Tämä upea Rambler ja muita “hottentotti”-tyylin autoja nähdään viikonloppuna Helsingin jäähallissa

Uusi Nostalgia Car Show -autonäyttely avaa ovensa tulevana lauantaina Helsingin jäähallissa. Näyttely keskittyy ensimmäisen vuoden teeman mukaan Suomalaisen Hot Roddingin syntyyn. Näyttelyssä retroillaan 70- ja 80-luvuille ja hieman 90-luvunkin puolelle. Esillä ovat vuosikymmenet, jolloin jenkkiraudat, rock’n’roll, farkut ja hampurilaiset vyöryivät Suomeen ja harrasteautoilu sekä -moottoripyöräily saivat maassamme uuden merkityksen, amerikkalaisen nuorisokulttuurin rantauduttua Suomeen.

Pitkän linjan autoharrastaja Juha Pihkanen tuo näyttelyyn yhden monista Rambreleistaan, joita on kertynyt vuosien varrella peräti neljätoista kappaletta! Näyttelyyn tuleva American Motors Corporationin (AMC) valmistama vuoden 1965 Rambler American 440H Hardtop edustaa tyypillistä 70-80 luvun jenkkiautonrakentelua ja hottentottityyliä parhaimmillaan. Tyylisuuntaan kuuluu muun muassa amerikkalaishenkiset teippaukset ja maalaukset, kromiset sivupakoputket ja nostettu perä. Kyseinen Rambler on aito Suomi-auto, joka koristi aikoinaan autoliikkeen näyttelytilaa jonkin aikaa, sillä kattavalla tehtaan lisävarustepaketilla varustettuna sen hinta oli noussut melkoisen korkeaksi. Auto on ollut tiettävästi ajossa 70-80 luvulla, mutta sen jälkeen seisonut vuosia, kunnon rapistuessa pikku hiljaa.

Kun Pihkanen hankki auton itselleen vuonna 2001, oli se ruosteinen ja melkoisen lohduttomassa kunnossa. Useamman vuoden työn jälkeen Rambler on kuitenkin noussut alkuperäistä huomattavasti upeammaksi ja näyttävämmäksi. Pihkanen on itse maalannut ja teipannut auton, sekä entisöinyt sisustaa alkuperäisillä ja lainaosilla. Auton voimalinjasta löytyy AMC:n 360 V8 -moottori ja AMC:n automaatti, sekä Hiacesta lainattu lukkoperä. Upeat jenkkiaiheiset teippaukset, suuret kromatut sivupakoputket, entisaikojen amerikkalaistyyppiset racing-vanteet, sekä lukuisat muut yksityiskohdat tekevät autosta varsinaisen hottentotin, ja auto onkin Pihkasen mukaan kunnianosoitus kaikille alkuperäisille hottentoteille.

Nostalgia Car Show Helsingin Jäähallilla lauantaina 12.2.2018 kello 10-18

Lue lisää