Tämä Bugatti-kello maksaa vain noin kuudesosan esikuvansa hinnasta

Bugattin uusin hyperauto Chiron esiteltiin keväällä Geneven autonäyttelyssä. 1500-heppainen unelma maksaa ilman verojakin noin 2,5 miljoonaa euroa, joten se jää pelkäksi haaveeksi useimmille meistä.

kello_5

Bugatti on tehnyt jo pitkään yhteistyötä sveitsiläisen kellovalmistaja Parmigiani Fleurierin kanssa. Merkin edellisen Veyron-hyperautonkin kunniaksi suunniteltiin oma aikarauta, ja Parmigiani Fleurierin viimeisimmästä Bugatti-kellosta sai pulittaa hulppeat 430 000 dollaria. Bugattia ei siis saa edullisesti edes ranteeseensa.

Kellovalmistajan ja VW-konserniin kuuluvan elsassilaisen urheiluautomerkin yhteistyö sai jatkoa heti Chironin esittelyn jälkeen. Parmigiani Fleurier paljasti nimittäin silloin PF-Bugatti 390 -nimisen rannekellon, joka on vielä konseptiasteella. Kello on rakennettu ”moottorin” ympärille, joka näyttää pieneltä sylinteriltä.

kello_3

Se muuntaa liike-energian eräänlaisen vaihteiston kautta, jolloin energia siirtyy kellotaululle viisareita pyörittämään. Toimintaperiaate on siis saanut inspiraationsa Bugattin W16-moottorista, ja koneisto myös näyttää lähes yhtä monimutkaiselta.

Suosittelemme

kello_4

Kellon myyntiin tulosta tai hinnasta ei ole annettu vielä tarkempia tietoja, mutta halpa se ei tule ainakaan olemaan. Chiron on noin tuplasti aiempaa Veyronia kalliimpi, joten kellon hinta voi hyvinkin noudattaa samaa marssijärjestystä. Summa voi siis nousta jopa yli miljoonaan dollariin, jos aikarauta pääsee konseptiasteelta joskus tuotantoon.

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat