Huima latolöytö Ranskassa: kuusikymmentä autoa, arvo kymmeniä miljoonia!

Ranskalaisen Artcurial -antiikkihuutokaupan asiantuntijat tekivät huiman löydön Länsi-Ranskassa. Latolöytö paljasti yli kuusikymmentä autoharvinaisuutta viiden vuosikymmenen takaa.

Latojen uumenista löytyi muun muassa seuraavia automerkkejä: Bugatti, Hispano-Suiza, Talbot-Lago, Panhard-Levassor, Maserati, Ferrari, Delahaye ja Delage. Osa autoista on rapistunut huonoon kuntoon, mutta joukosta löytyi 37 myyntikuntoista klassikkoa, joiden yhteisarvon arvioidaan nousevan kymmeniin miljooniin.

Vastaavan tasoista löytöä ei tulla koskaan enää löytämään!
– Pierre Novikoff, Artcurial Motors

Kokoelman ylivoimainen helmi on 1961 Ferrari 250 GT SWB California Spider, jonka huutokauppahinta voi nousta jopa kahteentoista miljoonaan euroon. Jo itsessään auto on huikean arvokas, mutta sen arvoa nostaa myös sen historia. Auton on omistanut aikoinaan muun muassa ranskalainen näyttelijä Alain Delon ja auto on ollut myös mukana elokuvien kuvauksissa – kyydissä on nähty itse Jane Fonda ja Shirley MacLaine.

Muita helmiä ovat vuoden 1956 Maserati A6G Gran Sport Frua, jonka hinta saattaa hyvinkin nousta yli miljoonan euron ja huippuharvinaiset Talbot-Lago Grand Sport Aérodynamique sekä Cabriolet, jotka on omistanut itse Kuningas Farouk.

Autokokoelman on kerännyt viisikymmenluvulla ranskalainen kuljetusliikeyrittäjä Roger Baillon. Innokas autoharrastaja esitteli Pariisin autonäyttelyssä vuonna 1950 myös oman luomuksensa, urheilullisen avoauton. Hänen intohimonaan oli hankkia museoitavaksi ennen sotia tehtyjä ajoneuvoja. Kuljetusliike teki kuitenkin tappiota 70-luvulla ja hän joutui myymään osan kokoelmastaan. Lopulta kokoelma jäi makaamaan latoihin ja on ollut paikallaan tähän löytöön asti.

Kokoelma tullaan myydään Artcurial Motorcarsin toimesta helmikuussa 2015.

Suosittelemme

Katso kuvagalleria:

[portfolio_slideshow id=2689]

Kuvat: Artcurial

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat