Pääsiäisen komeimpia menopelejä voi ihastella Helsingin Messukeskuksessa – American Car Show ja Tuning Car Show tarjoavat silmäkarkkia moneen makuun

Pitkä talvi alkaa vihdoin olla takana, ja kevään ensimmäiset auringonsäteet ovat jo lämmittäneet monet tiet kuiviksi. Pääsiäisen pyhinä kevättunnelmia voi kohottaa tuttuun tapaan Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä American Car Show’ssa, joka on tänä vuonna jo 41. lajiaan. Viime vuoden nostalgiapainotteisen 40-vuotisjuhlanäyttelyn jälkeen show’ssa on palattu tuttuun kaavaan, jossa pääosassa ovat talven aikana valmistuneet harrastajien luomukset ja monet jo aiemmin nähdyt laitteet.

Tämänvuotinen ACS ei siis tarjoile suuria yllätyksiä, mutta kalusto on pääosin kovatasoista. Tarjontaa on kasvatettu myös muutamilla ruotsalaisrakentajien luomuksilla, joiden työn jälki on komeaa katsottavaa. Suomalaisomistajien autoista mieleen jäi mm. Teemu Selänteen entinen Shelby Mustang -klooni, jolla Teemun poika Eetu oli ajanut ajokorttinsa. Lisäksi perheen pienimpiä autofaneja houkutellaan paikalle Autot-elokuvasarjan hahmoilla oikeassa koossa. Esillä ovat Martti-hinuri, Sheriffi-Mercury, Kessu-Jeeppi ja Doc Hudsonina tunnettu Hudson Hornet, joka on kylläkin väärän värinen esikuvaansa verrattuna.

Tuning-puolella näytteillä on lähinnä eri kerhojen osastoille kerättyjä viritettyjä vehkeitä, joiden työn laatu on useimmiten vähintäänkin kohdallaan. Muutaman vuoden takaiset lasikuituviritelmät loistavat onneksi poissaolollaan, ja monet suomalaiset tuning-autot eivät todellakaan häpeä vertailua Keski-Euroopan parhaiden rakentajien tuotoksiin. Euroautojen hallissa voi tutustua myös Mersun SL-mallisarjan yli 60 vuoden mittaiseen historiaan.

Suosittelemme

Lisäksi paikalla pääsee ihmettelemään upeasti maalattuja rekkoja, moottoripyöriä ja kisakalustoa sille omistetussa Motorsport-näyttelyssä tuning-hallin perällä. Jos siis pääsiäisen ohjelma on vielä auki, ei muuta kuin nokka kohti Helsingin Messukeskusta. American Car Show on auki sunnuntai-iltaan asti, joten näyttelyyn ehtii vielä mainiosti.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat