Porsche ja Puma juhlistavat 911:n 60-vuotissynttäreitä lenkkareilla

Puma valmistaa Porschen ikonisen automallin 60-vuotisjuhlan kunniaksi kaksi lenkkarimallia, joista toinen on saanut inspiraationsa uudesta 911 S/T:stä.

Kuva: Porsche / Puma.

Porsche ilmoitti aiemmin tänä vuonna, että se tuo markkinoille erikoisversion tunnetuimmasta urheiluautostaan, joka sai alkunsa jo 60 vuotta sitten 1963. Juhlamalli on saanut inspiraationsa vuoden 1972 911 ST:stä, ja vuodelle 2024 kaavailtu 911 S/T tulee olemaan valmistajansa kevyin malli. Autossa on 911 GT3 RS:n moottori ja manuaalivaihteisto. Nyt faneille on tarjolla vieläpä auton kanssa yhteensopivia jalkineita!

Kengät edustavat kahta erilaista tyyliä, jotka edustavat kunnioittamaansa autoa. Molempia lenkkareita valmistetaan sen verran pienet erät, että niitä ei todennäköisesti riitä kaikille halukkaille.

Kuva: Porsche / Puma.

Toisen kenkämallin pinta on esikuvansa mukaan viimeistelty vaaleansinisellä, ja se on saanut inspiraationsa vanhemmasta automallista. Sen matalamman sivuprofiilin on tarkoitus heijastaa 911 ST:n sirompaa kylkilinjaa, ja jokaisen kenkäparin kantapäässä on numero 56, mikä on luonnollisesti vastine oikean auton kilpahistorialle.

Nämä kengät on valmistettu sileän nahan ja mokan yhdistelmästä, ja siinä on punaiset ompeleet tuomaan kontrastia, sekä 911-merkki edessä, että sisäosassa. Ensimmäisen 911 ST:n ilmestymisvuoden kunniaksi Puma valmistaa näitä kenkiä vain 1972 kappaletta, ja hauskana yksityiskohtana jokaiseen kenkäpariin tulee myös sarjanumero osoittamaan niiden ainutlaatuisuutta.

Uudempaa 911 S/T:tä juhlitaan puolestaan moderneilla harmailla tennareilla. Väri valittiin jäljittelemään Shore Blue Metallic -maalipintaa, joka koristaa myös autoa. Aivan kuten Porschen sisustan verhoilu, myös Pumassa on konjakinruskea sisus. Nykyaikaisemmassa kengässä on myös numero 63, sekä Porsche-teksti kantapäässä.

Suosittelemme

Kuva: Porsche / Puma.

Siinäkin on punaisia tikkauksia, sekä erikoisesti tämänkin kenkäparin toisessa kengässä on mustat kengännauhat, ja toisessa taas punaiset. Molemmissa nauhan päissä on kengän sarjanumero. Puma on rajoittanut näiden kenkien tuotannon 1 963 kappaleeseen, eli kenkäpari jokaista vuoden 2024 Porsche 911 S/T:n ostavaa henkilöä kohden.

Kengät ovat ostettavissa Porschen verkkokaupasta 6. syyskuuta alkaen. Stuttgart-Zuffenhausenissa ja Weissachissa sijaitsevan Porsche Museum -myymälän asiakkaat voivat ostaa ne myös henkilökohtaisesti liikkeiden myyjältä. Kenkien hintoja ei ole vielä julkaistu.

LähdeCarscoops

Lue lisää