Roikkuvat amppelit: 4 kotimaista suosikkiamme kodin yksityiskohdiksi

Yhteistyössä artikkelin yritysten kanssa

Amppelit ovat nousseet entistä enemmän esiin trendikkäinä sisustuselementteinä viime vuosina kuten viherkasvitkin. Amppelit ovat kaunis ja sisustuksellinen keino nostaa viherkasvit kodin katseenvangitsijoina pois lattialta tai pöytätasoilta uusiin korkeuksiin. Me valitsimme neljä erilaista kotimaista vaihtoehtoa sinulle amppelihimotukseen. Yksi vaihtoehdoista pitää sisällään oman ruukun, kaksi kannatinta ovat tehty nahkasta ja neljäs vaihtoehtomme on vanerinen.

Valitsimme neljä kaunista kotimaista amppelia kodin kaunistukseksi ja piristykseksi.

Amppeleiksi voidaan mieltää roikkuvat ruukut, joissa itsessään on esimerkiksi narut ripustamista varten. Tämän lisäksi on olemassa erilaisia telineitä ja kannattamia, joiden avulla saat omat ruukkusi leijailemaan. Amppeleita voi ripustaa usealla eri tavalla, ei pelkästään koukusta kattoon. Seinälle amppelin voi laittaa esille esimerkiksi erilaista hyllykannattimista tai seinäkoukuista. Trendikkäisiin amppeleihin sopii erinomaisesti monenlaiset viherkasvit ja kukat – perinteisesti amppeleihin tiensä löytävät erityisesti köynnöstävät kasvit.

Visuaalisen vaikutuksen lisäksi, amppelit ovat käytännöllisiä. Amppelit ovat loistava tapa vapauttaa tasotilaa kasveilta ja toisaalta kerrostaa kasveja sisustuksessa useampaan korkeuteen ja tehdä kasveista pystyasetelmia. Amppeleiden avulla kasvit saa myös turvaa lapsilta tai lemmikeiltä. Roikkuvat amppelit ovat oiva tapa myös kasvattaa yrttejä keittiössä vapauttaen tilaa keittiön tasoilta tai käyttää jopa roikkuvina säilytystelineinä vaikkapa kylpyhuoneessa.  Tiukkoihin neliöihin amppeli toimii myös yöpöydän korvikkeena matalammalle ripustettuna. Itseäni houkuttelee lisäksi näyttävä amppeliasetelma ruokapöydän päälle.

Hunajakennoverkko vaaleasta nahasta

Zeenan nahka-amppelissa on ihanaa rouheutta. Vaalea nahka on raikas ja kepeä sopien mainiosti myös kesäisen kodin sisustukseen.

Zeenan nahka-amppeli on konstailematon ja rakastettavan rouhea. Verkkomainen kolmiulotteinen ilme viehättää erilaisuudellaan. Amppeliverkon kennomainen kuvio on kaunis sisustuksen yksityiskohta, joka luo tekstuuria sekä mielenkiintoisen yksityiskohdan. Zeena sai alkunsa yrittäjä-Jennin halusta luoda kaunista, kestävää sekä luonnollista. Amppelissa luonnollisuus näkyy materiaalien lisäksi siinä, että verkkomainen pesä ei muotoudu orjallisen symmetrisesti, vaan nahka asettuu persoonallisesti haluamallaan tavalla.  Amppelissa käytetty nahka on kasviparkittua. Värivaihtoehtoina on sekä musta että vaalea nahka. Amppelin halkaisija on 20 cm ja korkeus 60 cm. Pyhäsalmelaisen Zeenan nahka-amppelin voit ostaa Zeenan verkkokaupasta.

Herkullinen hunajakennomainen ulkonäkö tuo mukavaa struktuuria.
Zeenan nahka-amppelin tyyli konstailematonta, mutta kaunista.

 

Myös muille kuin heppahulluille kierrätettyä

Nahkapaja Ennen BIT-amppeli saa uniikin ilmeensä kierrätetyistä kuolaimista.

