Range Roverin uusi supermaasturi rikkoi Ferrarin ennätyksen 99 mutkaisella tiellä

Tianmenin tie on Kiinassa sijaitseva 99 mutkainen vuoristotie, jolla on testattu monia superautoja ja virallinen ennätys on toistaiseksi vielä Ferrarin hallussa. Ferrari 458 Italia suoriutui vuonna 2016 vaarallisesta vuoristotiesta ajassa 10 minuuttia 31 sekuntia.

Range Roverin kovin malli, SVR, näytti äskettäin kyntensä, kun Le Mans -voittaja ja Panasonic Jaguar Racing -tallin varaama testikuljettaja Ho-Pin Tung piiskasi 575 hevosvoimaista Range Roveria uuteen ennätykseen. Toistaiseksi vielä epävirallisena pidettävä aika oli 9 minuuttia 51 sekuntia Tungin ylittäessä maaliviivan. Vaikka ajalle ei vielä saatu virallista vahvistusta, osoittaa se SVR Rangen kyvyt pärjätä asvaltilla oikean superauton lailla.

Range Rover SVR:n remmiahdettu viisilitrainen V8 kiihdyttää miehekkään kokoisen supermaasturin 0-100 km/h vain 4,5 sekunnissa, ja jos kantti/kortti kestää, niin huippuja löytyy peräti 280 km/h. Uusi SVR on toki saanut parannuksia konehuoneen lisäksi myös alustaansa, mikä tekee tämän kokoluokan autosta huippuvakaan kovemmassakin menossa. Myös pieni laihdutuskuuri, muun muassa hiilikuituosien avulla, on tehnyt SVR:stä hieman tavallista kevyemmän ja ketterämmän.

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat