Tämä kello on saanut inspiraationsa Bugatti Chironista

Bugattin uusin hyperauto Chiron esiteltiin keväällä Geneven autonäyttelyssä. 1500-heppainen unelma maksaa ilman verojakin reilusti yli kaksi miljoonaa euroa, joten se jää pelkäksi haaveeksi useimmille meistä.

kello_5

Bugatti on tehnyt jo pitkään yhteistyötä sveitsiläisen kellovalmistaja Parmigiani Fleurierin kanssa. Merkin edellisen Veyron-hyperautonkin kunniaksi suunniteltiin oma aikarauta, ja Parmigiani Fleurierin viimeisimmästä Bugatti-kellosta sai pulittaa hulppeat 430 000 dollaria. Bugattia ei siis saa edullisesti edes ranteeseensa.

Kellovalmistajan ja VW-konserniin kuuluvan elsassilaisen urheiluautomerkin yhteistyö sai jatkoa heti Chironin esittelyn jälkeen. Parmigiani Fleurier paljasti nimittäin silloin PF-Bugatti 390 -nimisen rannekellon, joka on vielä konseptiasteella. Kello on rakennettu ”moottorin” ympärille, joka näyttää pieneltä sylinteriltä.

kello_3

Se muuntaa liike-energian eräänlaisen vaihteiston kautta, jolloin energia siirtyy kellotaululle viisareita pyörittämään. Toimintaperiaate on siis saanut inspiraationsa Bugattin W16-moottorista, ja koneisto myös näyttää lähes yhtä monimutkaiselta.

Suosittelemme

kello_4

Kellon myyntiin tulosta tai hinnasta ei ole annettu vielä tarkempia tietoja, mutta halpa se ei tule ainakaan olemaan. Chiron on noin tuplasti aiempaa Veyronia kalliimpi, joten kellon hinta voi hyvinkin noudattaa samaa marssijärjestystä. Summa voi siis nousta jopa yli miljoonaan dollariin, jos aikarauta pääsee konseptiasteelta joskus tuotantoon.

Lue lisää