Nahkapaja Ennen BIT-amppeli sopii loistavasti heppahulluille, mutta löytää tiensä helposti myös muiden koteihin. Käsityönä tehdyn nahkaisen amppelin näyttävä yksityiskohta on kierrätetyt kuolaimet, jotka toimivat ripustusmekanismina ja tuovat hauskan mausteen amppeliin. Kuolaimia on mahdollista saada myös messingin värisenä. Lisäksi myös nahoissa on useita eri värivaihtoehtoja. Nahkapaja Ennen amppeli on jämäkkä ja kestää runsaammankin kasvin painon.  Samaan BIT-sarjaan löytyy myös hyllynpidikkeitä sekä lehtiteline. Tuotteet on mahdollista teettää myös omista kuolaimista. BIT-amppeleiden hinnat alkavat 45 eurosta.  Voit tilata omasi ottamalla yhteyttä Nahkapaja Enneen Facebook-sivujen kautta tai soittamalla suoraan 050 435 9870.

Suosittelemme

Metalliset yksityiskohdat jatkuvat amppelin alaosassakin. Ilme on viimeistelty ja sopivan jämäkkää.
BIT-amppelin kuolaimia saa myös messinginsävyisinä.

Valuvia yksityiskohtia keramiikkaruukuissa

Karolin keraamiset amppeliruukut ovat kooltaan monikäyttöisiä. Ruukkuun mahtuu hieman isompikin viherkasvi, mutta myös yksittäinen yrttiruukku näyttää ruukussa hyvältä.

Karolin amppeleissa katse kohdistuu kauniiseen keraamiseen ruukkuun, jossa maanläheinen ja juureva henki on yhdistetty tyylikkääseen kokonaisuuteen. Karolin Karoliina on onnistunut tekemään rouheudesta samaan aikaan virtaviivaista. Hipellettävän ihanalta tuntuva musta Sielu-sarjan ruukku saa ihanan lisämausteensa ruukun reunan valuvasta koristelusta, joka erottuu kiiltävämpänä vivahteena ja yksityiskohtana.  Amppeliruukkujen värivaihtoehtoina on musta sekä Pale Pink -sarjan kiiltävämpi nude-vaalea. Värinä musta on juuri sopiva mustankaipuuseen, mutta ei synkkä tai liian tumma. Käsintehdyn lämpö ja tunnelma välittyy ruukuista. Karolin amppeleita ja muitakin hurmaavia keramiikkatuotteita voit ostaa suoraan keramiikkapajalta tai jälleenmyyjien kautta.  Ruukun hinta on 46 euroa.

Musta savi ja lasitteella tehty valuva kuvio ovat vangitseva yhdistelmä.
Karolin amppelissa on saatavilla myös vaalea värivaihtoehto.

Jotakin puista, erilaista ja ilmavaa ilmakasveille

Puinen Pouta-amppeli on valmistettu koivuvanerista. Amppelia on saatavissa myös puunvärisenä.

Puinen Pouta-amppeli eroaa muista poiminnoistamme sillä, että se on tarkoitettu ilmakasveille. Lahtelaisen Puinen amppeli on valmistettu kotimaisesta koivuvanerista. Simppeli, mutta leikittelevä muoto tuo ilmakasvit hyvin esille, mutta ottaa rohkeasti myös pääosan esittäjän roolia. Amppelin halkaisija on 20 senttiä ja ilmakasville tilaa on viiden sentin verran. Pellavanarun avulla amppelin voi ripustaa helposti moneen paikkaan. Amppelia on saatavilla myös koivun värisenä, joka on käsitelty puunsuojalla. Amppelin keveyden vuoksi se sopii hyvin myös kiinnitettäväksi hieman ytymmällä kaksipuoleisella teipillä vaikka vain väliaikaiseksi juhlakoristeeksi esimerkiksi tarjoilupöydän päälle. Tällöin koristelussa voi ripustaa amppeliin myös kukkia, jotka kestävät olla hetken ilman vettä. Pouta-amppelin voit tilata kätevästi Puinen verkkokaupasta tai vierailemalla Jasmiinan luona Puine shoppissa Lahdessa.

Puinen Pouta-amppelin kevyt ilme raamittaa kauniisti ilmakasvin.
Ripustuksen pellanaru on pieni, mutta harkittu yksityiskohta.

Kiitos artikkelissa mainituille yrityksille yhteistyöstä artikkelin koostamiseksi.

Lue lisää