Opiskelijat rakensivat Škoda Karoq -pikkukatumaasturista upean avoversion

Škodan sporttinen pikkukatumaasturi Karoq koki melkoisen muodonmuutoksen Škodan ammattikouluun kokoontuneiden kahdenkymmenenkolmen eri alan opiskelijan käsittelyssä. Tšekkissä, Mlada Boleslavin kaupungissa sijaitseva opinahjo tarjosi opiskelijoille tilat ja välineet kahdeksan kuukautta kestäneeseen aherrukseen.

Suunnittelun lähtökohtana oli tehdä auto, joka on täydellinen kesälomakumppani ja jolla pääsee tarvittaessa eteenpäin myös hieman karkeammalla alustalla. Suunnitteluvaiheessa jokaisen opiskelijan mielipidettä ja ehdotuksia kuunneltiin ja punnittiin yhdessä, ennen kuin varsinaiset muunnostyöt aloitettiin. Muunnos alkoi Karoqin katon poistolla ja poikkileikattujen pilarien päiden, sekä auton takaosan uudelleenmuotoilulla. Loppusilauksen ulkokuoreen antoi Velvet Red -väri sekä valaistut ovenkahvat ja Škoda-logot edessä ja takana. Myös auton sisätilat tehtiin uusiksi ja auton ulkokuoren väritykseen erinomaisesti istuva punavalkoinen sisusta on kerrassaan upea.

Auton nimi, Sunroq, valittiin opiskelijoiden toimesta useiden ehdotuksien pohjalta, jotka saatiin sosiaalisen median kautta projektin aikana. Tämä auto on osa Škoda Azubi Car Project -kampanjaa, joka on kestänyt jo viisi vuotta. Aiemmat konsepteja ovat Citijet, Funstar avolava, Atero coupe ja Element -sähköauto.

https://youtu.be/UjA4kgxNu48

Lue lisää