Tesla

Sähköautovalmistaja Tesla perustettiin vuonna 2003, ja on siten autonvalmistajien joukossa hyvin tuore uuden sukupolven edustaja. Kalifornian Palo Altossa majaansa pitävä yritys on toistaiseksi suurin sähköautojen valmistaja. Tesla nousi heinäkuussa 2020 markkina-arvoltaan myös maailman arvokkaimmaksi autonvalmistajaksi, kun sen markkina-arvo nousi 209,47 miljardiin dollariin, ja ylitti siten japanilaisen Toyotan.

Teslan perustaja ja värikäs mediapersoona Elon Musk on hänkin kenties maailman tunnetuin vaikuttaja autobisneksessä. Monien hämmästykseksi Tesla on edelleen vakavasti otettava autonvalmistaja, vaikka monet ovat veikanneet isojen ja perinteisten autonvalmistajien jyräävän Teslan vahvojen kilpailijoiden kiinnostuessa täydellä vauhdilla sähköautojen valmistuksesta.

Amerikkalaisella yrityksellä on tällä hetkellä mallistossaan neljä valavirran autoa: Model S, Model 3, Model X ja Model Y. Lisäksi löytyy hinnaltaan selvästi kalliimpi Roadster-malli. Jokainen Teslan malleista on menestynyt hämmästyttävän hyvin omissa segmenteissään. Viime ajat on kohistu myös Teslan uudesta lavamallista Cybertruckista, jonka pitäisi piakkoin päästä lopulliseen tuotantoon. Lisäksi Teslan sähköinen kuorma-auto Semi piti tulla tuotantoon jo 2020.

Teslan alkuperäinen tehdas sijaitsee Kalifornian Fremontissa. Tämän lisäksi yhtiöllä on Gigafactory 1 Nevadassa, Gigafactory 2 Buffalossa New Yorkissa ja Gigafactory 3 Kiinan Shanghaissa. Gigafactorya rakennetaan myös Teksasin Austiniin, sekä lisäksi suunnitelmissa on tuleva Gigafactory Saksan Berliiniin.

Tesla on toistaiseksi vaikuttanut pysäyttämättömältä ja huiman innovatiiviselta yritykseltä, joskin vaikeuksiakin on matkalla ollut. Eräs näistä liittyy autojen valmistuslaatuun ja niissä ilmenneisiin valmistusvirheisiin, sekä niiden hoitamiseen yrityksen taholta. Myös Teslan Autopilot-järjestelmä on noussut useammankin kerran otsikoihin aiheuttaen kuolemaankin johtaneita onnettomuuksia.

Mikä on hyvin poikkeuksellista moneen perinteisempään autonvalmistajaan nähden, niin Teslalla on erittäin vahva ja äänekäs faniyhteisö, joka näkyy ja kuuluu myös sosiaalisessa mediassa, jota yritys on osannut hyödyntää taitavasti. Tuoreen raportin mukaan Cybertruck onkin ollut puhutuin lava-auto Twitterissä. Teslaa onkin usein verrattu ”automaailman Appleen”.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacia Sandero ja Tesla Model Y taistelevat Euroopan vuoden myydyimmän auton tittelistä

Vuosi on pian lopuillaan, mutta näiden kahden mallin myynneissä on vain muutaman sadan auton ero.

Itse muotoilijalegenda Giugiaro ärähti puolustamaan Cybertruckin muotoilua

Maailmankuulu italialainen autosuunnittelija Giorgetto Giugiaro on lähtenyt puolustamaan Teslan kulmikasta lavamallia sen saamasta arvosteluryöpystä.

Tesla uhkaa Cybertruckin uusia omistajia 50 000 dollarin sakolla, mikäli nämä myyvät autonsa ilman lupaa

Jos omistajan on pakko myydä Cybertruck-autonsa, niin tästä on ilmoitettava Teslalle kirjallisesti, ja autonvalmistajalla on etuosto-oikeus ostaa ajoneuvo takaisin.

Veden alla palava Tesla Model X on hurja näky

Vesi ja sähkö eivät sovi yhteen, ja sen todistaa myös veden varaan joutunut Teslan sähköauto.

Tyyliniekan uusimmat