Range Roverin uusi supermaasturi rikkoi Ferrarin ennätyksen 99 mutkaisella tiellä

Tianmenin tie on Kiinassa sijaitseva 99 mutkainen vuoristotie, jolla on testattu monia superautoja ja virallinen ennätys on toistaiseksi vielä Ferrarin hallussa. Ferrari 458 Italia suoriutui vuonna 2016 vaarallisesta vuoristotiesta ajassa 10 minuuttia 31 sekuntia.

Range Roverin kovin malli, SVR, näytti äskettäin kyntensä, kun Le Mans -voittaja ja Panasonic Jaguar Racing -tallin varaama testikuljettaja Ho-Pin Tung piiskasi 575 hevosvoimaista Range Roveria uuteen ennätykseen. Toistaiseksi vielä epävirallisena pidettävä aika oli 9 minuuttia 51 sekuntia Tungin ylittäessä maaliviivan. Vaikka ajalle ei vielä saatu virallista vahvistusta, osoittaa se SVR Rangen kyvyt pärjätä asvaltilla oikean superauton lailla.

Range Rover SVR:n remmiahdettu viisilitrainen V8 kiihdyttää miehekkään kokoisen supermaasturin 0-100 km/h vain 4,5 sekunnissa, ja jos kantti/kortti kestää, niin huippuja löytyy peräti 280 km/h. Uusi SVR on toki saanut parannuksia konehuoneen lisäksi myös alustaansa, mikä tekee tämän kokoluokan autosta huippuvakaan kovemmassakin menossa. Myös pieni laihdutuskuuri, muun muassa hiilikuituosien avulla, on tehnyt SVR:stä hieman tavallista kevyemmän ja ketterämmän.

Lue lisää