Oris ProPilot X Calibre 400 – sporttinen titaanikello

Watches & Wonders 2022

Oris ProPilot X Calibre 400 on sporttinen pilottikello, joka yhdistää suorituskykyisen Calibre 400 -koneiston titaanin tuomaan keveyteen.

Watches & Wonders -messujen yksi voittajista on sveitsiläinen Oris, joka esitteli titaanikuorisen ProPilot-pilottikellon, jonka sisällä sykkii valmistajan viiden vuorokauden käyntivaran ja kymmenen vuoden huoltovälin omaava inhouse-koneisto Calibre 400. Kokonaisuus on paketoitu fiksuun 39 millimetrin kokoiseen kuoreen ja on saavavilla kolmella erivärisellä kellotaululla. Näistä pienen harkinnan jälkeen omaksi suosikikseni nousi lohenpunainen malli.

Oris ProPilot X Calibre 400 - lohenpunainen

Oris ProPilot X Calibre 400 - harmaa
Harmaatauluinen malli on monokraattista tyyliä arvostavan valinta.

Valintani ei ole kuitenkaan helppo, sillä samettisesti kuultavat kellotaulut ovat kaikki erittäin onnistuneita. Harmaalla kellotaululla ProPilotista tulee monokraattinen ja siinä on selkeimmin titaanikellon fiilis. Sinitauluinen versio hillitty ja vetoaa todennäköisesti eniten kuluttajiin. Mutta lohenpunaiselle mallille on myös paikkansa, ja siitä on helppo povata Instagram-suosikkia – ja juuri värinsä puolesta se on myös tyylille pistettä i:n päälle hakevana mainio valinta. Mutta kuten sanottua, millään näistä ei mene vikaan.

Oris ProPilot X Calibre 400 - sininen
Kellotaulu on erittäin harmoninen, päivämääränäytön sijoittelua myöten.

Oris ProPilot X Calibre 400 -kellot tuntuu ranteessa erittäin kevyeltä, mikä on titaanisen kellon mainio ominaisuus. Kellon suunnittelussa on lähdetty yhdestä kokonaisuudesta, jossa viisteet toistuvat yhdenmukaisena kellonkuoressa sekä laadukkaalta tuntuvassa titaanista valmistetussa rannekkeessa. Kellon koko on useimpiin ranteisiin sopiva 39 millimetriä ja paksuus on niin ikään hyvin kohtuullinen 11,8 millimetriä ja lug-to-lug -mitta (eli kellon korkeus) on malltillinen 47 millimetriä.

ProPilotin kellotaulussa on kaunis viimeistely ja kuulto.

Kellossa on kupera safiirilasi, joka on heijastesuojattu molemmin puolin. Tämä tuo kellolle hyvän luettavuuden kaikista katselukulmista. Koneiston toimintaa voi niin ikään seurata safiirilisen lasin läpi. Uutuudessa on kierrelukittava vetonuppi ja sadan metrin vesitiiviys, joten kyseessä on kokonaisuudessaan erittäin hyvä kello kaikenlaiseen käyttöön.

Suosittelemme

ProPilot X Calibre 400 on onnistunut uutuus

Ja kuten jo ennakkojutussani totesin, on uuden ProPilot X Calibre 400:n hintaluokka inhouse-koneiston omaavana ja titaanista valmistettuna sveitsiläiskellona kiinnostava, houkuttelevasti hieman alle neljä tuhatta euroa (3900 €).

ProPilot X Calibre 400 on saatavilla jälleenmyyjien kautta huhtikuun aikana.

Lue lisää