Sähköautot-kirja kertoo kaiken sähköautoista

Sähköautot-kirja kertoo yleisellä tasolla kaiken, mitä sähköautoista tarvitsee tietää. Sähköautot pyrkii vastaamaan niihin kysymyksiin, joita sähköautoa harkitseva yleensä pohtii. Miten sähköautoa ladataan? Miten sähköauto toimii talvella? Onko pitkän matkan ajaminen sähköautolla vaikeaa?

Sähköautot-kirja on jaettu eri osiin aihepiirien mukaan. Kirja alkaa sähköauton ja tavallisen polttomoottoriauton erojen vertailulla, ja selventää myös mitä eroa on erilaisilla hybrideillä. Lukijalle selviää nopeasti miksi voimanlähteen vaihtuminen sähköön ylipäätään on hyvä idea, ja miksi sähköauto on useimmiten mukavampi ajaa. Heti kirjan alussa murretaan myös yleisimmät sähköautoiluun liittyvät myytit.

Kuuntele Joose Luukkasen haastattelu

-- MAINOS --

Sähköauton tekniikkaan pureudutaan sen verran, että lukijalle syntyy perusymmärrys sähköauton toiminnasta. Kirjan luettuaan lukija ymmärtää esimerkiksi sen, miksi latausnopeus pikalaturilla vaihtelee, ja mitä eroa on kilowatilla ja kilowattitunnilla. Osaa lukijoista saattaa kiinnostaa myös teknisemmät osiot akun toiminnasta tai sähköopin puolelta.

Perustietoa sähköautoista

Sähköautot-kirja vastaa myös niihin tyhmiin kysymyksiin, joita ei uskalla itse kysyä. Esimerkiksi sähköautojen latausjohdot käydään läpi kuvien kera, jolloin ensimmäistä kertaa pikalaturille ajaessa ei tarvitse ihmetellä mikä näistä kuuluu valita. Lähtökohtana on ollut, että Sähköautot -kirjan sisältö on ymmärrettävää vaikkei olisi aiemmin koskaan edes nähnyt sähköautoa.

-- MAINOS --
Sähköautot-kirjan kansikuva.

Kotilataus mahdollista useimmille, koska yli puolet suomalaisista asuu omakotitalossa. Myös taloyhtiön pysäköintialueella lataamista käsitellään kirjassa, ja kirjan selkeiden taulukoiden avulla on helppo arvioida riittääkö omaan lataustarpeeseen lämpötolpan muokkaaminen latauspisteeksi. Kirja antaa myös vinkkejä sähkösopimuksen valintaan, talon sähköliittymän riittävyyden arviointiin, sekä useamman sähköauton latauksen järjestämiseen.

-- MAINOS --

Matka-ajo on huhupuheissa sähköautojen kompastuskivi. Kirjan esimerkkejä soveltamalla matka-ajo sähköllä on käytännössä yhtä sujuvaa kuin ennenkin, ja latauspisteiden löytäminen on helppoa. Sähköauton latauksen kaupallisia tarjoajia käsitellään omassa luvussaan.

Sähköautokokemuksia

Sähköautot-kirjan viimeisessä luvussa keskitytään itselle sopivan sähköauton valintaan. Pelkkä akun kilowattituntien tuijottaminen ei tee autuaaksi, vaan monet muutkin seikat vaikuttavat valintaan. Kirjassa nostetaan esiin myös sähköauton poikkeava kulurakenne, jossa ostohinta on suurempi, mutta käyttökulut vastaavasti merkittävästi pienempi, ja annetaan lukijalle työkaluja arvioida miten sähköön siirtyminen vaikuttaa autoilun kustannuksiin.

Sähköautot-kirjan kirjoittanut Joose Luukkanen.
Sähköautot-kirjan kirjoittanut Joose Luukkanen.

Kirja sisältää tosielämän käyttökokemuksia yleisimmistä käytettynä tarjolla olevista sähköautoista. Mallien plussat ja miinukset antavat kattavan kuvan eri mallien soveltuvuudesta lukijan ajoihin.

Sähköautot on nimensä mukaisesti kattava tietopaketti sähköauton valinnasta, sen lataamisesta ja sillä sujuvasti liikkumisesta. Kirja on suunnattu antamaan tietoa sähköautoilusta ja auttaa lukijaa päättämään onko jo aika siirtyä sähköön. Kirja on myös viihdyttävä lukupaketti autoista ylipäätään kiinnostuneille, ja sopii mainiosti isänpäivälahjaksi tai pukinkonttiin.

Osta oma Sähköautot-kirja verkkokaupasta.

Uusimmat

Uusi Honda Civic Type R on pian täällä – hot hatch jää bensakoneisten Hondien viimeiseksi mohikaaniksi

Honda Civic Type R on vaihtanut viime vuosina sukupolvea varsin kiivaaseen tahtiin. Pian tulossa on jälleen uusi Type R,...

Nissan julkaisi lisätietoja uudesta Qashqaista – crossoverin moottorivalikoima koostuu pelkästään hybrideistä

Suomen myydyimpien autojen joukkoon kuuluva Nissan Qashqai siirtyy pian kolmanteen sukupolveensa. Crossoverin sisustasta on jo julkaistu ennakkotietoja, ja nyt...

Hyundai julkaisi tiiserikuvia upouudesta sähköautostaan – IONIQ 5 debytoi ensi kuussa

Hyundai esitteli puolentoista vuoden takaisessa Frankfurtin autonäyttelyssä 45-nimisen sähköautokonseptin, jonka pelkistetyt linjat yhdistivät futurismia retrohenkeen. Tuotantoversio saa IONIQ 5...

1978 Cobra Mustang II: Joko nyt disco-ajan Musse kiinnostaisi Ebayssakin?

Vaikka kaikki eivät siitä piittaakaan, niin nyt olisi tarjolla se Mustang II, joka tulisi omistaa. Siinä on targa-katto, 302...

Tässä se nyt on – Renault esitteli modernin sähkötulkinnan legendaarisesta Vitosesta

Nostalgialla on suuri arvo nykyisinä sähköistymisen aikoinakin. Kerroimme muutama päivä sitten, että Renault on suunnittelemassa sähkökäyttöisiä retroversioita takavuosien suosikeistaan....

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.