Tämä kaksiovinen Buick Caballero Station Wagon on kuin 50-luvun konseptiauto

Nostalgia Car Show -autonäyttely avaa ovensa ensimmäistä kertaa 12. toukokuuta Helsingin jäähallissa. Näyttely keskittyy kotimaisen Hot Roddingin syntyyn, ja näyttelyssä retroillaan 70- ja 80-luvuille ja hieman 90-luvunkin puolelle –  jolloin jenkkiraudat, rock’n’roll, farkut ja hampurilaiset vyöryivät Suomeen ja harrasteautoilu sekä -moottoripyöräily saivat maassamme uuden merkityksen, amerikkalaisen nuorisokulttuurin rantauduttua Suomeen.

Yksi näyttelyn hienoista erikoisuuksista on vuoden 1957 Buick 2D (alun perin 4D) HT Caballero Station Wagon. Buick on tuotu Suomeen vuonna 1989 ja auton omistaja, Marko Helenius, sai 90-luvulla idean madaltaa ja muuntaa auto neliovisesta kaksioviseksi. Tavoitteena oli tehdä auto, joka näyttäisi siltä kuin se olisi tehtaan tekemä konsepti.

Kun muunnosprojekti alkoi, auto sai työvärikseen oranssin, joka helpotti osaltaan työstämistä ja maalipintaa ei tarvinnut siinä vaiheessa varoa. Pellit ja sivuikkunat on muotoiltu uudelleen lukuisten pahvimallien avulla, ja kromilistojen saamisessa kohdalleen on mennyt metritolkulla materiaalia. Myös auton tekniikka on uusittu projektin aikana kokonaan, mutta ylivoimaisesti suurin työ on ollut muunnos neliovisesta kaksioviseksi.

Heleniuksen mukaan haastavinta oli saada auton molemmista puolista identtiset. Auto on vaikeuksista huolimatta todella onnistunut ja kaikki muutokset on tehty viimeisen päälle. Heleniuksen Buick on myös noteerattu kansainvälisesti ja se on muun muassa saanut tiettävästi Suomen ainoan Moon-palkinnon.

Buick 1957 Caballero Station Wagon
Kuva: Reijo Vuorinen

Nostalgia Car Show Helsingin Jäähallilla lauantaina 12.2.2018 kello 10-18

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat