Peugeotin uusi sähköpyörä voi kuljettaa edessään jopa kolmea lasta

Peugeot on esitellyt myös toisen perhekeskeisen sähköpyörän, jossa on kaksi lastenistuinta.

Cycles Peugeot on perustettu jo vuonna 1882, joten voidaan puhua yhdestä perinteikkäimmästä polkupyöränvalmistajasta. Nyt yhtiö on esitellyt seuraavan sukupolven sähköpyörämalleja, jotka tulevat näillä näkymin markkinoille loppuvuodesta 2023, ja alkuvuodesta 2024. Kolmen uuden eBike-mallin joukosta löytyvät niin futuristinen kaupunkipyörä, perheystävällinen “pitkäperä”, kuin rahtipainotteinen “kolmenkuljetin”.

Kuva: Peugeot.
Kuva: Peugeot.

Kaupunkikäyttöön suunniteltu Digital e-Bike on näistä kolmesta ylivoimaisesti futuristisin V-muotoisen runkonsa, ja minimalististen ominaisuuksiensa johdosta. Digital e-Longtail erottuu puolestaan pitkällä takaosallaan, jossa on kaksi lastenistuinta. Pyörässä on pikkuväelle jalkatuet pyörän kummallakin puolella, sekä metallirunko, josta he voivat pitää kiinni.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Digital e-Front Load -niminen malli on erityisesti kuormalle tehty pyörä, joka sopii myös perhekäyttöön, sillä pidennetyn akselivälin päälle asennetussa laatikossa voi kuljettaa jopa kolmea lasta.

Sähköpyörät on tällä hetkellä esitelty vain konsepteina ilman tarkempia yksityiskohtia, mutta niiden odotetaan päätyvän tuotantoon viimeistään vuoteen 2024 mennessä. Malleista on tarkoitus tarjota vielä lisääkin muunnelmia, jotka laajentavat yhtiön pyörävalikoimaa entisestään. Kaikki uudet mallit hyödyntävät älypuhelimelle tarkoitetun sovelluksen uusia ominaisuuksia, kuten mukautuva sähköavustus, hälytys- ja varkaudenestojärjestelmä, reaaliaikainen navigointi, määränpään sääennusteet ja reittitilastot.

Nykyiset Peugeotin pyörämallit suunnittelee, valmistaa ja myy Cycleurope Industries, joka on ranskalaisen yrityksen yksinoikeuslisenssinhaltija. Tulevien eBike-mallien suunnittelusta ja valmistuksesta vastaa puolestaan Beweel-niminen start-up -yritys, joka myös myy pyörät jakelukanaviensa kautta.

Suosittelemme

Peugeotin mukaan sähköavusteisia polkupyöriä myytiin Euroopassa viime vuonna ennätykselliset 5,5 miljoonaa kappaletta. Tämä tarkoittaa, että jo joka neljäs vanhalla mantereella myytävä polkupyörä on sähköinen.

LähdeCarscoops

Lue lisää