Oris ProPilot X Kermit Edition – Kirpeän uskalias lisäys hillittyyn mallistoon

Watches & Wonders 2023

Vuoden 2023 Watches & Wonders on käynnistynyt ja Tyyliniekan ensimmäisenä käsiteltävänä uutuutena on tervetulleen kirkasvärinen uutuus Orikselta. Viime vuonna ihastuttanut Oriksen ProPilot X -pilottikellomalli saa pirteää uutta väriä Disneyn ja Kermit-sammakon kunniaksi valmistetulla Oris ProPilot X Kermit Edition -mallilla.

Viime vuoden kellouutuuksiin kuulunut Oris ProPilot X Calibre 400 -pilottikello oli jotain mitä Orikselta oli odotettu. Hillittyä värikkyyttä ja titaania yhdistäneet kellot onnistuivat tavoittamaan suuren yleisön ja jo viime vuonna näytti siltä, että ProPilot X -mallisto oli tullut jäädäkseen.

Kelloalan uutuuksia esittelevä Watches & Wonders on tunnetusti kelloalan superviikkoja, joilla kellovalmistajat näyttävät suuntaa vuodelle uusilla julkaisuillaan. Oris esitteli messuilla yhteistyössä Disneyn kanssa toteutetun Oris ProPilot X Kermit Edition -kellon, joka on saanut niin nimensä, värinsä kuin luonteensakin Muppet Show’n legendaariselta Kermit-sammakolta.

Oris ProPilot X Kermit Edition

Yhteistyömalleja sarjakuva- ja satuhahmojen kanssa on toteutettu aiemminkin. Kuuluisimpia lienevät Mikki Hiirestä toteutetut leikkisän värikkäät kellot, mutta sarjakuvahahmoja on nähty muuallakin. Hahmoja aina Ressusta Marvelin Mustaan Pantteriin on nähty ylähyllyn kellomerkeillä, kuten Audemars Piguet’lla kuin Bulgarilla. Oriksen ProPilot X Kermit Edition on kuitenkin monella tavalla poikkeuksellinen.

Räväkän sammakonvihreä taulu hillityn futuristisessä titaanikuoressa ei yllätä, vaan jatkaa Oriksen Cotton Candy -kellojen viitoittamalla räiskyvällä värimaailmalla. Toisin kuin aiemmissa sarjakuvakelloissa, Kermit-sammakko ei hallitse taulua samalla tavalla kuin esimerkiksi Mikki-kelloissa, vaan pomppaa esille ainoastaan kerran kuussa kalenterin 1. päivän kohdalla. Oris onkin lanseerannut kuukauden ensimmäisen päivän ‘Kermit-päiväksi’ muistuttaakseen, ettei kaikki ole niin vakavaa.

Suosittelemme

Oris ProPilot X Kermit Editionin päivyri.
Päivyrin numero yksi on korvattu Kermitin kuvalla. Kuva: Oris

Muutoin ProPilot X on samaa tyylikästä muotoilua kuin aiemmin. 39 millimetrin kokoluokassa se on sopiva pukukelloksi ja titaanikuorisena se on erittäin miellyttävä kantaa. Kellossa on Oriksen Calibre 400 -inhouse-koneisto, jonka 120 tunnin käyntivara ja pitkä kymmenen vuoden huoltoväli ovat tehneet siitä Orikselle uuden kiinnostavan työjuhdan. Talo kutsuukin 400-sarjan kelloa ‘Uudeksi standardiksi’.

Oris ProPilot X Kermit Edition on vallannut lisänimen ‘Kermit’ oikeutetusti itselleen. Jotta me kaikki muistaisimme ettei elämä ole niin vakavaa.

Pähkinänkuoressa:

 • Valmistaja: Oris
 • Malli: ProPilot X Kermit Edition
 • Mallinumero: 01 400 7778 7157-Set
 • Koneisto: Calibre 400 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 120 tuntia
 • Kuoren materiaali: titaani
 • Kuoren halkaisija: 39 mm
 • Lasi: molemmin puolin kupera safiiri, heijastesuojattu sisäpuolelta
 • Vesitiiviys: 100 m / 10 bar
 • Ranneke: titaani
 • Hinta: 4400 €

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Jukka Haapalainen ja Baume & Mercier yhteistyöhön

Richemont-luksuskonserniin kuuluva ja yksi vanhimpiin sveitsiläisiin kellomerkkeihin lukeutuva Baume & Mercier on aloittanut yhteistyön tanssija Jukka Haapalaisen kanssa. Lähes kaikki luksusmerkit luottavat yhteistyön voimaan, mitä...

Tyyliniekan uusimmat