Sielukkaat keramiikka-astiat käyttöön ja nautittavaksi

Kaupallinen yhteistyö: Karoli

Käsillä tehdyistä tuotteista välittyy omasta mielestäni aina energiaa ja lämpöä – sellaista tunnetta, jota on hankala sanoin kuvailla. Pitäessäni Karolin tuotteita kädessäni, tulee hyvä olo aitoudesta ja kenties juurikin siitä energiasta, joka siirtyy tekijältä käyttäjälleen tuotteen kautta. Astiat miellyttävät myös silmää tunnistettavalla omaleimaisella ilmeellään. Karolin keramiikkaesineet ja -astiat yhdistävät kauneuden rehelliseen rouheuteen.

Karolin keramiikka-astioissa on herkkyyttä, mutta samaan aikaan kaunista rujoutta.

Tunnistettava käden jälki, vahva tyyli

Karoliina Viskari perusti Karolin vuonna 2017. Matka keramiikka-artesaaniksi valmistumisesta vuonna 2002 oman yrityksen perustamiseen vei kuitenkin muun muassa pitkän myyjänuran kautta päätökseen, jossa Karoliina halusi tehdä ammatin käsillään tekemisestä. Vuosien aikana Karolin tyyli ja kädenjälki ovat pysyneet samana, erittäin tunnistettavana. Töissään Karoliinaa johtaa ajatukset ja mielikuvat pikemmin kuin yksittäiset inspiraation lähteet. Karolin tuotteissa on vahva oma tyyli, joka on myös hieman leikkisä ja kepeä.

“Leikkisää ja hieman kapinallista”, kuvaa Karoliina Viskari astioitaan. Mustat Sielu-astiat ja kuplakuvioitu lasite ovat Karolin helposti tunnistettavaa tyyliä.

Käytä ja nauti – astiat kestävät

Karoliina kuvailee keramiikkatöitään rohkeiksi, joissa on ripaus kapinallisuuttakin. Kuitenkin tuotteet ovat yksinkertaisia ja täten omasta mielestänikin helppoja yhdistellä toisiinsa kauniisti. Karolin tuotteet sopivat hyvin yhdisteltäviksi myös  jo olemassa olevien astioidesi kanssa.

Karoliinalle itselleenkin on tärkeää, että tuotteet ovat yhdisteltäviä ja käytönkestäviä. Karolin astiat on tehty kestämään oikeaa käyttöä. Vaikka astioissa onkin jotakin todella kaunista ja herkkää, ei niitä kannata arastella käyttää. Astiat ovat myös helppoja puhdistaa, sillä voit huoletta pestä ne astianpesukoneessa. Astiat sopivat myös uuniin ja mikroaaltouuniin. Karoliinalle tärkeää on tehdä nimenomaan huolettomia käyttöastioita, joista voi helposti nauttia ja joilla on selkeä funktio kauniin ulkonäön lisäksi.

Karolin astiat voit huoletta pestä astianpesukoneessa tai laittaa mikroaaltouuniin. Astiat ovat tehty kestämään nautittavaksi oikeassa käytössä.

Mustaa Sielua ja Kuplivaa kuviota

Musta astiat, joissa mattapinta ja kiiltävä lasite yhdistyvät, ovat vangitsevan herkullisia. Näiden astioiden tummuus ei ole mielestäni synkkää tai pimeää vaan oikealla tavalla juurevaa. Materiaalina mustasavi on omasta mielestäni upea. Karoliina on yhdistänyt hienosti herkkyyden ja raakuuden Sielu-sarjan astioissa. Astiat ovat kauniin ja herkän ohuita. Musta värinä on sielukas, jota korostaa lasitetun ja lasittamaton pinnan kontrasti. Erilaiset pinnat tuntuvat myös käteen mukavalta ja ihanan rehelliseltä.

Sielu-sarjan korvaton pikkumuki ja soppalautanen.

Yksi Karoliinan signature-tekniikoista näkyy erittäin hyvin Kupliva-sarjassa. Kuplamaiset kuviot ja eläväinen lasitepinta syntyy yhdistämällä lasite saippuavaahtoon, jolloin saippuan vaahdon ja kuplien avulla pintaan saadaan uniikkeja kuvioita. Karoliina käyttää saippuavaahtoa myös luodakseen lasitteeseen eläväisempää pintaa, jolloin vaahto kuohuttaa lasitepintaa. Saippuavaahdon kuohkeus antaa lasitteelle oman ilmeensä, kuten esimerkiksi kuvauksiemme Kätkö-pulloon.

Suosittelemme

Lasittamattoman ja lasitetun pinnan kontrasti on herkullisen näköinen.

Kätkö-pullo on monikäyttöinen piilo

Kätkö-pullo on yksi Karoliinan omista rakkauksista. Kätkö-pullon muottina on toiminut vuosikymmeniä vanha piilopullo, joka löytyi halkopinon alta. Karoliina teki pullosta kipsimuotin ja lisäsi peukalon paikan, ja näin Kätkön tarina jatkui keraamisena. Peukalon paikka toistuu myös muissakin Karolin tuotteissa, ja erityisesti käytössä tämän huomaa loistavana ergonomisena tekijänä – vaikkakin peukkupaikka tekee makoisan persoonallisen ilmeen myös astioiden ulkonäköön.

Kätkö-pullo on sopii yhteen muiden Karolin astioiden kanssa. Peukkupaikka pullon kyljessä tuo persoonallisen ilmeen. Mukin kuplamainen kuvio on leikkisä, mutta samaan aikaan myös yksinkertaisen hillitty ja tyylikäs.

Kätkö-pullo on monikäyttöinen ja eri käyttötarkoituksien keksimisessä voi käyttää mielin määrin mielikuvitusta. Pullo käy muun muassa öljyille ja salaatinkastikkeilla sekä mausteille kuten sokerille ja suolalle. Ulkokahvitteluilla Kätkö on oiva paikka pitää kahvimaito kylmänä ja suojassa ötököiltä. Karoliinan mukaan erityisesti miehet ovat ostaneet Kätkö-pulloa. Karoliina toteaakin, että hänen tyylinsä puhuttelee miehiä muidenkin tuotteiden osalta.

Kesän piknikillä Kätkö-pullo toimii vaikkapa maitopullona. Kuvassa myös Sielu-muki sokerikkona, Sielu-sarjan soppalautanen tarjoilukulhona ja Kupliva-muki.

Sielu-sarja on tummaa, mutta ei synkkää

Sielu-sarjan tummuus ja rouheus on itsestäni äärimmäisen kaunista. Korvaton Sielu-muki on hyvä osoitus siitä, että keramiikka-astiat voivat olla myös siroja, menettämättä ominaista maanläheisyyttään. Mustasavesta tehty muki käy mainiosti myös jogurtille tai dipille kulhona – tai vaikkapa hammasmukiksi. Mukista löytyy samanlainen peukkupaikka, kuten Kätkö-pullostakin. Sielu-sarjan soppalautanen jatkaa samaa herkullista tyyliä. Lautanenkin on monikäyttöinen, myös tarjoiluastiana. Nämä astiat ovat mielestäni niin upeita, että ne käyvät yksistäänkin jo sisustuksen herkkupaloiksi, mutta Karoliinan ajastuksen mukaisesti, kyllä näitä pitäisi raaskia käyttääkin.

Rennosti valuva musta lasite sopii hyvin yhteen lasittamattoman mustan saven kanssa.

Saippuakuplat kuvioivat astiat

Kupliva-sarjan muki on Karolin ensimmäisiä kupla-astioita. Saippuakuplien käyttö tekniikkana lasitteen levittämisessä näkyy hyvin Kupliva-sarjassa omaleimaisena kuviona, jossa kuviointi on aina uniikki. Kupla-astioiden sarjaan kuuluu myös muitakin käyttöastioita kuten kulhoja, lautasia ja tarjoiluastioita. Karolin Kupliva-muki pääsi nopeasti omaksi suosikkiseurakseni aamukahville. Muki on mielestäni juuri oikeanlainen: käteen kevyt ja siro, pitää kahvin lämpimänä pidempääkin, ja kooltaan reipas, mutta ei liian suuri.

Kuplamainen kuvio syntyy sekoittamalla saippuaa lasitteeseen kupliksi.

Puunsyykuvio tekee Lankun

Ihastuttava Lankku on kosteltavan kaunis. Vahva puunsyykuvio on ronski, mutta samalla luonnollisen pehmeä. Kuvio syntyy kaulitsemalla mustaa savea lankun päällä. Lopuksi savi lasitetaan. Idea lankkuun syntyi Karoliinan ihastuksesta puisiin lankkumaisiin voileipäalusiin, jotka kuitenkin käytössä osoittautuivat muun muassa hankalaksi pitää puhtaana. Niinpä syntyi idea keraamisesta Lankusta, jossa edelleen on upea puun tunnelma, yhdistettynä käytön helppouteen. Myös Lankku sopii moneen käyttötarjoukseen: voileipälautasesta tarjoilualustaksi ja kauniista alkupalalautasesta vaikkapa myös kynttiläalustaksi.

Puunsyyt näkyvät selkeästi Lankun pinnassa. Pintakuvio syntyy kaulitsemalla savi oikean lankun päällä.

Karolin amppelit tuovat keramiikan myös sisustukseen

Amppelit ovat myös Karolin suosittuja ja tykättyjä tuotteita. Karolin amppelit olivatkin jo esillä amppeliaiheisessa artikkelissamme aikaisemmin, josta voit lukea lisää tästä linkistä. Amppeleissa pääosassa on itse ruukku, jolle on annettu koko huomio. Amppeliruukun koko ja muoto ovat onnistuneet, sillä amppeliin sopivat hyvin sekä hieman isommat että pienemmät ruukut. Amppelit ovat oiva keino tuoda Karolin tyyliä ja kädenjälkeä sisustusesineisiin.

Karolin keraamiset amppeliruukut ovat kooltaan monikäyttöisiä. Ruukkuun mahtuu hieman isompikin viherkasvi, mutta myös yksittäinen yrttiruukku näyttää ruukussa hyvältä. Amppelia on saatavana sekä vaaleana että mustana.

Vieraile ostoksilla pajalla tai jälleenmyyjien luona

On hyvä myös mainita, että artikkelin tuotteet ovat vain osa Karolin monipuolisesta tuotevalikoimasta, jossa saatavilla on myös erilaisia värivaihtoehtoja. Karoliina tekee lisäksi tilaustöitä, joita kannattaa tiedustella rohkeasti. Karolin tuotteita on ostettavissa Tervakoskella sijaitsevalta pajalta, jossa voit vierailla sopimuksen mukaan. Voit tehdä tilauksen myös sähköpostitse Karoliinalle. Karolin tuotteita on saatavilla myös jälleenmyyjiltä. Mikäli ostoslistallesi päätyy juuri joku tietty tuote, Karoliina suosittelee kuitenkin olemaan yhteydessä jälleenmyyjään etukäteen tuotteen saatavuuden varmistamiseksi.

Karolin tuotteita voit ostaa esimerkiksi Tervakoskella sijaitsevalta pajalta sopimuksen mukaan.

Artikkelin tuotteiden hinnat: Amppeli 46€, Kätkö-pullo 22€, Lankku 13€, Sielu-muki 17€, Sielu-soppalautanen 22€, Kupliva-muki 24€

 

Lue lisää