Tampereella nähtiin komeaa kalustoa hieman pienemmässä mittakaavassa – Pienoismallipäivä tarjoili niin autoja, lentokoneita kuin sotilaskalustoakin

Tampereella on järjestetty maaliskuun ensimmäisenä lauantaina perinteinen Pienoismallipäivä jo melkein kauemmin kuin kukaan jaksaa muistaa. Aluksi tapahtumapaikkana toimi Hepokatin talo keskustassa, jossa allekirjoittanutkin vieraili ensimmäistä kertaa vajaat parikymmentä vuotta sitten. Sieltä siirryttiin Sampolan koululle, ja viime vuosina tapahtumapaikkana on toiminut Sammonkadun toisessa päässä sijaitseva Kauppaoppilaitoksen rakennus.

Paikalla nähtiin jälleen useita myyjiä, joiden tarjonta keskittyi muovimalleihin ja niiden tarvikkeisiin. Muutamia valmismallejakin oli myynnissä, mutta niitä oli selvästi edellisvuosia vähemmän. Keskellä pääaulaa komeili pari massiivista lentokonetta, mutta Kauppaoppilaitoksella ei ole enää järjestetty radio-ohjattavien panssarivaunujen ajonäytöksiä Sampolan tapaan.

Ostosten jälkeen oli hyvä suunnata takimmaiseen halliin, jossa pääsi ihailemaan mallareiden luomuksia eri luokissa. Esillä oli niin autoja kuin lentokoneitakin, ja luonnollisesti myös sotilaskalustolla oli kiinteä paikkansa tapahtumassa. Perheen pienimpien mielestä kiinnostavinta menoa taisivat tarjota pienoisrautatiellä puksuttavat junat, mutta aikuisillakin riitti ihmettelemistä esimerkiksi taidokkaasti tehdyissä dioraamoissa.

Suosittelemme

Pienoismalleja itsekin harrastava toimittaja uskaltautui viemään paikalle myös neljä omaa malliaan. Niitä noudettaessa pöydällä odotti iloinen yllätys, koska Italerin rakennussarjasta tehdyllä Tampereen kaupungin vanhalla Ford Transitilla yllettiin kolmossijalle kevyille hyötyajoneuvoille tarkoitetussa light commercial -luokassa. Tästä on hyvä jatkaa kohti 1:1-kalustoa esitteleviä kevään näyttelyitä!

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat