Sähköautot-kirja kertoo kaiken sähköautoista

Sähköautot-kirja kertoo yleisellä tasolla kaiken, mitä sähköautoista tarvitsee tietää. Sähköautot pyrkii vastaamaan niihin kysymyksiin, joita sähköautoa harkitseva yleensä pohtii. Miten sähköautoa ladataan? Miten sähköauto toimii talvella? Onko pitkän matkan ajaminen sähköautolla vaikeaa?

Sähköautot-kirja on jaettu eri osiin aihepiirien mukaan. Kirja alkaa sähköauton ja tavallisen polttomoottoriauton erojen vertailulla, ja selventää myös mitä eroa on erilaisilla hybrideillä. Lukijalle selviää nopeasti miksi voimanlähteen vaihtuminen sähköön ylipäätään on hyvä idea, ja miksi sähköauto on useimmiten mukavampi ajaa. Heti kirjan alussa murretaan myös yleisimmät sähköautoiluun liittyvät myytit.

Kuuntele Joose Luukkasen haastattelu

Sähköauton tekniikkaan pureudutaan sen verran, että lukijalle syntyy perusymmärrys sähköauton toiminnasta. Kirjan luettuaan lukija ymmärtää esimerkiksi sen, miksi latausnopeus pikalaturilla vaihtelee, ja mitä eroa on kilowatilla ja kilowattitunnilla. Osaa lukijoista saattaa kiinnostaa myös teknisemmät osiot akun toiminnasta tai sähköopin puolelta.

Perustietoa sähköautoista

Sähköautot-kirja vastaa myös niihin tyhmiin kysymyksiin, joita ei uskalla itse kysyä. Esimerkiksi sähköautojen latausjohdot käydään läpi kuvien kera, jolloin ensimmäistä kertaa pikalaturille ajaessa ei tarvitse ihmetellä mikä näistä kuuluu valita. Lähtökohtana on ollut, että Sähköautot -kirjan sisältö on ymmärrettävää vaikkei olisi aiemmin koskaan edes nähnyt sähköautoa.

Sähköautot-kirjan kansikuva.

Suosittelemme

Kotilataus mahdollista useimmille, koska yli puolet suomalaisista asuu omakotitalossa. Myös taloyhtiön pysäköintialueella lataamista käsitellään kirjassa, ja kirjan selkeiden taulukoiden avulla on helppo arvioida riittääkö omaan lataustarpeeseen lämpötolpan muokkaaminen latauspisteeksi. Kirja antaa myös vinkkejä sähkösopimuksen valintaan, talon sähköliittymän riittävyyden arviointiin, sekä useamman sähköauton latauksen järjestämiseen.

Matka-ajo on huhupuheissa sähköautojen kompastuskivi. Kirjan esimerkkejä soveltamalla matka-ajo sähköllä on käytännössä yhtä sujuvaa kuin ennenkin, ja latauspisteiden löytäminen on helppoa. Sähköauton latauksen kaupallisia tarjoajia käsitellään omassa luvussaan.

Sähköautokokemuksia

Sähköautot-kirjan viimeisessä luvussa keskitytään itselle sopivan sähköauton valintaan. Pelkkä akun kilowattituntien tuijottaminen ei tee autuaaksi, vaan monet muutkin seikat vaikuttavat valintaan. Kirjassa nostetaan esiin myös sähköauton poikkeava kulurakenne, jossa ostohinta on suurempi, mutta käyttökulut vastaavasti merkittävästi pienempi, ja annetaan lukijalle työkaluja arvioida miten sähköön siirtyminen vaikuttaa autoilun kustannuksiin.

Sähköautot-kirjan kirjoittanut Joose Luukkanen.
Sähköautot-kirjan kirjoittanut Joose Luukkanen.

Kirja sisältää tosielämän käyttökokemuksia yleisimmistä käytettynä tarjolla olevista sähköautoista. Mallien plussat ja miinukset antavat kattavan kuvan eri mallien soveltuvuudesta lukijan ajoihin.

Sähköautot on nimensä mukaisesti kattava tietopaketti sähköauton valinnasta, sen lataamisesta ja sillä sujuvasti liikkumisesta. Kirja on suunnattu antamaan tietoa sähköautoilusta ja auttaa lukijaa päättämään onko jo aika siirtyä sähköön. Kirja on myös viihdyttävä lukupaketti autoista ylipäätään kiinnostuneille, ja sopii mainiosti isänpäivälahjaksi tai pukinkonttiin.

Osta oma Sähköautot-kirja verkkokaupasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Brabus esitteli todellisen tehohybridin – Mercedes-AMG S 63:n viritetyssä versiossa on 930 heppaa ja rutkasti luksusta

Hybriditekniikalla ladatussa Mercedes-AMG S 63 E Performancessa on jo tehtaan jäljiltä nelilitraisen tuplaturbokasin ja sähkömoottorin yhteispelin ansiosta mukavat 802 hevosvoimaa. Tähtimerkin hovivirittäjä Brabus pistää kuitenkin vielä paremmaksi reilun 100 hepan verran.

Cybertruckin mainostettu luodinkestävyys joutuu testiin YouTube-videolla

Jos jotain väitetään luodinkestäväksi, niin tottahan toki amerikkalaiset kaivavat aseensa esille.

Opelilta tulee uusia katumaastureita – myös Frontera-mallinimi tekee paluun

Opelin mallistoon kuului 1990-luvulla Frontera-niminen maasturi, joka oli omaa sukua Isuzu. Nyt mallinimi tekee comebackin uuden katumaasturin perässä.

Korealaisesta kylmän sään kestävästä akusta odotetaan vastausta sähköautoilun talvimurheisiin

SK On -niminen korealaisfirma on suunnitellut kylmää kestäviä akkuja, jotka eivät menettäisi entiseen tapaan lataustaan.

Tyyliniekan uusimmat