Tampereella nähtiin komeaa kalustoa hieman pienemmässä mittakaavassa – Pienoismallipäivä tarjoili niin autoja, lentokoneita kuin sotilaskalustoakin

Tampereella on järjestetty maaliskuun ensimmäisenä lauantaina perinteinen Pienoismallipäivä jo melkein kauemmin kuin kukaan jaksaa muistaa. Aluksi tapahtumapaikkana toimi Hepokatin talo keskustassa, jossa allekirjoittanutkin vieraili ensimmäistä kertaa vajaat parikymmentä vuotta sitten. Sieltä siirryttiin Sampolan koululle, ja viime vuosina tapahtumapaikkana on toiminut Sammonkadun toisessa päässä sijaitseva Kauppaoppilaitoksen rakennus.

Paikalla nähtiin jälleen useita myyjiä, joiden tarjonta keskittyi muovimalleihin ja niiden tarvikkeisiin. Muutamia valmismallejakin oli myynnissä, mutta niitä oli selvästi edellisvuosia vähemmän. Keskellä pääaulaa komeili pari massiivista lentokonetta, mutta Kauppaoppilaitoksella ei ole enää järjestetty radio-ohjattavien panssarivaunujen ajonäytöksiä Sampolan tapaan.

Ostosten jälkeen oli hyvä suunnata takimmaiseen halliin, jossa pääsi ihailemaan mallareiden luomuksia eri luokissa. Esillä oli niin autoja kuin lentokoneitakin, ja luonnollisesti myös sotilaskalustolla oli kiinteä paikkansa tapahtumassa. Perheen pienimpien mielestä kiinnostavinta menoa taisivat tarjota pienoisrautatiellä puksuttavat junat, mutta aikuisillakin riitti ihmettelemistä esimerkiksi taidokkaasti tehdyissä dioraamoissa.

Suosittelemme

Pienoismalleja itsekin harrastava toimittaja uskaltautui viemään paikalle myös neljä omaa malliaan. Niitä noudettaessa pöydällä odotti iloinen yllätys, koska Italerin rakennussarjasta tehdyllä Tampereen kaupungin vanhalla Ford Transitilla yllettiin kolmossijalle kevyille hyötyajoneuvoille tarkoitetussa light commercial -luokassa. Tästä on hyvä jatkaa kohti 1:1-kalustoa esitteleviä kevään näyttelyitä!

Lue lisää