Pääsiäisen komeimpia menopelejä voi ihastella Helsingin Messukeskuksessa – American Car Show ja Tuning Car Show tarjoavat silmäkarkkia moneen makuun

Pitkä talvi alkaa vihdoin olla takana, ja kevään ensimmäiset auringonsäteet ovat jo lämmittäneet monet tiet kuiviksi. Pääsiäisen pyhinä kevättunnelmia voi kohottaa tuttuun tapaan Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä American Car Show’ssa, joka on tänä vuonna jo 41. lajiaan. Viime vuoden nostalgiapainotteisen 40-vuotisjuhlanäyttelyn jälkeen show’ssa on palattu tuttuun kaavaan, jossa pääosassa ovat talven aikana valmistuneet harrastajien luomukset ja monet jo aiemmin nähdyt laitteet.

Tämänvuotinen ACS ei siis tarjoile suuria yllätyksiä, mutta kalusto on pääosin kovatasoista. Tarjontaa on kasvatettu myös muutamilla ruotsalaisrakentajien luomuksilla, joiden työn jälki on komeaa katsottavaa. Suomalaisomistajien autoista mieleen jäi mm. Teemu Selänteen entinen Shelby Mustang -klooni, jolla Teemun poika Eetu oli ajanut ajokorttinsa. Lisäksi perheen pienimpiä autofaneja houkutellaan paikalle Autot-elokuvasarjan hahmoilla oikeassa koossa. Esillä ovat Martti-hinuri, Sheriffi-Mercury, Kessu-Jeeppi ja Doc Hudsonina tunnettu Hudson Hornet, joka on kylläkin väärän värinen esikuvaansa verrattuna.

Tuning-puolella näytteillä on lähinnä eri kerhojen osastoille kerättyjä viritettyjä vehkeitä, joiden työn laatu on useimmiten vähintäänkin kohdallaan. Muutaman vuoden takaiset lasikuituviritelmät loistavat onneksi poissaolollaan, ja monet suomalaiset tuning-autot eivät todellakaan häpeä vertailua Keski-Euroopan parhaiden rakentajien tuotoksiin. Euroautojen hallissa voi tutustua myös Mersun SL-mallisarjan yli 60 vuoden mittaiseen historiaan.

Suosittelemme

Lisäksi paikalla pääsee ihmettelemään upeasti maalattuja rekkoja, moottoripyöriä ja kisakalustoa sille omistetussa Motorsport-näyttelyssä tuning-hallin perällä. Jos siis pääsiäisen ohjelma on vielä auki, ei muuta kuin nokka kohti Helsingin Messukeskusta. American Car Show on auki sunnuntai-iltaan asti, joten näyttelyyn ehtii vielä mainiosti.

Lue lisää