Opiskelijat rakensivat Škoda Karoq -pikkukatumaasturista upean avoversion

Škodan sporttinen pikkukatumaasturi Karoq koki melkoisen muodonmuutoksen Škodan ammattikouluun kokoontuneiden kahdenkymmenenkolmen eri alan opiskelijan käsittelyssä. Tšekkissä, Mlada Boleslavin kaupungissa sijaitseva opinahjo tarjosi opiskelijoille tilat ja välineet kahdeksan kuukautta kestäneeseen aherrukseen.

Suunnittelun lähtökohtana oli tehdä auto, joka on täydellinen kesälomakumppani ja jolla pääsee tarvittaessa eteenpäin myös hieman karkeammalla alustalla. Suunnitteluvaiheessa jokaisen opiskelijan mielipidettä ja ehdotuksia kuunneltiin ja punnittiin yhdessä, ennen kuin varsinaiset muunnostyöt aloitettiin. Muunnos alkoi Karoqin katon poistolla ja poikkileikattujen pilarien päiden, sekä auton takaosan uudelleenmuotoilulla. Loppusilauksen ulkokuoreen antoi Velvet Red -väri sekä valaistut ovenkahvat ja Škoda-logot edessä ja takana. Myös auton sisätilat tehtiin uusiksi ja auton ulkokuoren väritykseen erinomaisesti istuva punavalkoinen sisusta on kerrassaan upea.

Auton nimi, Sunroq, valittiin opiskelijoiden toimesta useiden ehdotuksien pohjalta, jotka saatiin sosiaalisen median kautta projektin aikana. Tämä auto on osa Škoda Azubi Car Project -kampanjaa, joka on kestänyt jo viisi vuotta. Aiemmat konsepteja ovat Citijet, Funstar avolava, Atero coupe ja Element -sähköauto.

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat