöytälevyyn kiinnitettävä kolmen pistokkeen jatkojohto.

Pöytälevyyn tehdyn johtoraon pyöreäksi leikattuun päähän tulee jatkossa langaton latausalusta, jonka tarpeellisuutta vähän pohdin, sillä se samalla syö pöydän design-näyttävyyttä, joka syntyy vanerin kerroksellisuudesta ja mustasta linoleum-pinnasta. Mutta mikään pakkohan sitä ei ole siihen laittaa. 🙂

Viimeisin lisäys, vaan ei vähäisin on lisäosana myytävä väliseinä, jonka voi kiinnittää halutulle korkeudelle pöytälevyn reunaan. Vaakasuunnassa väliseinä mahtuu yksi ja pystyssä kaksi, joten tämä antaa mahdollisuuden oman rauhallisen työskentelytilan rakentamiseen.

Kuin pisteenä i:n päälle, nopeille tilaajille on tarjolla virolaisen lasiartesaani Kai Koppelin suunnittelemat viinilasit, jotka sopivat aiemmin mainitsemaani pöydän pyöreään koloon langattoman lataustason tilalle.

Voit ennakkotilata The ART Desk 2.0 -sähköpöydän täältä.

Lue lisää