Tamperelaismies muutti romuttamolta pelastetun Saab 99:n sähköautoksi – teoreettiset huiput ovat 245 km/h

Vaikka Saabin taru päättyikin muutama vuosi sitten, viimeiseksi jäänyt 9-3 jatkaa edelleen elämäänsä. Merkin jäänteet päätyivät yhtiölle nimeltä NEVS, joka on lyhenne sanoista National Electric Vehicle Sweden. Saab toimi lähes Ruotsin kansallisautona, joten uusi sähköauto on päätetty tehdä jo 15 vuotta sitten lanseeratun 9-3:n pohjalta. Vaikka NEVS on nimellisesti ruotsalainen holding-yhtiö, sen omistus on kuitenkin kiinalaista. Sähkö-9-3:n kehittämisen aikataulut ovat venyneet ja paukkuneet, joten sellaista ei saa ihan heti alleen edes länsinaapurissa Suomesta puhumattakaan.

Onneksi sähkö-Saabin voi tehdä myös itse. Tamperelainen sähköinsinööri Mika Leppälahti päätyi tällaiseen ratkaisuun, joka on toteutettu vuoden 1983 99:n pohjalta. Auto ehti viettää elämästään jo monta vuotta romuttamolla, kunnes se päätyi Leppälahden käsiin. Ysiysin muuttaminen sähköautoksi aloitettiin jo vuonna 2014, eli Leppälahti ehti asialle ennen useimpia suuria autonvalmistajia.

Kasariklassikko näyttää ulospäin lähes vakiolta sporttisen oloisia alumiinivanteita ja puuttuvia puskureita lukuun ottamatta. Etuvaloissa on kuitenkin käytetty moderneja ledejä, mikä antaa jo osviittaa kuorten alla piilevästä tekniikasta. Keskikonsolikin kertoo tästä, koska siihen on upotettu itse tehty valvontajärjestelmä sähkötekniikalle.

Autoon on uponnut lukematon määrä työtunteja, koska Mika Leppälahti on tehnyt kaiken itse. Heinäkuussa 2014 aloitetun projektin valmistuminen vaikutti kuulemma välillä kaikkea muuta kuin varmalta, mutta siihen pisteeseen päästiin kuitenkin viime toukokuussa. E-Saab 99:ksi nimetyllä luomuksella on ajettu tämän jälkeen jo yli 8000 kilometriä ilman ongelmia, joten auton tulikaste on ainakin suoritettu.

Suosittelemme

Sähkö-Saabilla on päästy yhdellä latauksella pisimmillään 195 kilometrin matka, mikä ei häpeä edes monen sarjavalmisteisen sähköauton rinnalla. Leppälahti on laskenut Ysiysin teoreettiseksi huippunopeudeksi peräti 245 km/h, mutta auto ei välttämättä kestäisi tällaista vauhtia. Katso seuraavilta videoilta parhaat palat E-Saabin rakentamisesta ja tekniikasta:

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat