Tämä vuoden -72 futuristinen Maserati myytiin huimaan 3,7 miljoonan dollarin hintaan

Giorgetto Giugiaron suunnittelema Maserati Boomerang esiteltiin ensimmäistä kertaa yleisölle vuoden 1971 Torinon autonäyttelyssä. Auto oli silloin rakennettu vain näytille ja siitä puuttui muun muassa moottori. Boomerang esiteltiin uudelleen Geneven autonäyttelyssä vuonna 1972 ja siinä oli Maserati Borasta lainattu tekniikka.

Boomerangia liikuttaa 310 hevosvoimainen ja 4.7 litrainen V8 ja auto on futurisesta ulkonäöstään huolimatta täysin katulaillinen kulkupeli. Futuristisuus jatkuu myös sisätiloissa. Boomerangissa on ohjauspyörä, jolle ei taida löytyä vastinetta mistään muusta autosta. Mittarit ja suurin osa hallitalaitteista on sijoitettu ohjauspyörän kehän sisäpuolelle, joten niiden käyttäminen käy “kätevästi” vaikkapa peukaloilla.

Auto on ollut mukana lukuisissa näyttelyissä vuosien varrella ja päätynyt 70-luvulla Espanjaan, yksityisen keräilijän käsiin. Auto myytiin eteenpäin vuonna 1980, jolloin sitä myös restauroitiin. Vuonna 1990 Bagatelle Concours d’Élégance -näyttelyssä Pariisissa, itse Giugiario kävi signeeraamassa auton takaosan. Auto vaihtoi vielä useamman kerran omistajaa, mutta päätyi lopulta Ranskaan Château de Chantillyn pihamaalla pidettyyn Bonhamin huutokauppaan. Auton kauppahinnaksi kirjattiin huimat 3,7 miljoonaa dollaria, mikä nykykurssilla on pyöreät 3,3 miljoonaa euroa.

Lue lisää