ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla, käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Väriloistoa ilman väriä

ProPilot X Laserin kellotaulun idea on lähtöisin Oriksen tuotekehitysinsinööriltä Richard Siegristiltä, jonka tehtävänä on etsiä ja kehittää uusia materiaaleja ja tuotantoprosesseja, joita voitaisiin soveltaa kellonvalmistuksessa. Neljä vuotta sitten Oriksella työt aloittanut Siegrist on kehittänyt muun muassa 3D-tulostettavaa hiilikuitukomposiittia, jota on käytetty esimerkiksi ProPilot Altimeter -kelloissa. 

ProPilot X Calibre 400 Laserin titaaninen kellotaulu on käsitelty laserilla niin, että siitä heijastuvat valoaallot sisältävät vain tietyn näkyvän valon spektrin, jolloin katsoja näkee värittömässä kellotaulussa eri sävyjä sinisen, vihreän ja violetin välillä. Ilmiötä kutsutaan valon interferenssiksi, ja se on havaittavissa myös katsottaessa saippuakuplaa tai öljyistä vedenpintaa. Kellotaulun väriloistoa lisää siihen tehty toinen kerros, joka “rikkoo” näkyvää valoa edelleen, ja saa kelloa käännellessä aikaan välkkyvän sateenkaariefektin.

ProPilot X Calibre 400 Laser

ProPilot X Calibre 400 Laser

Kellotaulun kehittäminen on vaatinut Siegristin mukaan vuosia, ja sisältänyt pitkällisen yritys-erehdys-kehitysprosessin, jossa on ollut mukana myös ETH Zürich -teknillinen korkeakoulu, sekä muita sen alaisuuteen kuuluvia tutkimusinstituutteja. Oris on ensimmäinen valmistaja, joka on tuonut tämän tekniikan kelloihin.

Suosittelemme

ProPilot X Calibre 400 Laser

Kellotaulun lisäksi myös kuori ja ranneke ovat titaania. Kellonkehän reunoja koristaa pilottiteeman mukaisesti suihkumoottorin roottorin siivekkeitä muistuttava muotoilu. 39 millimetrin kokoluokka, ja kellotaulua lukuun ottamatta hillitty design tekee ProPilot X:stä mainion pukukellon. Se istuu ranteeseen hienosti, ja kiitos titaanin, se on myös erittäin kevyt kantaa. 

Viime vuoden puolella julkistetuissa ProPilot X -mallin kelloissa tikittää koneistona Oriksen ylpeys, Calibre 400 -automaattikoneisto, joka tarjoaa peräti viiden vuorokauden käyntivaran. Aiemmin esitellyissä malleissa kellotaulun väriksi on saanut joko lohenpunaisen, harmaan, sinisen, tai Kermitin vihreän.

ProPilot X Calibre 400 Laser

Pähkinänkuoressa:

 • Valmistaja: Oris
 • Malli: ProPilot X Calibre 400 Laser
 • Mallinumero: 01 400 7778 7150-07 7 20 01TLC
 • Koneisto: Calibre 400 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 120 tuntia
 • Kuoren materiaali: titaani
 • Kuoren halkaisija: 39 mm
 • Lasi: molemmin puolin kupera safiiri, heijastesuojattu sisäpuolelta
 • Vesitiiviys: 100 m / 10 bar
 • Ranneke: titaani
 • Hinta: 4800 €

Kelloa myy Suomessa: Kultakeskuksen jälleenmyyjät

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat