Kolho Lounge Chair -lepotuoli

Kolho Lounge Chair on suomalaisen kalustebrändi Made by Choicen vanerista Suomessa valmistama lepotuoli, jossa silmä ja kroppa lepäävät.

Made by Choice on kertoo filosofiakseen “Nordic Happiness”, joka yhdessä nimensä kanssa kuvastaa täydellisesti mistä on kyse. Omakohtaisesti innostuin ensin Kolho-huonekalusarjan ulkonäöstä, johon olin sattumalta törmännyt muutamia vuosia sitten Art Basel -näyttelyssä tietämättä, että kyseessä on suomalainen brändi.

Matthew Day Jacksonin suunnittelema Kolho-sohva kuutekstuurilla.

Tekisi mieli sanoa, että Kolho-sohva Apollo 1969 -kuosilla on jokaisen Omega Speedmaster -käyttäjän ostoslistalla. 🙂

Kun myöhemmin aloin etsimään kotiini yläaulan työtilani yhteyteen tyylikästä tuolia, tutustuin useampaan suomalaiseen klassiseen vaihtoehtoon Artekista Eero Saariseen. Lopulta Instagramin mainonta toi eteeni Made by Choicen ja tutunnäköisen sohvan. Matthew Day Jacksonin suunnittelema Kolho-huonekalumallisto oli rakkautta toisella silmäyksellä (ensikosketus tapahtui siis Baselissa, jolloin aika ei ollut vielä kypsä).

Kun yrityksen taustalla oli tyylipiireistäkin tuttu Niclas Ahlström, jonka kanssa juttelin yrityksen filosofiasta ensin puhelimessa ja sen jälkeen paikan päällä (toisella kertaa myös podcastin muodossa), oli tilaus Kolho Lounge Chair -lepotuolista helppo jättää sisään. Tuolin valmistaminen kesti noin kuusi viikkoa, jonka jälkeen se toimitettiin kotiovelle kuriirin toimesta.

Kolho Lounge Chair toimitettiin kotiin ja odottaa pääsyä sisälle.

Tilausprosessin aikana pääsin myös näkemään kulissien taakse, miten tehdas toimii ja miten Made by Choicen tuotteet valmistuvat vaihe vaiheelta. Tällaisia esittelyitä he myös mielellään tekevät, joten jos asia kiinnostaa, kannattaa ottaa heihin yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Suosittelemme

Kolho Lounge Chair

Tilausvaiheessa tarjolla oli kaksi värivaihtoehtoa, musta ja tammi. Valitsin puun luonnollisen sävyn, koska ajatus sen patinoitumisesta vuosien ja käytön myötä kiehtoi. Tilanne olisi samankaltainen kuin laadukkailla nahkakengillä, joihin tulee luonnollisen käytön myötä jälkiä, jotka ensin kirvelevät, mutta jotka kertovat vuosikymmeniä myöhemmin tarinaa eletystä elämästä. Tämän tarinan Niclas myös kertoi tietäen hyvin, että se uppoaa menswearin parissa olleelle Matille, kuin se kuuluisa kuuma veitsi voihin. 🙂

Tuoli löysi nopeasti paikkansa kotimme yläkerran aulan nurkasta, jonka oli neuvotellut omaksi työympäristökseni. Tila toimii töideni ulkopuolella perheen normaalina elintilana, mutta reilun seitsemän neliön kokoisen kotistudio-plänttini sain suunnitella ja kalustaa parhaaksi katsomallani tavalla mahdollisimman kodinomaisesti, toki mielipiteitä kysyen ja hieman niitä jopa kuunnellen.

Made by Choice Kolho Lounge Chair ja Reading Horse

Kolho-lepotuolista muodostui nopeasti koko perheen suosikkituoli, jossa oli kiva lukea ja ottaa vaikka päiväunet – etenkin sen jälkeen, kun laitoin siihen pehmeän lampaantaljan ja vaimoni tekemän samettisen sisustustyynyn. Sitten kissamme löysi tuolista oman linnansa, jonne hän pesiytyi aina nukkumaan. Kesän koittaessa tein vallankumouksen ja otin tuolin taas ihmisten käyttöön. 😀

Made by Choicen lepotuoli oli kissan suosikkipaikka.

Kolho Lounge Chair
Lepotuoli sai nopeasti seurakseen samanhenkisen Reading Horse -kirjatelineen. Vanha sanonta piti paikkaansa, eli parhaat lahjat ovat itsehankittuja. 🙂

Kolho Lounge Chair on omassa mielessäni moderni designklassikko, joka kestää aikaa ja käyttöä. Filosofia halutusta huonekalusta (made by choice) on itselleni tärkeä, koska hintansa puolesta hankintaa piti jonkin aikaa harkita, mutta kun päätös oli tehty ja lasku maksettu, meni kirpaisu tältä osin nopeasti ohi.

Tuolin hinta on 2500 euroa. Tällä rahalla saa suomalaisten ammattilaisten Suomessa tekemän laatukalusteen, joka kestää isältä pojalle. Kolho Lounge Chair on ollut elämäni ensimmäinen designkalustehankinta – eikä ole jäämässä viimeiseksi.

Made by Choice myy tuotteitaan verkkokaupassa ja valittujen jälleenmyyjien kautta.

Lue lisää