Oris ProPilot Coulson Limited Edition

Kaupallinen yhteistyö: Sisältää affiliate-linkkejä*

Oris täydentää ProPilot-mallistoaan Coulson Limited Edition -kellolla, joka on tehty yhteistyössä maastopalojen ilmasammutukseen erikoistuneen Coulson Aviationin kanssa. Roihuavan punaisella kellotaululla, hiilenmustalla kuorella, ja uusimmalla Oris Calibre 400 -koneistolla varustettu kello on pysäyttävä ilmestys.

Oris ProPilot Coulson Limited Edition

Vuosittain eri puolilla maailmaa roihuavat maastopalot saavat tuhannet ihmiset pakenemaan henkensä edestä, ja jättämään kotinsa liekkien armoille. Tämän lisäksi palot päästävät ilmoille muun muassa luontoon varastoitunutta hiiltä, hiukkasia, typpeä, fosforia, kuparia ja lyijyä, jotka esimerkiksi meriin päätyessään vaikuttavat haitallisesti niiden ekosysteemeihin.

Kanadalainen perheyritys Coulson Aviation on maailman johtavia ilmasammutusorganisaatioita, joka lähettää lentäjiä, koneita ja varusteita maastopaloalueille ympäri maailmaa. Pohjoisen pallonpuoliskon kesän aikana he toimivat pääasiassa USA:n alueella, ja siellä enimmäkseen Kaliforniassa. Eteläisen pallopuoliskon kesän aikaan heidän resurssinsa jakautuvat Australian ja Etelä-Ameriikan kesken.

Oris ProPilot Coulson Limited Edition
-Jokainen minuutti, minkä me voimme pelastaa, tekee suuren vaikutuksen ympäristöön, Britton Coulson.

Coulsonin sammutuskalusto on vaikuttava. Hangaarista löytyy muun muassa kustomoitu Hercules C-130s rahtikone, ja useampia  Sikorsky S-61-, Boeing Chinook CH-47-, Sikorsky Black Hawk UH-60- sammutuskoptereita, sekä järeään sammutuskäyttöön muokattu Boeing 737 FireLiner™ -lentokonelaivue.

Coulson Aviation on perustettu vuonna 1960 Cliff Coulsonin toimesta, ja se oli aluksi erikoistunut tukkien kuljetukseen. Seuraavien sukupolvien aikana se muuntui ilmasammutuksen asiantuntijaksi Cliffin pojan Waynen johdolla. Nykyään yritystä vetää Wayne Coulson ja hänen poikansa Foster ja Britton (kuvassa yllä).

Suosittelemme

Oris ProPilot Coulson Limited Edition

Tuhannen kappaleen erikoiseränä valmistettava Oris ProPilot Coulson Limited Edition Calibre 400 on liekkimerta jäljittelevällä kellotaululla ja hiilenmustalla rungolla varustettuna pysäyttävä ilmestys. 41 millimetriä halkaisijaltaan oleva runko on valmistettu hiilikuidusta patentoidulla 3D-tulostusmenetelmällä, ja suihkumoottorin roottorin teriä mukaileva kellonkehä sekä suuri ruuvilukittava nuppi on PVD-pinnoitteella päällystettyä titaania.

Oris ProPilot Coulson Limited Edition

Suuret valkoiset tuntimerkinnät ja -osoittimet erottuvat selvästi värikkäästä kellotaulusta, tehden ajan lukemisen helpoksi. Musta sekuntiosoitin on kärjestään valkoinen. Niin ikään helppolukuinen päivämääränäyttö sijaitsee kello kuuden kohdalla. Takakannen safiirilasin läpi voi ihailla Oris Calibre 400 -automaattikoneiston toimintaa, joka tarjoaa peräti 120 tunnin, eli viiden vuorokauden käyntivaran. Koneisto on myös suojattu hyvin magnetismilta, ja sillä on kymmenen vuoden takuu.

Oris ProPilot Coulson Limited Edition

Kelloa valmistetaan vain 1000 kappaleen erikoiserä, ja sen suositushinta on 4200 euroa. Uutuutta myyvät valitut Oris-jälleenmyyjät kautta maan, kuten esimerkiksi Keskisen Kello* ja Kulta-Center*.

* Sisältää affiliate-linkin.

Yhteenveto

Geneva Watch Daysissa esitelty uutuus on osoitus siitä, miten yksityisomistuksessa oleva Oris haluaa osoittaa kunnianhimonsa ja kilpailukykynsä suurten puristuksessa.

Coulson Limited Edition istuu ranteeseen erinomaisesti.

3D-tekniikalla toteutettu hiilikuiturunko on kevyt ja tekee muutenkin istuvasta ProPilot-kellomallista entistäkin mukavamman ranteessa, samaan tapaan kuin titaanista valmistettu alkuvuoden uutuusmallisto ProPilot X Calibre 400. Kun kelloissa on vielä sama 400-kaliiperin inhouse-koneisto, on Oris nostamassa ProPilot-mallistonsa houkuttelevaksi vaihtoehdoksi Aquis- ja 65-mallistojensa rinnalle.

Pähkinänkuoressa:

 • Valmistaja: Oris
 • Malli: ProPilot Coulson Limited Edition Calibre 400
 • Mallinumero: 01 400 7784 8786-Set
 • Koneisto: Oris Calibre 400 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 120 tuntia
 • Kuoren materiaali: hiilikuitu
 • Kuoren halkaisija: 41 mm
 • Lasi: molemmin puolin kupera safiiri, heijastesuojattu sisäpuolelta
 • Vesitiiviys: 100 m / 10 bar
 • Ranneke: musta tekstiiliranneke, taittolukko
 • Hinta: 4200 €

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Jukka Haapalainen ja Baume & Mercier yhteistyöhön

Richemont-luksuskonserniin kuuluva ja yksi vanhimpiin sveitsiläisiin kellomerkkeihin lukeutuva Baume & Mercier on aloittanut yhteistyön tanssija Jukka Haapalaisen kanssa. Lähes kaikki luksusmerkit luottavat yhteistyön voimaan, mitä...

Tyyliniekan uusimmat